Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Filtr powietrza AII 2.0 DTI ?

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy ten typ silnika ma inny filtr powietrza od pozostałych modeli? Próbowałem kupić filtr w sieci sklepów Fota - dostępny na zamówienie (w pierwszej chwili sprzedawca dał mi filtr ogólnodostępny dla AII (32 zł)ale po chwili uświadomił mnie że do tego modelu jest inny 46zł),

Pojechałem do ASO Opel - rozmawiam ze sprzedawcą a on mi odpowiada że faktycznie są 2 modele filtrów ale oni stosują tylko ten ogólnie dostępny 48 zł.

Koledzy posiadacze silników 2.0 DTI proszę o informacje jakie stosujecie filtry powietrza do swoich autek - model filtra ogólnie dostępny jest w każdym sklepie (cena od 16zł do 32zł), a model drugi jest na zamówienie.

Pozdr

Napisano

> Pojechałem do ASO Opel - rozmawiam ze sprzedawcą a on mi odpowiada że

> faktycznie są 2 modele filtrów ale oni stosują tylko ten ogólnie

> dostępny 48 zł.

Ostatnio kupowałem w ASO filtr powietrza, oryginał ze znaczkiem GM wyprodukowany przez FILTRON, oznaczenie filtra AP 051. Pasował do obudowy dokładnie tak samo jak poprzedni. A o tym, że są dwa typy filtrów pierwsze słyszę hmm.gif

Napisano
  • Autor

> od sierpnia 2001 Filtron: AP051/4 i ma inne wymiary jest grubszy od

> AP051 o 1 cm

> albo Mann-Hummel

Obecnie mam zamontowany filtr AP051/4 - różni się on od standardowego że z góry ma siatkę mętalową a od dołu nakładkę filcową.

Przy poprzedniej wymianie oleju i filtrów kupiłem go bez problemu, a teraz wszyscy sprzedawcy mogą go sprowadzić.

I zastanawia mnie jeszcze jedno - sprzedawca w ASO OPEL który twierdził że jest tylko jeden typ filtra w samochodach Astra G.

Pozdr

Napisano

> I zastanawia mnie jeszcze jedno - sprzedawca w ASO OPEL który

> twierdził że jest tylko jeden typ filtra w samochodach Astra G.

Bo wg EPC różnica w filtrach jest miedzy silnikami DTH i DTL i może nie do końca był zorientowany (a powinien) że na przełomie lipca i sierpnia 2001 nastąpiła zmiana. Może teraz montują tylko ten nowy.

A tak swoją droga zauważyłem że w DTL też była zmiana filtra więc podejrzewam że pewnie GM doszło do wniosku że trzeba zmienić filtr na skuteczniejszy

... a kiedy była zmiana X20DTH na Y20DTH

Napisano

a jak ma m z 99 roku omeger i wedlug katalogów jest to ten sam filtr co do omegi poprzedniej a mialem ją w benzynie oslabiony.gif

Napisano

Potwierdzam, faktycznie sa dwa rodzaje filtrów w DTH. Z tego co pamiętam zmiana nastapila w 11/2001.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.