Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

znów hamulce przód

Featured Replies

Napisano

Witam - prosze o pomoc Kolegów bo mnie szlag zaczyna trafiać!!! Moje przednie hamulce piszczą i zaczynają blokować a wymieniłem węże, ryrkę z prawej strony, płyn, rozebrałem całe zaciski, wyczysciłem tłoczki, posmarowałem specjalnym smarem, wyczyściłem zaciski do połysku, łoża klocków, kliny - wszystko jest super a po przejechaniu 30 km te hamulce piszczą, co jest grane?? Wezmę i spalę ten samochód - Bóg mi świadkiem - pomocy!!!

Napisano

Spokojnie kolego Po co odrazu palic shocked.gif Widze ze juz chyba wszystkie motywy rozpatrzyles A moze poprostu tarcze chamulcowe masz krzywe sick.gifzlosnik.gif

Napisano

Albo lipnej marki - slyszlaem juz o takich przypadkach

Napisano

> Witam - prosze o pomoc Kolegów bo mnie szlag zaczyna trafiać!!! Moje

> przednie hamulce piszczą i zaczynają blokować a wymieniłem węże,

> ryrkę z prawej strony, płyn, rozebrałem całe zaciski,

> wyczysciłem tłoczki, posmarowałem specjalnym smarem, wyczyściłem

> zaciski do połysku, łoża klocków, kliny - wszystko jest super a

> po przejechaniu 30 km te hamulce piszczą, co jest grane?? Wezmę

> i spalę ten samochód - Bóg mi świadkiem - pomocy!!!

Witam!

Wymień klocki ja kupiłem coś koło 60z i jest OK!marki Ci nie podam bo nie pamietam,autka nie pal szkoda go.Zycze powodzenia i jeszcze odrobine cierpliwości(daj znać czy pomogło)

Napisano

ja kupiłem jakies klocki badziewne za 36zł.na dwa koła i tez mi piszczały ,zmieniłem na droższe i jest oki!.Ale u ciebie może byc jeszcze cos takiego jak za cienka tarcza i wtedy cylunderek zabardzo wychodzi i blokuje bo tłoczek staje kantem , ato jest troche niebezpieczne bo przy wiekszej predkości może go wydrzec.

Napisano

> przednie hamulce piszczą i zaczynają blokować

hmm.gifMoże w pompie coś się dzieje i płyn się nie cofa?

> > i spalę ten samochód - Bóg mi świadkiem - pomocy!!!

spineyes.gifKupiłeś uno, to dokup jeszcze pudełko z cierpliwością 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

kupiłęm dziś nowe uszczelniacze do tłoczkó - jutro je wymienię. Jak nie zadziała to się wścieknę i wrzycę zapłakę do baku, zapaloną!!!

Auto kupiłem żeby nim jeździć bo mi jest potrzebne a nie do grzebania - do grzebania miałem malucha i jak go już całego rozłożyłem i złożyłem, jeździł jak szalony ale był za mały to go sprzedałem. Kupiłem uniaka i było ok aż do zeszłej soboty.

Tarcze są nowe (przejechane na nich może ze 20 tyś - zero rantu ani nawet głębszych rys), klocki prawie nowe, zresztą do zeszłej soboty jeździłem na nich i było ok więc też wykluczam. Pozostaje wymienić jedynie uszczelniacze na tłoczkach bo wydaje mi się, że chyba guma się zestarzała i daje czadu. Jak dojdę co było to oczywiście podzielę się z Kolegami swoją wiedzą - a jak nie to zamieszczę zdjęcia z pożaru uniaka - jeszcze sobie na nim kiełbaskę usmażę!!!

Pozdrawiam - nadal czekając na jakieś sugestie...

Napisano

> Ale u ciebie może

> byc jeszcze cos takiego jak za cienka tarcza i wtedy cylunderek

> zabardzo wychodzi i blokuje bo tłoczek staje kantem

chłopie...

po pierwsze:

z przodu nie ma cylinderków - sa tylko zaciski hamulcowe z tłoczkiem sciana.gif,

po drugie chyba se jajca robisz że tłoczek się aż tak wysuwa żeby kantem stawać... hehe.gif

Napisano

> chłopie...

> po pierwsze:

> z przodu nie ma cylinderków - sa tylko zaciski hamulcowe z tłoczkiem

> ,

> po drugie chyba se jajca robisz że tłoczek się aż tak wysuwa żeby

> kantem stawać...

Że kantem to może kolega faktycznie przesadził, ale im dalej tłoczek wychodzi, tym większa możliwość jego ruchu poprzecznego. U mnie zacisk w środku miał pełno schodków po uderzeniu tłoczka, jak tłoczek wpadł w taki rowek to się nie chciał cofnąć.

