Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie przelacza na lpg - a pokazuje

Featured Replies

Napisano

Witam,

Dzis pojawil sie nastepujacy problem. Odpalam auto na noPb, zwiekszam obroty, w centralce zmieniaja sie kolory diody a silnik pracuje dalej na benzynie. Odkrylem to dopiero jak spojrzalem na wskaznik benzyny - spalilem jej prawie pol zbiornika zanim sie zorientowalem zlosnik.gif. Jak juz do mnie dotarlo na czym jezdze - wyjalem bezpiecznik od pompy paliwa (mimo, ze centrala pokazywala jazde na lpg) a silnik za chwile zgasl. Wiec podpialem na krotko plus z aku do elektrozaworu i wtedy na lpg pracuje. Slychac tez jak cewka otwiera zawor i leci gaz. Jednak po przelaczeniu przelacznikiem, nie slychac klikniecia cewki - zmienia sie tylko kolor diody frown.gif.

Instalacja to Lovato i niedawno dolozony sterownik Stag XL.

BTW. Po regeneracji reduktora i dolozeniu Stag'a spalanie wyszlo 12,8 po miescie z klima (poprzednio nawet 18 zlosnik.gif...szkoda, ze zarlo tak fajnie ale krotko oslabiony.gif...Gdzie szukac usterki??? hmm.gif

Napisano

> po miescie z klima (poprzednio nawet 18 ...szkoda, ze zarlo tak

> fajnie ale krotko ...Gdzie szukac usterki???

Myślę że w centralce.

Być może zaciął się tam tylko przekaźnik odcinający benę i załączający elektrozawory gazu ? Przydałby sie schemat, ale bez tego, znając rozpiskę pinów centralki, też do niego trafisz.

Albo .... luźna styk na centralce na tym pinie?

Napisano
  • Autor

> Myślę że w centralce.

> Być może zaciął się tam tylko przekaźnik odcinający benę i

> załączający elektrozawory gazu ? Przydałby sie schemat, ale bez

> tego, znając rozpiskę pinów centralki, też do niego trafisz.

> Albo .... luźna styk na centralce na tym pinie?

W momencie, gdy silnik powinien przejsc na lpg slysze delikatne cykniecie z centralki - nie slychac natomiast kliniecia cewki elekttrozaworu (a wczesniej ja slyszalem). Czy takie objawy jak u mnie moglby powodowac przeciety przewod sterujacy cewka elektrozaworu (od centralki - ten co podaje + na cewke)?? Ale IMO wtedy odcieta zostala by benzyna...a tej tez nie odcina spineyes.gif

EDIT....nie mam rozpiski pinow cenralki ani tym bardziej schematu.....nie mam tez pozycji "awaryjne odpalenie z lpg. Na razie, by nie jezdzic na noPb - radze sobie podpinajac na krotko cewke elektrozaworu a pompe paliwa odlaczylem zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Nikt juz nic nie doradzi? frown.gif Pozostanie mi tylko wizyta u magika gazowego? frown.giffrown.gif

Napisano
  • Autor

winner.gif

Przyczyna byl zimny lut na wyjsciu + na cewke elektrozaworu gazowego (w centralce) - podlutowane i smiga. A nie rozlaczal benzyny, poniewaz nie zalaczal zaworu lpg - przelacznik to PD - 2B....ma on wbudowany emulator i regulacje czasu nakladania paliw.

Ciesze sie, ze znow dobrze żre zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.