Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stożek i dolot w Uno 1.4 PB

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich!!!

Mam pytanie jak w opisie... odnośnie montażu filtra stożkowego w Uno z silnikiem 1.4. A mianowicie, czy ktoś na forum ma u siebie w aucie lub też posiada czyjeś fotki silnika po zmianie filtra z serii na stożek? Interesuje mnie dobre umiejscowienie filtra itp... Z góry dziękuję i pozdrawiam!!!

P.s. Ważne jest też chyba odpowiednie ułożenie dolotu, jego długość i odizolowanie od ciepłego powietrza/doprowadzenie zimnego... samo założenie nie stanowi problemu 893goodvibes.gif tylko chciałbym to zrobić zgodnie z wymogami "sztuki tego rzemiosła" ok.gif A nie dla picu i byle jak... 20.GIF ... dlatego pytam mądrzejszych niewiem.gif

Napisano

> Witam wszystkich!!!

> Mam pytanie jak w opisie... odnośnie montażu filtra stożkowego w Uno

> z silnikiem 1.4. A mianowicie, czy ktoś na forum ma u siebie w

> aucie lub też posiada czyjeś fotki silnika po zmianie filtra z

> serii na stożek? Interesuje mnie dobre umiejscowienie filtra

> itp... Z góry dziękuję i pozdrawiam!!!

Witam,tez mam 1.4 Uno i też przymierzam sie do zamontowania dolotu,właśnie szukam na alegro takie coś.A w realu to widzialem dolot przy sejczento.Ćwiczy bez problemowo,a stożek zwyczajnie leżał sobie na silniku,bez jakiegos mocowania

Napisano

Quote:

Ćwiczy bez problemowo,a stożek zwyczajnie leżał sobie na silniku,bez jakiegos mocowania

yikes.gif że co robi? hehe.gif

Napisano

> Witam,tez mam 1.4 Uno i też przymierzam sie do zamontowania

> dolotu,właśnie szukam na alegro takie coś.A w realu to widzialem

> dolot przy sejczento.Ćwiczy bez problemowo,a stożek zwyczajnie

> leżał sobie na silniku,bez jakiegos mocowania

tez widzialem taki wynalazek i to jeszcze w 1.1 sporting o mocy ok 90km.....tzn wlasciciel mowil ze tyle to ma kucy a widzialem tyle ze na cwiartke wygrywal z Civicami 1.4/ 1.5

Napisano

> Quote:

> Ćwiczy bez problemowo,a stożek zwyczajnie leżał sobie na silniku,bez

> jakiegos mocowania

> że co robi?

No frówać raczej nie będzie bokser.gifchaja.gif

Napisano

> tez widzialem taki wynalazek i to jeszcze w 1.1 sporting o mocy ok

> 90km.....tzn wlasciciel mowil ze tyle to ma kucy a widzialem

> tyle ze na cwiartke wygrywal z Civicami 1.4/ 1.5

hiehie może 1.1 było w DR zlosnik.gif

Napisano

> Dowodzie Rejestracyjnym

aaaaaaa nie no silniczek byl 1.1 od sportinga tyle ze to do KJS sporting byl i mial cos tam tak nadlubane ...i wlasnei takie bajer z tym stozkiem co kolega wyzej pisal....

Napisano

A czytales to?:

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=279186958&an=0&page=1#Post279186958

Sprawe masz juz na tyle ulatwiona ze masz soft do obliczen. A sprawa umiejscowienia - poszukaj na forum - bylo troche fotek. Jak bardzo sie bedziesz upieral to zrobie fotke - zmiescilem rure dla tzw. pierwszego odbicia, czyli jakies 75cm. Na razie bez izolacji termicznej, ale to wkrotce.

Napisano

Ja mam w swoim 1.1 dolot od xr3 troszkę przerobiony. Jest ok i niedrogo wychodzi. Tylko ciężko dostać. Ja mam od znajomego mechanika...

Napisano

To stare zdjęcie i dolot nie jest za dobrze widoczny. Teraz w miejsce tamtej prowizorycznej taśmy są opaski a w środku taka specjalna rurka. Ale brzmi super devil.gifdevil.gifdevil.gif

Napisano

Qrcze - z malymi silnikami jest taki maly problem: ciezko jest dobrze umiescic filtr. U ciebie jest kolektor wydechowy z przodu - troche kicha - po paru km ciagniesz pewnie cieple powietrze. Trza by chociaz samemu filtrowi jakas izolacje termiczna zrobic, no i umiescic blizej atrapy.

U mnie juz nie ma takiego problemu - musze tylko jeszcze dodatkowo zrobic jakis chwytak do zimnego powietrza, bo filtr mam przy samej atrapie no i chlodnicy. Ten chwytak bedzie tez robil za oslone termiczna dla filtra - ale to pozniej - w tym miesiacu fundusze na unolota zostaly wyczerpane - przeglad, OC, plyny...

Napisano

Po co mu dod osłona skoro idzie od atrapy? To wysyarczy w zupełnośi. Poza tym aż tak kosmicznie zauważalnej zmiany to nie będzie mlot.gif Pewnie że dobrze by było jakby filtr brał zimne ale czasem środki i praca nie są pomierne do efektu...

Napisano

A chociazby po to ze bylby przy samej chlodnicy, a odstep miedzy chlodnica a konstrukcja pasa przedniego jest nie za duzy. Ale ja nikogo do niczego zmuszac nie bede...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.