Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana uszczelki pod miską oleju (1.4).

Featured Replies

Napisano

Witajcie!

Jak już kiedyś pisałem w Sience mam wyciek spod miski. Poci się cała i kapie, i mam pytanie czy jest duży problem z wymianą uszczelki samodzielnie? Miska jest przykręcana śrubami , chyba 8- mkami, Czy zdjęcie polega tylko na odkręceniu śrub i spuszczenie jej na dół? Proszę o rady na co zwrócić uwagę.

Napisano

Siema! Ja również proszę o wskazówki i przyłączam się do kolegi. Czy wymiana tej uszczelki stwarza jakiś problem, bo z tego co wiem należy spuścić olej i odkręcić chyba tylko te śruby po obwodzie miski ? Poradzcie coś fachowcy wink.gif No a ile kosztuje sama uszczelka ?

Pozdrawiam

Napisano

> Witajcie!

> Jak już kiedyś pisałem w Sience mam wyciek spod miski. Poci się cała

> i kapie, i mam pytanie czy jest duży problem z wymianą uszczelki

> samodzielnie? Miska jest przykręcana śrubami , chyba 8- mkami,

> Czy zdjęcie polega tylko na odkręceniu śrub i spuszczenie jej na

> dół? Proszę o rady na co zwrócić uwagę.

w 1.2 do tego sie ograniczała wymiana - odkrecenia 12 srub - kluczyk 10 odklejeniu i przyklejeniu miski / silikon zamiast uszczelki/

Napisano

> Witajcie!

> Jak już kiedyś pisałem w Sience mam wyciek spod miski. Poci się cała i kapie

A jesteś pewien, że to z uszczelnienia miski cieknie. Też miałem kiedys efekt w postaci całej miski uwalonej olejem, plam pod samochodem i tylnego zderzaka całego w kropkach olejowych i niestety okazalo sie, że cieknie uszczelniacz wału pod kołem zamachowym, a miska z tego powodu była zapocona nawet od strony koła pasowego.

Napisano
  • Autor
shocked.gif dałeś do myslenia.kurcze chyba sprawdze dokładie. A jak w takim razie wyeliminować sama uszczelke, i trafnie okreslic ze to zimmering?
Napisano

> dałeś do myslenia.kurcze chyba sprawdze dokładie. A jak w takim

> razie wyeliminować sama uszczelke, i trafnie okreslic ze to

> zimmering?

a próbowałeś ciut dokręcić śruby miski ??

A co do określenia wycieku wytrzyj porządnie wszystko i poobserwuj ...

Napisano

> A jesteś pewien, że to z uszczelnienia miski cieknie. Też miałem

> kiedys efekt w postaci całej miski uwalonej olejem, plam pod

> samochodem i tylnego zderzaka całego w kropkach olejowych i

> niestety okazalo sie, że cieknie uszczelniacz wału pod kołem

> zamachowym, a miska z tego powodu była zapocona nawet od strony koła pasowego.

Właśnie wczoraj to naprawiałem - banalnie prosta rzecz. Naprawia się od razu 2 zimeringi - górny i dolny. Zdjąć koła zamachowe i wydłubać zimeringi śrubokrętem - najlepiej wbić się z nie delikatnie za pomocą młotka, a potem wsunąć na ich miejsce nowe.

Co do miski to mam dokładnie ten sam problem - myślałem że właśnie z zimeringów mi cieknie (okazało się, że też) ale miskę mam przeżartą z każdej strony. Możesz ją wyczyścić i dopiero potem coś pomyśleć. Ja tak zrobiłem, zlałem olej, zakleiłem, teraz samochód stoi w garażu i czekam aż klej wyschnie. Na spokojnie szykuję się do wymiany tego badziewia. Zastanawiam się tylko, czy czasem dobrze nie pomalować nowej miski przed jej założeniem.

Jeszcze nie wiem jak się za to zabrać. Może ktoś napisać, czy da się dojść do wszystkich śrub bez trudu? Widziałem, że jest problem z dojściem do śrub od strony skrzyni biegów...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.