Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Awaria wskaźnika poziomu paliwa SC1.1/2002

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie.

Ja tu z sąsiedniego kącika „wpadłem na moment”. Otóż wczoraj kupiliśmy dla mojej żony jeździdełko p.t. S.C. 1.1/2002 i mam kilka pytań do Was – fachowców jeśli chodzi o znajomość tego autka.

Otóż po zatankowaniu zbiornika paliwa do pełna, wskaźnik poziomu paliwa ciągle wisiał na wysokości 1/4 baku (tak jak przed tankowaniem) i bardzo, ale to bardzo ospale się podnosił. Ostatecznie po 2 godzinach dotarł do połowy skali i na tym koniec. Czy taka „awaria” to będzie droga sprawa do usunięcia? Oprócz tego typu pierdół wszystko najpierwszy rzut oka wydaje się być ok. No jeszcze tylko muszę podjechać na przegląd instalacji gazowej (ponoć fabryczna), bo nie rozumiem, do czego są te wszystkie diody, które to sobie świecą, mrugają itp.

No, więc jak to będzie z tym wskaźnikiem paliwa?

Napisano

> No, więc jak to będzie z tym wskaźnikiem paliwa?

jesli masz fure z roku 2002, to masz juz elektroniczny licznik z wyswietlaczem. nie mam pojecia ile kosztuje taki wskaznik poziomu paliwa, ale jesi to on sie zepsul, to taki uzywany licznik w db lub bdb stanie mozna kupic za 50zl, wiec jesli to wskaznik, to zmien caly licznik, ew. przeloz sam wskaznik w licznikach, jesli interesuje Cie prawdziwy przebieg.

ps. pamietaj, zeby nawet nie zalaczac zasilania kluczykiem w momencie, gdy przekladasz liczniki, bo zapali sie kontrolka poduszki i bedzie swiecic non-stop.

ps2. tu masz opis jak zdemontowac licznik: [LiNK]

Napisano
  • Autor

OK, dzięki

A jak w przypadku gdy problem leży po stronie czujnika poziomu paliwa jaki jest w baku (pływak itp)? Skoro jest gaz może poprzednik nie tankował benzynki i tenże czujnik się "zastał"?? Jest to możliwe? Da się go łatwo i tani wymienić??

Napisano

> OK, dzięki

> A jak w przypadku gdy problem leży po stronie czujnika poziomu paliwa

> jaki jest w baku (pływak itp)? Skoro jest gaz może poprzednik

> nie tankował benzynki i tenże czujnik się "zastał"?? Jest to

> możliwe? Da się go łatwo i tani wymienić??

raczej tak.

wyciagasz kanape, odkrecasz klapke nad pompą paliwa , wyciagasz wkład raze mz pompai czujnikiem i wsadzasz nowy i juz

Napisano

ja ostatnio mialem smieszna akcje bo na dołkach zaczeła mi wskazówka strasznie latac ,od poziomu paliwa w dół, potem lezała juz calkiem na dnie i od czasu do czasu podskakiwała do tego miejsca co byc powinna , okazało sie ze wtyczka na zbiorniku strasznie zasniedziała , przeczysciłem wszystkie styki i chodzi jak nowe

Napisano
  • Autor

OK, wielkie dzięki za pomoc.

Pogmeram i popatrze gdzie trzeba.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.