Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BRC Just i ciągle ta emulacja sondy

Featured Replies

Napisano

Nie wiem, nie moge tego ustawić w tej instalce zeby było dobrze, a przeciez wiem, ze moze byc dobrze, bo jak robie reset to na noPB chodzi jak marzenie, obroty równiutkie, zadnych dziur, szrpaków, a po jezdzie na gazowni tragedia, m.n. gasniecie po odpaleniu, jak ostygnie sonda.

Czy mozna w jakis sposob podłączyć cos do instalki zeby zobaczyć o jakiej charakterystyce ten sygnał jest właściwie emulowany. Metode prób i błędów już porzuciłem, bo tam ustawia sie od 1 do 100, a probowałem mniej wiecej dla 40, 42, 48, 50, 56, teraz 65 i niby troszke inaczej, ale ciągle nie to, co po zwykłym resecie. Napewno mozna tak zaemulowac, bo na innym autku z Bingo-S jest rewelacyjnie, zadnych takich objawów, tylko ten zasrany Just ma jakąś tragiczną opcję.

Doradzcie cos jak to ustawić, oczywiscie autoreset byłby jakims rozwiazaniem, ale moze znacie inne.

Tylko moze bez postów w stylu "u mnie na 42 działa ok" hehe.gif

A ma ktoś ten interfejs do ALDL i soft. Jeżeli on pokazuje co jest na wejsciu do ECU, to powinno sie z tym udać sprawdzić i zaemulować podobny sygnał confused.gif

Napisano

Według mnie coś masz źle podłączone...po prostu...powinno być na NP a Ty masz pewnie NC1/NC2 albo możesz mieć ustawione na NP a podłączone tak jakby było NC1/NC2... hmm.gif

Napisano
  • Autor

Nie, nie podłączenie mam spoko, bo juz jakis czas temu sprawdzałem. NC1/NC2 było podłączone pod odcięcie chcek`a, a NP jest ok.

Pozatym jakies tam reakcję na zmiany tego wypełnienia chrakterystyki są. Bo jak zmienie powiedzmy z 40 na 60, to po przełączaniu z gazu na benzyne lambda zachowuje sie inaczej. Gdzieś czytałem na kąciku, że powinno sie ustawiać tak, że po przełączeniu z gazu na bene, mieszanka powinna być przez chwile bogata i pozniej zaczac oscylowac, ale ustawione mam tak teraz i dupka...obroty spadaja i gasnie. Oczywiście po resecie cacy odpala cudownie.

Cos najwidoczniej jeszcze musze miec zesrane, ale w takim stopniu, ze jeszcze tego nie wykryłem od montazu gazowni.

Napisano

To jeszcze powiem, że jak źle sobie wyregulowałem instalację LPG to mi na benie wariował po odpaleniu (jak wcześniej gasiłem na LPG)...po prawidłowej regulacji już jest ok...tak więc może ustaw emulację lambdy na seryjną wartość i dobrze poreguluj na reduktorze...

Napisano
  • Autor

hmmm, ale co mam wyregulować jeszcze w instalce. Reset na 130 kroków, pod obiązeniem przy ok 2000 krokowy na ok. 140, a przy 3000 na ok. 130, czyli w okolicach resetu. Przy jeszcze wyższych obrotach zamyka się do ok. 120.

Na jałowych obr. zamyka sie w okolice 120-115. Musi zubożyć bo przy moim mikserku jest bogato na jałowych. Tak jest perfocto i nie chce tego ruszać, bo po co.

Chyba założe ten reset wkoncu osobny i bede miał z banki, ale dziwne, ze u Ciebie może działać , a u mnie nie. DOszukiwałbym sie problemów gdzie indziej, ale jak juz pisałem, wyjme F5 i jest idealnie na benzynce.

Napisano

No to w sumie masz nieźle...a jakie masz wpisy progów lambdy pod obciążeniem i na jałowym?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.