Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nie moglem zatankowac auta [long]

Featured Replies

Napisano

Mialem dzis taka sytuacje - w zwiazku z tym, ze jutro jade w traske chcialem dopelnic zbiornik (zbiornik pelny ~50%). Zawsze tankuje na Statoil, ale poniewaz cena gazu na tej stacji wzrosla ostatnio postanowilem zatankowac na ARGE, ktore mialem po drodze. Pracownik stacji podpial pistolet, wlaczyl tankowanie i... nie idzie icon_eek.gif Pracownik stacji stwierdzil, ze zbiornik jest pelny. Ja na to, ze niemozliwe. Sprobowal jeszcze raz i uslyszelismy terkotanie zawora icon_eek.gif Bylo to o tyle dziwne, ze u mnie zawor nie odbija tylko zwalnia kiedy zbiornik jest pelny. Pracownik ARGE zaczal sie bulwersowac, ze to nie jego wina etc, ja zbaranialem icon_eek.gificon_eek.gifzlosnik.gif zaplacilem 4 zl hehe.gif i odjechalem.

Zastanowilem sie chwile, pogrzebalem w pamieci czy napewno gdzies nie tankowalem i czy napewno mam tylko pol zbiornika, ale jak bym nie liczyl wchodzi na to, ze "pelny" byc nie moge. Niedaleko byla kolejna stacja LPG (noname) - podjechalem i... riplej zlosnik.gif Zatankowalem za 2 zl i dalej sie nie da - cisnienie ponad 20 atmosfer...

Wrocilem do domu, poczytalem archeo, ale znalazlem jedynie "odwrotne" przypadki - ze zawor nie odbija wcale. U mnie na odwrot icon_eek.gifzlosnik.gif Przeczytalem, ze jesli zawor sie wiesza to mozna walnac gumowym mlotkiem w zbiornik. Po malej sleeping_2.gif pojechalem przed chwila zalatwic pare spraw. Bylem u mojego staruszka, zdjelismy dekielek z butli, zeby zobaczyc co pokazuje wskazowka - pokazywala pol zbiornika. Z braku gumowego mlotka walnalem pare razy piescia w zbiornik zlosnik.gif Uznalismy, ze nie jest to sprawa do zalatwienia wlasnorecznie, tylko trzeba skoczyc do serwisu, a skoro jutro traska to trudno - pojedzie sie na PB jak gaz sie skonczy. Wracajac do domu podjechalem na Statoil (ten co zawsze). Nie spodziewalem sie cudow zlosnik.gif ale ku mojemu zaskoczeniu... bez problemu zatankowalem do pelna icon_eek.gif 20 litrow! icon_eek.gifzlosnik.gif

Co o tym myslicie? cool.gif

Napisano

piąchopiryna pomogła zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> piąchopiryna pomogła

Najwidoczniej zlosnik.gif

W kazdym badz razie na gazie jezdze juz 6 lat, drugim autem, a taka sytuacja byla dla mnie nowa icon_eek.gifzlosnik.gif

Napisano

U mnie po zalozeniu instalki zawor przy tankowaniu nie odbijal. Wiec dostala butla 3x z liscia wpysk.gif i juz wszystko bylo ok. Jak widac czasem nie trzeba miec gumimlotka ino twardkie lapy hehe.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie po zalozeniu instalki zawor przy tankowaniu nie odbijal. Wiec

> dostala butla 3x z liscia i juz wszystko bylo ok. Jak widac

> czasem nie trzeba miec gumimlotka ino twardkie lapy

czasem tak ok.gif

Napisano

Wiec

> dostala butla 3x z liscia i juz wszystko bylo ok. Jak widac

> czasem nie trzeba miec gumimlotka ino twardkie lapy

Też to kiedyś przerabiałem tylko w moim przypadku gumowy młotek był niezbędny. A gaziarz u którego byłem chciał już wymieniać pół instalacji i opowiadał bajki o uszkodzonym zaworze w butli i tankowaia. Młotek kosztował 2,99 zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Od niedzieli tankowalem juz 3 razy - bez problemu. Mam nadzieje, ze to byl jednorazowy przypadek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.