Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mam pytanie

Featured Replies

Napisano

Mam fiata uno 1990- 999, który mi ostatnio gaśnie w czasie jazdy.. musze chwilę odczekać i dopiero po kilku minutach go ponownie odpalić. przez moment jest taki nieprzyjemny metaliczny dżwiek i potem praca silnika wraca do normy. brakuje mi pomysłu co to moze byc.., dlatego pytam

Napisano

> Mam fiata uno 1990- 999, który mi ostatnio gaśnie w czasie jazdy..

> musze chwilę odczekać i dopiero po kilku minutach go ponownie

> odpalić. przez moment jest taki nieprzyjemny metaliczny dżwiek i

> potem praca silnika wraca do normy. brakuje mi pomysłu co to

> moze byc.., dlatego pytam

Całkiem możliwe że to moduł zapłonowy jak masz 1.0 z aparatem zapłonowym.

P.S porfil uzupełnij ok.gif

I drugie P.S Witam 526.gif

Napisano

Witam 526.gif

Nie wiem co to może być. Ani UNO ani Wielka Czarna Kropka na to nie chorowały.

PS: Jak już kolega Darek1987Torun wspomniał - uzupełnij profil ok.gif

Napisano

> Mam fiata uno 1990- 999, który mi ostatnio gaśnie w czasie jazdy..

> musze chwilę odczekać i dopiero po kilku minutach go ponownie

> odpalić. przez moment jest taki nieprzyjemny metaliczny dżwiek i

> potem praca silnika wraca do normy. brakuje mi pomysłu co to

> moze byc.., dlatego pytam

Witam 526.gif.

Na 99% to moduł zapłonowy. Jak następnym razem zgaśnie silnik to postaraj się szybko schłodzić moduł np. szmatą zmoczoną wodą. Jeżeli po takim zabiegu silnik zapali bez większych problemów to już na 100% będzie to moduł zapłonowy.

Napisano
  • Autor

przy najbliższym gaśnieciu (buuu buu.gif) zastosuję sie do Waszych wskazówek.. bow.gif

ps. prosze o pw..nie wiem gdzie i jak mam uzupełnić swój profil frown.gif ehh.. blondynka ze mnie wyłazi

Napisano

> przy najbliższym gaśnieciu (buuu ) zastosuję sie do Waszych

> wskazówek..

> ps. prosze o pw..nie wiem gdzie i jak mam uzupełnić swój profil

> ehh.. blondynka ze mnie wyłazi

Witaj blondi zeby.GIF526.gif

Wszystkie dane o sobie, możesz wpisać w menu tego forum Panel sterowania/Ustawienia osobiste waytogo.gif

Napisano

Hello

U mnie bylo podobnie z tym ze... Uszkodzony modul powodowal gasniecie silnika jedynie gdy byl zimny (czyt. modul). Gdy modul zagrzal sie od silnika samochodzik nie gasl. Ostatnia wymienilem modul wczesniej wymieniajac wszystko w zaplonie ale nigdy nie mialem metalicznego dziwieku. Zanim wpakujesz sie w koszty sprawdz czy to faktycznie zaplon. Bedzie Ci potrzebna znajoma lub nie znajoma osoba i swieca zaplonowa... po jednej sztuce wystarczy. Gdy Ci zgasnie albo nie bedziesz mogla odpalic zdejmij przewod idacy na kopulke od cewki, podlacz do niego swiece, swiece poloz na komorze silnika i zakrec rozrusznikiem. Jezeli pojawi sie iskra na swiecy zaloz przewod na kopulke i sproboj jeszcze raz. Jezeli nie zapali to znaczy ze zaplon masz dobry i musisz szukac gdzies indziej przyczyny. Jezeli zapali to przeprowadz jeszcze kilka razy to doswiadczenie przy nie mozliwosci zapalenia. Jezeli za ktoryms razem nie bedzie iskry znaczy ze to zaplon. Koszt modulu okolo 100zl. W moim przypadku iskra pojawiala sie dopiero gdy rozłączałem zaplon.

Napisano

Metaliczny dźwięk może oznaczać spalanie detonacyjne, które to właśnie może być spowodowane niewłaściwą pracą układu zapłonowego, w tym np. modułu.

Napisano

mnie też gasł podczas jazdy i była to wina gubienia połączenia w czujniku położenia wału, dałem nowy czujnik, sztywne podłączenie i w tej materii problemy się skończyły

Napisano
  • Autor

jestem wam wdzięczna za wszystkie informacje bow.gif tydzień był bardzo pracowity i nie było kiedy zając sie unaczem. jak dojdę przyczyny - dam znać.

Napisano

> mnie też gasł podczas jazdy i była to wina gubienia połączenia w

> czujniku położenia wału, dałem nowy czujnik, sztywne podłączenie

> i w tej materii problemy się skończyły

W wersji, ktora posiada Autorka nie ma czujnika położenia wału.

Napisano
  • Autor

w ten weekend trzeba będzie się za to zabrać.. nie mam sił do tego auta frown.gif wcześniej nie było prawie wogóle problemów.. wystarczył jeden.. ale jaki frown.gif

i jeszcze jedno.. nierowna praca silnika tj. obroty rosna i spadaja .po jakims czasie gasnie .

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

to dziwne, został wymieniony termostat i samochód zacząl cicho chodzic i ..nnie gasnie (odpukac) nic nie rozumię.. yikes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.