Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie sprzęgło kupić?

Featured Replies

Napisano

Jakie sprzęgło polecacie? Są jakieś różnice w działaniu? Chodzi mi o siłę jaką trzeba użyć przy wciskaniu sprzęgła. Moje sprzęgło chodzi strasznie ciężko i cieszę się że nadszedł jego kres :-)

Napisano

> Jakie sprzęgło polecacie? Są jakieś różnice w działaniu? Chodzi mi o

> siłę jaką trzeba użyć przy wciskaniu sprzęgła. Moje sprzęgło

> chodzi strasznie ciężko i cieszę się że nadszedł jego kres :-)

Chyba nie ma różnicy, ważne żeby było nowe, i żeby nie było luźne ... Jak do marei wkładałem przysłali mi LUKa, poszedł spowrotem do nich i czekałem na VALEO bo tamto miało luzy na sprężynach ...

Do punta też włożyłem VALEO i jest gites od jakiś 20 kkm już.

Napisano

> Jakie sprzęgło polecacie? Są jakieś różnice w działaniu? Chodzi mi o siłę jaką trzeba użyć przy wciskaniu sprzęgła. Moje sprzęgło chodzi strasznie ciężko i cieszę się że nadszedł jego kres :-)

do uno wkładałem LUK-a i przez okres 15 tysięcy nic się nie działo, potem nie wiem bo auto sprzedałem

Napisano
  • Autor

Kupiłem Valeo i za chwile jadę do Mistrza. Obawaim się, że nie wytrzymało by już nawet jednego dnia więcej.

Dzięki za info. Pozdrówko samochodowe:-)

Napisano

> Kupiłem Valeo i za chwile jadę do Mistrza. Obawaim się, że nie

> wytrzymało by już nawet jednego dnia więcej.

> Dzięki za info. Pozdrówko samochodowe:-)

ile kosztowało cię to Valeo ??

Napisano
  • Autor

> ile kosztowało cię to Valeo ??

215PLN komplet. Do tego linka 43PLN

Rozbierzność cen w sklepach to od 215 do 270PLN za to samo sprzęgło.

Napisano

> 215PLN komplet. Do tego linka 43PLN Rozbierzność cen w sklepach to od 215 do 270PLN za to samo sprzęgło.

ciekawe jak z oryginalnością tego sprzęgła hmm.gif

oglądałem kiedyś na SAT1 program gdzie dziennikarze zakupili w Polsce sprzęgło LUK-a i pojechali z nim do fabryki gdzie jest produkowane. Była to podróbka a pan z LUK-a wskazał na wszystkie różnice a zaczął już od opakowania. Ale to tak na marginesie bo można w depresje wpaść gdyby się chciało w ten sposób temat drążyć ale nie ulega wątpliwości że często kupujemy podróbki i to nieświadomie sick.gif

Napisano

Te Valeo z Allegro są na pewno gorsze od tych regenerowanych z ASO. Wytrzymują max 70kkm a na oryginalnym przejeździłem 150.

Teraz wsadziłem LUKa - zobaczymy ile wytrzyma.

Napisano

> Te Valeo z Allegro są na pewno gorsze od tych regenerowanych z ASO.

> Wytrzymują max 70kkm a na oryginalnym przejeździłem 150.

> Teraz wsadziłem LUKa - zobaczymy ile wytrzyma.

Ja mam w Punciaku Valeo - przejechałem 40kkm i ok. (orginalne wymieniałem po niespełna 40kkm, ale pnoć taka była seria) Valeo ma fabryke (albo coś w tym rodzaju, w każdym razie dość pokaźna hala) w Polsce niedaleko Katowic, więc może dlatego są teraz tanie

Napisano

> Jakie sprzęgło polecacie? Są jakieś różnice w działaniu? Chodzi mi o

> siłę jaką trzeba użyć przy wciskaniu sprzęgła. Moje sprzęgło

> chodzi strasznie ciężko i cieszę się że nadszedł jego kres :-)

Tylko Valeo, było o tym 1000000 razy pad.gif Luk ma plastikowe łożysko w tarczy,

a z Sachsem ja osobiście miałem problemy mimo, że marka zacna i droższa.

Napisano

założyłem w swoim valeo miesiąc temu i chodzi miodowo. a kupiłem

w ic w warszawie ze zniżką 33% za 220 zeta. ceny mają duże widełki i nauczony doświadczeniami dzwonie w kilka miejsc, zanim

kupie co potrzebuje - takie realia !

Napisano
  • Autor

Odebrałem dzisiaj rano samochód z nowym sprzęgłem. Chodzi o niebo lepiej niż stare, czyli dużo lżej. Na starym zrobiłem ponad 90 000km, a poprzedni właściciel Kropka na pewno ponad 10 000. Poprzednie też było Valeo, tylko nie mam pojęcia dlaczego tak ciężko działało. Może przez linkę.. bo linkę też teraz wymieniłem. Było już w opłakanym stanie. Łożysko już prawie wpadło między te blachy na których się opiera. Tłukło się strasznie i w czasie jazdy wraz ze wzrostem obrotów na cały samochód przenosiły się dziwne wibracje. Poza tym przy wysprzęglaniu coś strzelało (łożysko nierówno się układało, bo blachy były z jednej strony po prostu już spiłowane)

Teraz to jest inny samochód :-) Nic się nie tłucze, nie drga, no i pedał sprzęgła nie stawia takiego oporu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.