Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zmieniajacy sie sklad mieszanki I GEN

Featured Replies

Napisano

Moje autko Do DU TICO z instalko I generacji LOVATO. Przez pierwszy rok auto na LPG smigalo jak burza. Niestety od jesieni cos sie z nim zlego dzieje i nie potrafie dojsc do tego co jest zle

OPIS PROBLEMU

Autko zaczelo sie robic malo smigalcowate i jak na ta pojemosc to spalanie zaczelo niepokojaco wzratac, zima doszlo do 10 l. Normalnie palilo ok 5 z kawalkiem na trasie i pod 7 w miescie, przy mojej ciezkawej nodze. Po dluzsze jezdze, ze stala predkoscia potrafil zgubic wolne obroty. Tak samo sie dzialo jak troszke autko pogonilem. Sprawdzalem zmienia sie mieszanka, bo wolne mozna "znalesc" krecac sruba na parowniku. Jednak po jakims czasie wszystko wraca do "normy" i znowu trzeba krecic. Objawy powoli sie nasilaja. Regulacja u gazownika pomoga na chwile, czasem jest to jeden dzien, czasem kilka.

PROBY ROZWIAZANIA

Niedawna po wymianie swiec, przewodow, filtrow podjalem decyzje o wymianie membram w parowniku. Instalka ma przejechane 50tys, ale zawsze palone na LPG. Nawet w zime odpalam na gazie, tylko przy mrozie powyzej 20 stopni odpalalem na noPb - po prostu szkoda bylo mi membram. Maksimum odpalalem jeszcze na lpg przy -17. Regeneracja poszla mi dobrze, wszystko zlozone do kupy, nawet wolnych obrotow nie szukalem dlugo. Tylko ze nic nie pomoglo na moj problem!!

Doszedlem do wniasku, ze moze ci ktorzy mowia, ze regeneracja parownika nic nie daja, moze maja racje. Kupilem nowy i nadal KUPA. Jest tak samo. Przyznam ze troszke sie zrenerwowalem.

Co moze byc jeszcze przyczyna zmian mieszanki w instalce I generacji. Parownik sterowany jest podcisnieniem, ktore na wolnych obrotach jest raczej stale. Mnie wyglada to tak, jakby cos sie w parowniku zacinalo?? Ale przeciez juz mam drugi, a to bylby wyjatkowy pech !! Prosze o pomoc, kazdy pomysl bedzie mile wydzialny. Dodam ze na np Pb jest wszystko w jak najlepszym pozadku!!

pozdr

ps. sorki za przydlugawy tekst, ale po bezsensownym wydaniu 200 pln na nowy parownik musialem sie troszke wyzalic wink.gif

Napisano

Tak z marszu to radziłbym Ci posprawdzać wszelkie wężyki gumowe od podciśnień, od odmy, węże gazowe, opaski mocujące, lewe powietrze pod mikserem i tym podobne rzeczy. Jeśli jest jakiś automat (klapka sterowana termostatem lub siłownikiem) od podawania ciepłego powietrza do gaźnika to też warto sprawdzić. Dla gazu ciepłe nie jest potrzebne, a gdy się toto przełącza to bruździ bo zmienia podciśnienia w dolocie. Sprawdź w jakim stanie jest łożyskowanie ośki przepustnicy. Przy braku benzyny, zupełnie na sucho potrafi się dużo szybciej wyrobić.

Podciśnienie z kolektora nie steruje parownikiem, a jedynie otwiera przepływ gazu. Takie zabezpieczenie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.