Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z radiem w uno

Featured Replies

Napisano

moze tu znajde pomoc bo w car audio nikt nie był w stanie pomoc.

mam blaupunkta i przy wiekszej głosnosci radio mi sie wyłacza. ma za mały pobór pradu. pytanie tylko czy mozna to zredukowac bez głebszej zmiany instalacji i czy jak załoze wzmacniacz bedzie lepiej czy wrecz odwrotnie. proszę o pomoc

pozdrawiam. 20.GIF

Napisano

Witam, miałem tak samo i też blaupunkt w puncie sprzedazy stwierdzili że za słabo naładowany akumulator. Wiadomo krótkie trasy, częste odpalenia. W momencie jak poruszałem się na dłuższych trasa problem się rozwiązał sam aku doładowany. Aku musi idealnie dobrany do auta czyli jak przewiduje producent auta. Ale nie może być za duzy bo alternator nie da rady doładowywać.

Napisano

No raczej jak sam odtwarzacz ci sie wyłącza,to jak dowalisz jeszcze wzmacniacz to wogóle nie ruszy. palacz.gif

Napisano

Miałem kiedyś podłączone radyjko na instalacji fabrycznej i też gasło, pociągnij sobie kable od aku, załóż bezpiecznik i będzie ok.gif Wzmacniacz też mam podpięty do aku bo tam już gruby kabel musi być.

Napisano

Spytaj zresztą kolegi Lukaszadiy,on tam ma w uniaku troche tego sprzętu. palacz.gif

Napisano

> i czy jak załoze wzmacniacz bedzie

> lepiej czy wrecz odwrotnie. proszę o pomoc

> pozdrawiam.

Jeśli wzmacniacz podłączysz grubym kablem (6mm^2) prosto z aku (oczywiście z bezpiecznikiem ~30A, ale to zależy od mocy wzmaka) to problem z samoczynnym wyłączaniem radia zniknie.

edit:

- Bezpiecznik powinien być blisko aku, a już na pewno w komorze silnika przed przejściem kabla do przedziału pasażerskiego.

- Możesz też podpiąć samo radio prosto z aku (przewód ~2,5mm^2 też z bezpiecznikiem) i będzie OK

Napisano

Ale kolega nie ma wzmaka a radio gaśnie więc co zmieni podłączenie wzmacniacza?

Proponuję podłączyć nowe zasilanie do radia z aku i będzie ok.

Napisano

> więc co zmieni podłączenie

> wzmacniacza?

A to zmieni, że samo radio będzie wtedy ciągło może 2A i bez problemu pójdzie na dotychczasowym podłączeniu (pewnie teraz jest 0,75mm^2)

A tak do końca to nie wiem, czy Kolega chce kupić wzmacniacz do swojego wozu, czy nie chce, a w podłączeniu wzmaka widzi jedyną szansę na rozwiązanie problemu??? 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> A to zmieni, że samo radio będzie wtedy ciągło może 2A i bez problemu

> pójdzie na dotychczasowym podłączeniu (pewnie teraz jest

> 0,75mm^2)

> A tak do końca to nie wiem, czy Kolega chce kupić wzmacniacz do

> swojego wozu, czy nie chce, a w podłączeniu wzmaka widzi jedyną

> szansę na rozwiązanie problemu???

nie nie kolego. wzmaczniaacz to przedewszystkim w celu poprawy poziomu decybeli zeby.GIF mam jeden w hondzie i chciałem go rpzełozyc bo tam jest nieuzywany.

Napisano

Jeszcze jedno pytanie:

Wzmacniacz będzie napędzał głośniki, suba, czy jedno i drugie?

Napisano
  • Autor

> Jeszcze jedno pytanie:

> Wzmacniacz będzie napędzał głośniki, suba, czy jedno i drugie?

najpierw głosniki , a w przyszłosci suba. głosniki dwa z tyłu elipsy, z przodu dwie 13 cm i tweetery.

Napisano

przecież pisałem ci na CA żebyś zmienił kable.

Napisano
  • Autor

>przecież pisałem ci na CA żebyś zmienił kable.

ten temat tutaj założyłem wczesniej zanim mi napisałes o tych kablach. a pozatym chciałem poznac wiecej zdań na ten temat, bo na car audio przed założeniem tematu tutaj, nie było odzewu.

pozdrawiam 20.GIF

Napisano

> ten temat tutaj założyłem wczesniej zanim mi napisałes o tych

> kablach. a pozatym chciałem poznac wiecej zdań na ten temat, bo

> na car audio przed założeniem tematu tutaj, nie było odzewu.

> pozdrawiam

no kable to na pewno. pozatym darowal bym sobie glosniki w polce wink.gif pozniej moze wrzuce foty jak to u mnie wyglada wink.gif

Napisano

po pierwsze i najważniejsze kolego to podepnij radyjko dobrym kabelkiem prosto z pod aqu kabel 2x1,5 wystarczy nie zapomnij o bezpieczniku

a co do wzmaka to on nic tu nie ma do rzeczy no chyba ze masz zbyt duzy aqu w aucie i nie doładujesz go do konca to ci bedzie wzmacniacz pierdział a przy okazji jak bedziesz montował wzmacniacz to tez ładny kabelek no i jak wzmacniacz porzadny to i kondensator by sie przydał taki 1f ci wystarczy

devil.gif

Napisano

co do głosników to fakt układ uno jest kiepski i głosniki w półce nie daja takiego efektu .

ja u siebie mam w dzwiach po 1 tonsilu gdn20/40/8 plus soprany a zeby było juz zupełnie ładny to mały woofer w bagazniku dopełnia reszty napedzam to wzmacniaczem i jest oki

Napisano

> ten temat tutaj założyłem wczesniej zanim mi napisałes o tych

> kablach. a pozatym chciałem poznac wiecej zdań na ten temat, bo

> na car audio przed założeniem tematu tutaj, nie było odzewu.

> pozdrawiam

aha, spoko w takim razie 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.