Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Witam i o centralny pytam

Featured Replies

Napisano

Na wstępie witam wszystkich kącikowiczów i użytkowników aut z grupy VW. Od niedawna jestem mam nadzieję szczęśliwym posiadaczem bory z silnikiem 1.6SR. Autko spisuje się wyśmienicie, mam tylko jeden problem, mianowicie chodzi o zamek centralny. Nie mogę go rozgryźć, ale może od początku. Nie wiem jak jest w innyuch VW ale u mnie zamek (klucz zwykły bez pilota) działa jakby w dwóch trybach. Pierwszy tryb to wszystkie siłowniki działają jak master i niezależnie od tego które drzwi otwieram otwierają się wszystkie zamki. Jest też drugi tryb - zamek kierowcy działa jakby poza zamkiem centralnym i otwieram najpierw drzwi kierowcy a potem przyciskiem na drzwiach wszystkie pozostałe drzwi. Co dziwne jak jest załączony ten właśnie tryb, to przy otwieraniu drzwi kierowcy nie zapalaja się lampki w środku i na drzwiach kierowcy. Dopiero jak otworzy się jakieś inne drzwi lampki się uruchamiają.

Mój problem polega na tym, ze nie mam pojęcian jak mam się przełączać pomiędzy tymi trybami czasem jakoś mi się to udaje, ale sam nie wiem jak to się dzieje, no i czy wogóle tak powinno to działać, czy może jest coś nie tak z elektryką?

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

Napisano
  • Autor

hej, no co jest ... nikt nie ma centralnego zamka w golfie IV lub borze? niewiem.gif

Napisano

> hej, no co jest ... nikt nie ma centralnego zamka w golfie IV lub

> borze?

A są Bory/GIV bez centralnego hmm.gifzlosnik.gif

Centralny powinien działać tak jak to opisałeś w "trybie pierwszym".

Niestety nie wiem co się zważyło, że czasami działa w Twoim bolidzie otwierając tylko jedne drzwi niewiem.gif

Przy zamku jest włącznik śwaiteł wewnętrznych, skoro również one nie działają to może coś z tym confused.gif

Napisano

Mam Golfa i u mnie jest tak samo, to normalny objaw.

Jak zamykasz sie przyciskiem na drzwiach kierowcy to zamykasz wszystko. i jak chcesz otworzyc ktores drzwi musisz dwa razy pociagnac klamke i otwierasz tylko jedne.Natomiast przycisk do zamykania sluzy tez do otwierania... i wtedy otwierasz wszystkie drzwi lacznie z bagaznikiem. Wszystko jest ok.

Napisano

> Mam Golfa i u mnie jest tak samo <ciach>

Mam wrażenie, że się nie zrozumieliśmy spineyes.gif

U mnie również jest tak jak napisałeś czyli przy zatrzaśniętych drzwiach, po włączeniu zapłonu wszystkie drzwi sie ryglują. Jeżeli chcę odryglować drzwi (wszystkie) to pociągam raz za wewnetrzną klamkę.

Inaczej jest, jeżeli zapłon włączysz przy otwartych drzwiach, wówczas centralny nie zamyka drzwi automatycznie.

Jednak mam wrażenie, że nie o to chodziło.

Przy otwieraniu auta z zewnątrz nie ma żadnych kombinacji.

A juz napewno objaw z oświetleniem wnętrza świadczy o awarii (ale niekoniecznie centralnego zamka).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.