Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chora prostata spryskiwaczy szyb w BRAVA

Featured Replies

Napisano

Witam, nie znalazłem lub nie zauważyłem (najwyżej dostanę po majtach) informacji na temat ledwo sikających spryskiwaczy szyb.

Gdzieś mi się obiło, że za ten stan rzeczy odpowiada zawór zwrotny. Iks czas temu odmówił posłuszeństwa koleś sikający na tylnią szybkę, nie brałem do głowy, ale jak pryskaweczki z przodu trzeba pobudzać długimi seriami wyjącej pompki przy mizernym efekcie to zacząłem się zastanawiać, gdzie i ile jest tych zaworków zwrotnych. Pewnie to jest banalnie prosta sprawa, ale tylko dla kogoś, kto już liznął taki temat. Więc zwracam się do takiego KOGOŚ by podzielił się ze mną wiedzą i uchronił przed wizytą w ASO. Stokrotne dzięki.

Pozdrawiam.

Napisano

Witaj Bzidki.

Jesli szukałeś, to zapewne zauważyłeś też, że do dobrego tonu nalezy tu przywitanie się z ogółem i wypełnienie profilu choćby w minimalnym stopniu.

A zaworka przednich sprysków szukaj na masce - jest zintegrowany z trójnikiem rozdzielającym.

Swoją drogą, kiepsko Ci poszło, bo temat wraca jak bumerang.

Napisano

> Witam, nie znalazłem lub nie zauważyłem (najwyżej dostanę po majtach)

> informacji na temat ledwo sikających spryskiwaczy szyb.

> Gdzieś mi się obiło, że za ten stan rzeczy odpowiada zawór zwrotny.

> Iks czas temu odmówił posłuszeństwa koleś sikający na tylnią

> szybkę, nie brałem do głowy, ale jak pryskaweczki z przodu

> trzeba pobudzać długimi seriami wyjącej pompki przy mizernym

> efekcie to zacząłem się zastanawiać, gdzie i ile jest tych

> zaworków zwrotnych. Pewnie to jest banalnie prosta sprawa, ale

> tylko dla kogoś, kto już liznął taki temat. Więc zwracam się do

> takiego KOGOŚ by podzielił się ze mną wiedzą i uchronił przed

> wizytą w ASO. Stokrotne dzięki.

> Pozdrawiam.

witam , na początku

zaraz dostaniesz po majtach ale nie ode mnie bo lużny ze mnie ............

od NICH dostaniesz za nieuzupełnienie profilqu i za nie przywitanie sie ze wszystkimi ..........

btw ......u mnie tez na tylna szybkę nie psika i nie przejmuje sie bo i tak mam przyciemniona i rzadko w nią zaglądam , z doświadczenia nie grzebię juz w spryskiwaczach i elementach bo to bardzo delikatne rzeczy i gdziekolwiek za to bym się nie brał to cos peknie zmurszałego , lub pompka przy wyciąganiu złamie się i takie tam , ,,,,,, więć moja rada dolewaj płynu i na przednia szybke bo do tyłu nie jeżdzisz , a jak szybka brudna to szmatka i przed jazdą ......smyk myk

Napisano

> Witaj Bzidki.

> Jesli szukałeś, to zapewne zauważyłeś też, że do dobrego tonu nalezy

> tu przywitanie się z ogółem i wypełnienie profilu choćby w

> minimalnym stopniu.

> A zaworka przednich sprysków szukaj na masce - jest zintegrowany z

> trójnikiem rozdzielającym.

> Swoją drogą, kiepsko Ci poszło, bo temat wraca jak bumerang.

O WIDZISZ !!!!!!!!!!!!!!

był pierwszy przede mną

Napisano
  • Autor

No fajnie, nie wiedziałem, że "WITAM" już wyszło z obiegu i okazało sie pustym słówkiem (jak nie trudno zauważyć kierowane było nie do konkretnej osoby), a co do profilu... czy ktoś chce się ze mną umówić? No nic, dzięki za pomoc i życzę smacznego i zzzzzimnego piwka.

Pozdrawiam.

Napisano

> No fajnie, nie wiedziałem, że "WITAM" już wyszło z obiegu i okazało

> sie pustym słówkiem (jak nie trudno zauważyć kierowane było nie

> do konkretnej osoby), a co do profilu... czy ktoś chce się ze

> mną umówić? No nic, dzięki za pomoc i życzę smacznego i

> zzzzzimnego piwka.

> Pozdrawiam.

wiesz alle wejdz na bbm-ziuuuu i zapodaj temat w stylu :

witam wszystkich jestem tu nowy i jeżdze bravo ..................

zobaczysz jak sie ucieszą i z entuzjazmem przywitają ok.gif

Napisano

> No fajnie, nie wiedziałem, że "WITAM" już wyszło z obiegu i okazało

> sie pustym słówkiem (jak nie trudno zauważyć kierowane było nie

> zzzzzimnego piwka.

> Pozdrawiam.

