Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

świecił check engin a brak błędów

Featured Replies

Napisano

Witam,ostatnio będąc na openerze przebijając sie przez błoto (kto tam był to wie co sie działo) siłą pędu zapaliła mi się kontrolka silnika , nie reagował na wciśnięty sporo gaz i zaczął schodzić z obrotów na samym środku tej breji furious.gif,udało się cudem dojechać do bezpiecznego lądu i tam jak puściłem gaz to autko zdechło,nie chciało odpalić ,dopiero po chwili wyłączenego zapłonu zaskoczyło od razu,rano zczytałem błędy i świeciło tylko 12 , i teraz pytanie co jest niewiem.gif skoro sie zaświeciła kontrolka i silnik zgasł a nie ma błędów to gdzie szukać??

dla uspokojenia co niektórych powiem że po powrocie do domku Asterka dostała wjazd na myjke i dopieszczenie wnętrza po błotku,i znowu jak "nowa" 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> Witam,ostatnio będąc na openerze przebijając sie przez błoto (kto tam

> był to wie co sie działo) siłą pędu zapaliła mi się kontrolka

> silnika , nie reagował na wciśnięty sporo gaz i zaczął schodzić

> z obrotów na samym środku tej breji ,udało się cudem dojechać do

> bezpiecznego lądu i tam jak puściłem gaz to autko zdechło,nie

> chciało odpalić ,dopiero po chwili wyłączenego zapłonu

> zaskoczyło od razu,rano zczytałem błędy i świeciło tylko 12 , i

> teraz pytanie co jest skoro sie zaświeciła kontrolka i silnik

> zgasł a nie ma błędów to gdzie szukać??

> dla uspokojenia co niektórych powiem że po powrocie do domku Asterka

> dostała wjazd na myjke i dopieszczenie wnętrza po błotku,i znowu

> jak "nowa"

Może zaciągnał Ci trochę wody zamiast powietrza ? Albo poczekaj kilka cykli - u mnie jak wywala błędy, to mam na przykład 5x12, a później dopiero wyskakuje jakiś

Napisano

Niektórzy (pseudo) gaziarze robią tak instalację, że po wyłączeniu zapłonu resetuje ECU.

Napisano
  • Autor

> Niektórzy (pseudo) gaziarze robią tak instalację, że po wyłączeniu

> zapłonu resetuje ECU.

jeśli chodzi o wpływ instali to wykluczam, zakładałem u kumpla i mam poprawnie założone,pozatym już kilka razy diagnozowałem usterki i nie było do tej pory problemów,tym razem nie wiem co i jak confused.gif

a jeśli chodzi o generowanie błędów to tylko 12 ,i po jakimś czasie innych to kicha ,cały czas miga tylko 12, ale co dziwne generuje ten "błąd" wiele razy ( nie trzy nie sześć)

Napisano

Miałem coś podobnego, jak mi się z lekka klema masowa na akumulatorze obluzowała. Niby styk był, ale klema gorąca była - pomogło oczyszczenie i dokręcenie. Od tego momentu wszystko gra...

Napisano
  • Autor

> Miałem coś podobnego, jak mi się z lekka klema masowa na akumulatorze

> obluzowała. Niby styk był, ale klema gorąca była - pomogło

> oczyszczenie i dokręcenie. Od tego momentu wszystko gra...

Hej sprawdziłem styki i wszystko oki,kurde sam już nie wiem co jest grane,co najgorsze to autko często gania trasy a głupio by było w środku nocy kilkaset kilometrów od domu zawieść sie na nim.

Co jeszcze może być że autko zapaliło "checka" i puźniej zgasiło silnik a brak błędów- jestem otwarty na wszelkie sugestie!!??!!

Napisano

chwilowy brak kontaktu gdzieś przez zalanie wodą/błotem jakiejś wtyczki - to że padł - może to czujnik położenia wału? Omega mi raz na jakiś czas w trasie zapala check'a ale wciąż jedzie tak samo więc... olewam, gaszę jak tylko mogę, odpalam, jadę dalej i po chwili check gaśnie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.