Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana amorów przód

Featured Replies

Napisano

Mam zapytanko czy jestem w stanie wymienić sam amortyzatory z przodu? mogę załatwić ściągacze do sprężyn ale czy dam rade?

Dużo jest babraniny ? jakieś wskazówki jak się zabrać za to?

Napisano

Oczywiście,jest to robota na pół godziny na stronę.Po pierwsze popuszczasz od góry te centralną śrubę od tłoczyska amorka,następnie odkręcasz dwie sruby które trzymają go od dołu i trzy śruby od góry.Wyjmujesz.Zakładasz ściągacz sprężyn,odkręcasz do końca śrubę tłoczyska i popuszczasz ściągacz.I pózniej w odwrotnej kolejności.Na końcu nie zapomnij dokręcić śruby tłoczyska.Mogą być czasami kłopoty z odkręceniem trzech śrub mocujących amorek u góry.Ich gwinty wychodzą na zewnatrz i moga być skorodowane i zabrudzone.Ale jak spojrzysz od dołu to je widać o pomaga oczyszczenie i psiknięcie wd 40.

Napisano

> Mam zapytanko czy jestem w stanie wymienić sam amortyzatory z przodu?

Dasz radę, ja wymieniam sam

Napisano

> Mam zapytanko czy jestem w stanie wymienić sam amortyzatory z przodu?

> mogę załatwić ściągacze do sprężyn ale czy dam rade?

> Dużo jest babraniny ? jakieś wskazówki jak się zabrać za to?

Robota jest prosta o ile nie zerwią się gwinty lub obrobią się śróby trzymające poduszkę amora z góry. Tak więc ostrośnie ze śróbami i bedzie ok.

Napisano

> Robota jest prosta o ile nie zerwią się gwinty lub obrobią się śróby

> trzymające poduszkę amora z góry. Tak więc ostrośnie ze śróbami

> i bedzie ok.

dokładnie , uważaj tez na dokręcenie trzech śrub trzymających mc phersona w kielichu , sa one miekkie i bardzo szybko można je uszkodzic (zerwać) , wszystko z wyczuciem ,

po drugie ... używaj tylko profesjonalnych ściągaczy i zamontuj je dokładnie na przeciw siebie , inaczej spreżyna uwypukli sie i może dojść do ześlzgnięcia sie ściągacza (pisze to bo nie wiem jakich sciągaczy będziesz uzywał)

po trzecie ..... mc pherson umieść w imadle za sprężyne na stabilnym podłożu tak żebyś mógł wyciągnać stary amorek i włozyc szybko nowy tak samo ............

po czwarte i ostatnie........................... nie stukaj w naciągnieta sprężyne zadnymi młotkami , nie przesuwaj naciagaczy gdy sprężyna jest naciagnięta, przygotuj sobie wszystko wcześniej tak zebys mógł szybko i sprawnie dokonac zamiany , poproś kogos o pomoc , ale tak zeby zbytnio nie szwedał sie wokół naciągniętej sprężyny , pamietaj o zasadach bhp .............i ............miłej zabawy

acha.... naciągnij tak sprężyne żeby był wyraźny luz pomiędzy poduszka amorka a sprężyna

Napisano

dasz rade jesli masz sciagacze i imadlo. robota jest w sumie prosta i zadnych specjalnych umiejetnosci nie wymaga po za ostroznoscia w czasie sciskania sprezyny (trzeba rowno zlapac). warto skontrolowac zbieznosc po wszystkim - powodzenia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.