Po przeszlifowaniu zacisku wewnątrz, wymianie tarcz i klocków oraz przewodów elastycznych hamulce są jak nowe waytogo.gif

Napisano

Miałem ten sam problem klocki zdarte tylko do połowy tarcze ok i to samo. Piszą że hamulców się nie smaruje ale jak rozbieżesz docisk i wyjmiesz tłoczek to go przeczyść delikatnie papierkiem min 2000woda i posmaruj olejem wnętrze"cylinder" dokładnie wyczyść tak samo pod uszczelnieniem tam na pewno będzie kupa nalotu po płynie i kurzu posmaruj i składaj na pewno będzie ja dawniej przynajmniej tak było w moim przypadku i już 4miechy nie narzekam.

Napisano

jest specjalistyczny smar do tłoczków hamulcowych ( np. Autozatoka )

Napisano

Zmień sobie klocki na FERODO. Nie wiem ile do uno kosztują ale są extra. Kolega ma takie w hondzie i jest bardzo zadowolony. Startowaliśmy tym nawet w rajdzie. Na mecie aż sie dymiło z hamulców i nie wydały z siebie żadnego pisku aż do końca. Jak będe zmieniał u siebie to tylko na FERODO.

Napisano

> Witam - prosze o pomoc Kolegów bo mnie szlag zaczyna trafiać!!! Moje

> przednie hamulce piszczą i zaczynają blokować a wymieniłem węże,

> ryrkę z prawej strony, płyn, rozebrałem całe zaciski,

> wyczysciłem tłoczki, posmarowałem specjalnym smarem, wyczyściłem

> zaciski do połysku, łoża klocków, kliny - wszystko jest super a

> po przejechaniu 30 km te hamulce piszczą, co jest grane?? Wezmę

> i spalę ten samochód - Bóg mi świadkiem - pomocy!!!

Witam

Też mam problemy z przednimi hamulcami , kupiłem 2 zestawy naprawcze i będę wymieniał .

Skorzystam z rad dla Ciebie .

Pozdrawiam 30.GIF

Napisano

> kupiłęm dziś nowe uszczelniacze do tłoczkó - jutro je wymienię. Jak

> nie zadziała to się wścieknę i wrzycę zapłakę do baku,

> zapaloną!!!

> Auto kupiłem żeby nim jeździć bo mi jest potrzebne a nie do grzebania

> - do grzebania miałem malucha i jak go już całego rozłożyłem i

> złożyłem, jeździł jak szalony ale był za mały to go sprzedałem.

> Kupiłem uniaka i było ok aż do zeszłej soboty.

> Tarcze są nowe (przejechane na nich może ze 20 tyś - zero rantu ani

> nawet głębszych rys), klocki prawie nowe, zresztą do zeszłej

> soboty jeździłem na nich i było ok więc też wykluczam. Pozostaje

> wymienić jedynie uszczelniacze na tłoczkach bo wydaje mi się, że

> chyba guma się zestarzała i daje czadu. Jak dojdę co było to

> oczywiście podzielę się z Kolegami swoją wiedzą - a jak nie to

> zamieszczę zdjęcia z pożaru uniaka - jeszcze sobie na nim

> kiełbaskę usmażę!!!

> Pozdrawiam - nadal czekając na jakieś sugestie...

Sugestaia 1 - Uspokuj się

Sugestia 2 - Usiądź

itd heh

Witam

hamulce w uniaku to problem kazdego

Piszczy kiedy jedziesz czy kiedy hamujesz??

jezeli kiedy hamujesz to znaczy ze klocki nie są pierwszej jakości sick.gif albo sie kupuje własnie jak kolega wczesniej powiedział jakieś lepsze droższe albo sie do pisku przyzwyczaja tongue.gif

Spróbuj przeczyscić mocowania klocków te obejmy w których one leżą nie wiem jak to sie zwie te kosze take heh nawet jeśli czysciłeś to spróbuj jeszcze raz Najczęstszym przypadkiem nie odpychania klocków są właśnie gumowe przewody ale skoro wymieniłeś

Nie wiem spróbuj jeszcze moze wyciagnąć całkiem tłoczki sprawdź czy nie ma wżerów i czy nie ma wewnątrz zacisku jakiś farfocli które sie moze z płynem przedostały różnie t o bywa confused.gif

Napisano
  • Autor

Cześć Wszystkim

Koniec problemów z hamulcami. Rozebrałem wszystko do części pierwszych, wyczyściłem znów na lustro, wymieniłem wszystkie elementy gumowe (uszczelniacze tłoczków i mieszki), posmarowałem obficie smarem do tłoczków (cholernie drogi - 6 zł maleńka tubeczka), poskładałem, powciskałem palcami tak aby dobrze rozprowadzić smar, znów posmarowałem i poskładałem. Po kolejnym czyszczeniu jarzm i klocków poskłądałęm, odpowietrzyłem i DZIAŁA!!!! zaciski łądnie odbijają i klocki nie trą juz o tarczę. Od dwóch tygodni cisza i spokój. Teraz biorę się za poszukiwanie ręcznego - tzn musze wyjąć linkę bo "łokropnie rdza ją zalazła i się nie ruso a rusać sie powinna" Dzięki za słowa otuchy i pomoc.

Pozdrawiam wszytskich

Klon

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.