Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czyżby amortyzatory tył ?

Featured Replies

Napisano

witam!!! ostatnio zauważyłem w swojej astrze dziwne walenie z tyłu samochodu.dzieje się tak tylko gdy mam jakieś obciążenie z tyłu,pasażerowie bądź jakiś ładunek większy.objawia się to tym iż na nierównościach przy większej prędkości gdy samochód "płynie"słychać uderzenia w momencie "przyziemienia" gdy tył schodzi w dół.pierwsze moje przypuszczenie może opony gdzieś obcierają gdy samochód jest obciążony ale mam standardowe 175/70R13 poza tym nawet nie mam nadkoli z tyłu więc powinny się ładnie chować w błotniki.czy mogą mówić papa amortyzatory?co innego może powodować takie walenie z tyłu samochodu przy obciążeniu?

Napisano

co

> innego może powodować takie walenie z tyłu samochodu przy

> obciążeniu?

np. peknieta sprezyna smile.gif

pozdro

Napisano

u mnie (caravan) jak przesadze z załadunkiem i pasazerami to dobija rura wydechowa o asfalt

Napisano

> u mnie (caravan) jak przesadze z załadunkiem i pasazerami to dobija

> rura wydechowa o asfalt

Rura moze tez uderzac o belke tylnego zawieszenia ok.gif

Napisano

Witam.

Ja miałem tak samo gdy jechałem z pasażerami z tyłu to czasem obcierał a nawet potrafił zachaczać hakiem.

W sobote wymieniłem amorki z tyłu i już nie buja.

Jeszcze musze tylko wymienić z przodu i będzie OK.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Rura moze tez uderzac o belke tylnego zawieszenia

hmmm no właśnie.mam inny wydech niż standardowy.kupiłem astre już z takim.moim zdaniem jest troche grubszy niż seria.mam w planach mały teścik.dwóch kolegów do bagażnika a sam będę patrzył co i jak gdy samochodzik będzie dociążony:)może faktycznie coś z tym wydechem.dzięki z teorie może jeszcze jakiś pomysły.

Napisano

> innego może powodować takie walenie z tyłu samochodu przy

> obciążeniu?

Miałem to samo w astrze II HB. Wsadziłem sprężyny od kombi i mam spokój. Być może stare mi się rozhartowały lub coś w tym stylu.

Napisano
  • Autor

tak jak pisałem zrobiłem.test z kolegami wydaje się troche przybliżać temat.podczas gdy samochód uginał się pod ich ciężarem zauważyłem że od strony wlewu paliwa wąż który jest jakby zawinięty wokół wahacza i biegnie sobie dalej niebezpiecznie zbliża się do amortyzatora.brakowało mu co prawda do niego ok 2 cm ale mimo wszystko widać było na amortyzatorze "obcierki".podczas jazdy jednak są większe przeciążenia niż dwóch kolegów w bagażniku:) teraz pytanko czy to poprostu sprężyny zrobiły się już jakiś miękki?raczej nie widze aby było coś modyfikowane w wężu paliwa który biegnie za kołem i jest on standardowo ułożony.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.