Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaka przyczyna wołowatości?

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Założyłem gaz brc blitz do lanosa 1,6. auto nigdy nie bylo demonem predkości ale to co się stało po założeniu to masakra. dobija do 3000 obr wolno a potem to juz praktycznie nie przyspiesza.max predkość 100... koles juz podobno na maxa podkrecil ten gaz a tu kicha. dodam ze auto jest w db stanie ma 85000 i jak na swoje 7 lat trzyma sie ok.na benzynie jest ok. choc ja z lpg na pb przełaczam to swieci sie check engine ale po kilkuset metrach znika.czy to normalne( z ty m czekiem-bo z wolowatością to na bank nie..) pozdro

Napisano

1. źle ustawiona mieszanka

2. coś źle podłączone w instalacji LPG

3. źle dobrany mikser (z tego co sprawdzałem 30mm jest optymalny, o Rybaku nie wspomnę)

4. padnięty układ wydechowy...mała nieszczelność plecionki, tłumika środkowego albo tylnego i auto łapie muła...

5. mam nadzieję, że gazman nie przerabiał dolotu...

O świecach i kablach WN nie będę tu się wypowiadał... zlosnik.gif

Napisano

no normalne to chyba nie jest sciana.gif

ja mam w lanosiku II generację i śmiga aż miło - ostatnio się troszeczkę śpieszyłem i 160 bez problemu na gazie leciałem - jeszcze może parę więcej bym wydusił niewiem.gif

Owszem na gazie jest trochę słabszy niż na benie ale bez przesady!!!

MOIM ZDANIEM MASZ ŹLE INSTALACJĘ ZAŁOŻONĄ (skonfigurowaną) ??? Jedź do gazownika i niech poprawia...

lanosiki lubią być zagazowane zlosnik.gif

pozdro

Napisano
  • Autor

Jade dzis do niego. zastanwiam sie tylko czy to moze byc wina miksera-mowil przez tel ze zalozyli mikser od nubiry bo mowia ze ten sam silnik...

Napisano

Jeśli Blitz jest dobrze ustawiony to działa całkiem nieźle ale wg mnie wpuściłeś się chłopie w (.....) tak jak ja kiedyś. Po roku mniej lub bardziej udanych prób prawidłowego ustawienia tego czegoś wywaliłem i wstawiłem naszego (made in PL) BINGO i od tej pory mam spokój.

Check - pewnie nie zamontowali ci emulatora OBD dlatego wywala błąd. Nie pozwól sobie ciąć przewodów - bo sa magicy, którzy odcinają przewód od CHECK'a aby klient nie marudził, że mu się kontrolki świecą. A co będzie jeśli będzie uszkodzony jakiś inny element niż sygnalizacja błędu sondy (check) - będziesz jeździł nieświadomy, że coś z silnikiem jest nie tak i... klops.. remoncik sciana.gif

Moim zdaniem niech dobrze to z końcu złożą lub przełożą na "ludzką" instalację. Blitz ma ten minus, że jest sterowany analogowo (obecnie jest to sterownik z wykopalisk), regulacji dokonuje się śrubokrętem (potencjometry) - spadki napięcia w instalacji elektr. mogą powodować zaburzenia i nieprawidłowe sterowanie instalacją. Zupełnie inaczej jest to realizowane na układach procesorowych np. Bingo itp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.