Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

WinISD więc OCB

Featured Replies

Napisano

zacząłem bawić się tym programem ale nie do końca a w zasadzie to mało rozumiem wprowadzam parametry i pojawia się wiadomy wszystkim wykres oraz podana przez program ilość litrów zabudowy wykresy dla jbl są baaardzo obiecujące z kolei jak liczyłem dla blaupunkta 30 cm to na zabudowe zamkniętą żeby dobrze pograło wyszło 120 litrów screwy.gif czy coś źle robie czy blaupunkt jest aż tak marny spineyes.gif i wogóle jakby troche wiedzy technicznej ktoś zarzucił o tym programie to byłbym wdzięczny bo jestem laikiem wogóle biglaugh.gif

Na zdjęciu wykresy dla jbl 25 cm średnicy

obudowa zamknięta - żółty(22.7 l )

obudowa z portem BR - niebieski (25,29 l)

279389472-jbl1.JPG

post-59101-14352485832574_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

I co krytyknatów co do firm i cen wielu ale jak o konkrety chodzi to nikt nic nie wie confused.gif

Napisano

> I co krytyknatów co do firm i cen wielu ale jak o konkrety chodzi to

> nikt nic nie wie

jaja se [bip] robisz czy co? ja znalazłem cały tutorial do WinISD w 5s, a Ty znowu durnia szukasz co Ci wszystko na tacy poda? Tak jak z danymi TS dla głośnika JBL? Jednak ta polibuda Twoja to Ci gąbkę z mózgu zrobiła. N/C

Napisano

> I co krytyknatów co do firm i cen wielu ale jak o konkrety chodzi to

> nikt nic nie wie

Witam.

Czasem coś uda mi się zasymulować w WinIsd kiedy robię kolumny do domowego hi-fi. To bardzo prosty program jednak trzeba pamiętać, że to nie program ma nam wybrać wielkość obudowy i strojenie, to co nam wyskakuje na początku jest punktem wyjścia do dalszych symulacji i zmian w obudowie. Najczęściej program wyrzuca nam zbyt dużą obudowę i zbyt niskie strojenie, trzeba ją zmniejszyć i pobawić się nieco strojeniem. Trzeba uważać na to co się wpisuje w parametrach T-S (ja wpisuję tylko wybrane najważniejsze parametry na początku i zostawiam sobie na później pierdloły z cyklu Rezystancja cewki itp..).

Podaj mi dokładny model głośnika do którego chcesz zrobić obudowę. Byćmoże nie nadaje sie do obudowy zamkniętej ze względu na wysoki EBP. Trzeba również mocno uważać na paraetry podawane przez producentów bo może się okazać, że przy tanim przetworniku mocno się różnią od tego co znajdziemy na stronie producenta.

Napisano
  • Autor

menda jesteś 270751858-jezyk.gif Po prostu nie mam przez nią czasu siedzieć na necie i mało się znam to się pytam nie chcesz nie musisz mi odpowiadać palacz.gif A neta w domu nie mam wogóle beksa.gif

Napisano

> menda jesteś Po prostu nie mam przez nią czasu siedzieć na necie i

> mało się znam to się pytam nie chcesz nie musisz mi odpowiadać

> A neta w domu nie mam wogóle

dzis mam dobry dzień więc proszę TUTORIAL WinISD

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.