Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Weekendowy wypad do Łeby - Astra super tylko dziwny dzwiek !

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Otóz wybralismy sie z moja serce.gif do Łeby na weekend. Asterka spisała sie na prawde dobrze jak na dolegliwosci jakie tu na forum opisywalem ( regulator napiecia itd). Jedna tylko mnie rzecz zaczeła zastanawiac. Jak czasem musialem przychamowac z predkosci oklo 120 km troszke dynamiczniej zacząłem odczuwac taki dziwny głuchy hałas (tak jakby cos podcxzas wibracji gdzies podskakiwalo i stukało. Pierw myslalem ze to cały czas odzywa się kratka , potem że roleta. Ale w koncu tak nam sie wydawalo ze ten odglos dochodzi z ..... góry z podsufitki, tak jakby miedzy dachem a podsufitka cos lezalo i hałasowalo. Jak myslicie co to ewentualnie moze byc? Czy juz ktos miał taki objaw?

A druga sprawa jaka do Was mam to prosba o rade. Jak mi elektryk wymonowywał alternator zeby regulator napiecia wymienic jakos nieostroznie obszedl sie z moim filtrem powietrza i to mocowanie filtra do nadwozia jak sie stanie przodem do silnika jest zepsute - daje sie mi ze cos urwal od tej puszki filtra i tego czegos nie ma i nie moze zostac skrecone z taka blaszką wychodząca z nadwozia (nie mam fotki żeby pokazac) Ale na pewno niektoorzy beda wiedzieli o co chodzi. Efekt jest taki ze ta puszka podskakuje podczas jazdy i troche hałasuje. Jak tomprzymocowac?

Pozdrawiam

Napisano

> Jak tomprzymocowac?

Zdejmij wierzch puszki, wyjmij filtr. Przykręć dolną część puszki blachowkrętem do metalowego nadkola. U mnie wogóle nie ma tych zaczepów i mam przykręcone dwoma blachowkretami.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Zdejmij wierzch puszki, wyjmij filtr. Przykręć dolną część puszki

> blachowkrętem do metalowego nadkola. U mnie wogóle nie ma tych

> zaczepów i mam przykręcone dwoma blachowkretami.

> Pozdroofka

lelek a co możesz podpowiedziec co do pierwszej dolegliwości? Jakies sugestie?

Napisano

> lelek a co możesz podpowiedziec co do pierwszej dolegliwości? Jakies

> sugestie?

Z dźwiekami w kabinie to jest taka sprawa, że zawsze je słychać z zupełnie innego miejsca niż naprawdę dochodzą. smile.gif U mnie kiedyś coś brzęczało i 4 osoby w czasie jazdy podawały różne miejsca. Okazało się , że nikt nie miał racji a brzęczał sobie jeden z LEDów w lampce oświetlenia kabiny zlosnik.gif

Trudno mi powiedzieć co u Ciebie brzęczy nie siedząc w Twoim aucie a i tak pewnie bym nie zgadł wink.gif

Pozdroofka

Napisano

a mi się wydaje kolego że odkleiło Ci się wzmocnienie dachu.

w Vectrach B to norma, u siebie niedawno wyjmowałem podsufitówkę i silikonem wszystko potraktowałem.

odkręć i zobacz a może to to !!!!

Napisano

Jesi siedzac za kierownica dzwiek słychac było z prawej strony - sprawdz jak lezy wezyk od tylnego spryskiwacza w profilu nad drzwiami - u mnie kiedys brzeczał - pomogło naciagniecie bo luzny był.

Moga to tez byc luzne kable od lampki oswietlenia wewnetrznego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.