Spokojnie panowie bez nerwów.

Wkurzały mnie ledwie psikajace spryskiwacze i mała inwestycja w kwocie 12zł w ASO za taki zestaw:

279253521-qq.JPG

i jak ręką odjoł teraz psikają aż milo. Warto było grinser006.gif

post-46403-14352485026494_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

he he dzięki Krzyke, ale ja tu przywędrowałem za całkiem konkrentną potrzebą a nie rozmówki relaksacyjne, jesteś spoko, życzę Ci drugiego zzzzzimnego piwka, hej

Pozdrowienia

Napisano
  • Autor

> Spokojnie panowie bez nerwów.

> Wkurzały mnie ledwie psikajace spryskiwacze i mała inwestycja w

> kwocie 12zł w ASO za taki zestaw:

> i jak ręką odjoł teraz psikają aż milo. Warto było

Zbyszkos jesteś wielki, za 12zł nie warto zawracać sobie i wszystkim w około tylnego zderzaka, zaraz bujam do chłopaków w firmowych kombinezonkach, ogromne dzięki. Koniec tematu.

Pozdrawiam

Napisano

> he he dzięki Krzyke, ale ja tu przywędrowałem za całkiem konkrentną

> potrzebą a nie rozmówki relaksacyjne, jesteś spoko, życzę Ci

> drugiego zzzzzimnego piwka, hej

> Pozdrowienia

przyszedł..........

zamieszał ...........

poszedł..................

dopre .............. również pozdro i jak najmniej zabawy z padaką życze......

Napisano

> się i takie tam , ,,,,,, więć moja rada dolewaj płynu i na

> przednia szybke bo do tyłu nie jeżdzisz , a jak szybka brudna to

> szmatka i przed jazdą ......smyk myk

icon_eek.gifspineyes.gif

Napisano

Marzyciel

Napisano
  • Autor

WITAM

Sprawa załatwiona, trójniczek i prosty zostały kupione w ASO do SIENY (w innym sklepie proponowali od PUNTO), ponieważ do BRAVO tak im się wymyśliło by razem z zaworkami wszelkie rureczki w sprzedaży "wiązanej" wcisnąć he he. Zapłaciłem za oba 24 zł. z groszami. Z trójniczkiem poszło jak z płatka i aż się zdziwiłem, że z każdego spryskiwacza nie trzy a cztery strumyczki bębnią o szybkę. Ze spryskiwaczem tylniej szyby poszło trochę trudniej (ale tylko z przyczyny niedoinformowania), wychodząc z założenia, ze trójnik przy przednich pryskawkach no to prosty będzie w piątych drzwiach. Parę plastikowych zatrzasków, wkrętów krzyżakowych, dwie śrubeczki imbusowe i plastikowa maskownica zdjęta (kiedyś walczyłem z nią przy zmianie wkładu trzeciego światła stopu). Eureka! jest tuż przy napędzie silniczka wycieraczki, trochę inny, mało miejsca na paluchy, ale po chwili gimnastyki siedzi na miejscu zgodnie z kierunkiem trójkącika na zaworku. Biegiem do kabinki, pompka wyje a tu kiszka, coś słyszę pod komorą silnika, kurde leci płyn na posadzkę a ja nie wiem skąd i dlaczego (w garażu byłem sam). Patrzę i widzę, że mokro. Biegiem do wajchy i sprintem pod machę i jeszcze raz, (pisanki jak berety, chłop chce być szybszy od swojego zadka ha ha ha). W sukurs przychodzi święta patronka browarna i kochana puszka (już pusta, mniam) umiejscowiona miedzy kołem kierownicy a dźwignią sterownika uff, pompka pracuje a ja filuję: za akumulatorem nad zbiorniczkiem płynu hamulcowego (brawa 1,4 12v) siedzi sobie cholernik i sika aż bryzga. To, co wymieniłem na klapie z tyłu to tylko łącznik ułatwiający demontaż napędu wycieraczki zespolonego ze spryskiwaczem, he he. Sorki za tak rozległy list, ale krótszy nie oddałby tej dramaturgii widowiska ha ha ha. Cześć

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

Fajnie, że to sobie naprawiłeś, ale za zaworki to przepłaciłeś. Tego nie kupuje się w ASO, w każdym sklepie motoryzacyjnym to jest. Ja płaciłem za trójnik 5 zł, za zaworek od tylniej wycieraczki 3,5 zł. Ile browara byś miał za resztę kasy........ smile.gif

Napisano
  • Autor

> 3,5 zł. Ile browara byś miał za resztę kasy........

Witam

Było minęło, zanim pojechałem do ASO to byłem w takim małym sklepiku i babeczka zakrzyknęła 12 złociszy (w ASO 12 z kawałeczkiem), wiec różnica nijaka. Nie neguję, że gdzieś może byłoby taniej, lecz ja akurat nie trafiłem. A co do browarów he he to ile by na brykę nie poszło to na złoty płyn zawsze się wyskrobie.

Pozdrawiam 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.