Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DYLEMAT nadwyzki kasy do wpompowania w astre - do GAZu ja???

Featured Replies

Napisano

Pytanie GAZowac astre F x16szr - mam 1,5 tys do anulowania....bo cena benzin mnie zaczyna wku... mimo ze mam ostatnio niskie przebiegi. Za i przeciw???? Jesli nie gaz w co zainwestowac?? Chodzi o auto uzywane codziennie ale na przebiegi 20-30 km.

EDIT:

Auto w stanie bdb czyli zadbane - serwisowane - nakładów finansowych nie wymaga - brakuje luxusu czyli klimy , mocniejszego silnika, no i chyba ekonomii,bo benzyna tzn jej cena zaczyna mnie dobijac.... szukac klimy na szrocie, wczesac jej profesional szyber czy lepiej - bo niby sie zwroci - do gazu ja ????

Napisano

> Pytanie GAZowac astre F x16szr - mam 1,5 tys do anulowania....bo cena

> benzin mnie zaczyna wku... mimo ze mam ostatnio niskie

> przebiegi. Za i przeciw???? Jesli nie gaz w co zainwestowac??

> Chodzi o auto.

Policz sobie kiedy się instalka zwróci...

No i co ew. jeszcze masz do zrobienia w samochodzie,

bo w ciemno to można wróżyć na co lepiej kasę wyrzucić zlosnik.gif

Napisano

> No i co ew. jeszcze masz do zrobienia w samochodzie,

> bo w ciemno to można wróżyć na co lepiej kasę wyrzucić

dokładnie przejrzyj dokładnie autko i zobacz w jakim stanie są poszczególne podzespoły zeby.GIF bo wydasz 1500na gaz a okaże się że amorki masz do wymiany wink.gif albo że nowe opony musisz kupić zeby.GIF

Napisano

Jesli bym mial auto z dobrym zawieszeniem,kolami itp to i tak bym nie zakladal gazu. Wolalbym sciagnac glowice zrobil planowanie, wymiana uszczelniaczy i prowadnic zaworow, docieranie. Napewno bym zyskal pare koni jak i zmniejszyl spalanie. Moze jeszcze jakies naprawy blacharskie i zmienil cos w srodku. Gazu juz bym nie zalozyl.

Napisano

Temat stary jak świat... Tyle razy było, że faktycznie chyba tylko komentarze będą takie jak te powyżej: wymień amortyzatory rotfl.gif - jakby to kosztowało krocie... A tak czy siak, raz na jakiś czas takie pierdoły i tak trzeba zrobić...

A wracając do tematu - potwierdzam, że decyzja o zagazowaniu to rachunek głównie ekonomiczny: trzeba jasno określić, ile ma się rocznego przebiegu. Jeśli powyżej 10 tys. to decyzja o zagazowaniu może być zasadna. Ja sobie chwalę - przez ostatnie 6 lat spalam LPG w samochodach i nie narzekam (jeśli ktoś dobrze zrobi instalację, to nie powinno być problemów...). Przez ten czas zaoszczędziłem (licząc wszystkie koszty) co najmniej 10 tys zł. Oczywiście już po zamortyzowaniu instalacji. Średnio 138 zł miesięcznie pozostaje w kieszeni. Mało? Dla mnie wystarczająco.

Póki co się opłaca, choć Zyta odgraża się co jakiś czas, że akcyzę dowali... Wtedy chyba przerzucę się na mocniejszego diesla i zaaplikuję mu chiptuning wink.gif. A co tam, jak szaleć to szaleć. Ale pewnie już to nie będzie asterka...

Napisano

x16szr daje radę na II generacji, czyli masz akurat na komplet ze zbiornikiem toroid

zuzycie gazu będzie w okolicach 8 do 11 litrów (zależy czy miasto czy trasa)

z moich wyliczeń (zakładałem miesiąc temu) wychodzi że gaz spłaci mi się po przejechaniu ok. 17tys. km, co w Twoim przypadku oznacza ok 1,5 roku

jeżeli masz te 1500 na zbyciu od ręki to wkładaj gaz, a zawiechę i resztę prac sfinansujesz z oszczędności smile.gif

tylko zakład wybierz z renomą, bo papudraków nie brakuje

i uważaj na efekt psychologiczny - jak nagle zaczniesz znacząco mniej płacić za paliwo, to zacznie Ci się chcieć jeździć... wink.gif

Napisano

> i uważaj na efekt psyhologiczny - jak nagle zaczniesz znacząco mniej

> płacić za paliwo, to zacznie Ci się chcieć jeździć...

Hehe dokładnie. Ja średnio 300-400zł wydawałem na paliwko a na gaz teraz o dziwo wydaje tyle samo albo i więcej hehe.gif Nawet do sklepu 200-300m jadę autem bo na pieszo się już nie chce wogule problem paliwa że drogo jakoś przestał przeszkadzać Bo jaki mam kaprys to w auto i jadę a wydatki w normie. No chyba że zrobię jakąś dłuższą trasę ale to wtedy najlepiej widać ile się oszczędza

Napisano

ja bym załozył gaz b to co zaoszczedze czyli jakies 100 w twoim przypadku na miesiac to i tak odłoze na amorki czy inne sprawy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.