Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kangurkowanie - ropniak - kto powie co to jest -2x avi

Featured Replies

Napisano

filmik 2

wiec sprawa jest nastepująca czytalem te posty o poduszkach silnika,rozmawialem nawet z jedym forumowiczem (doszlismy do wniosku ze najlepiej bedzie zrobic filmik zebyscie ocenili na forum co to jest).Jak ktos z was mial stycznosc z naprawą poduszek bądz wymianą ich niech sie wypowie czy ten silnik sie dobrze zachowuje (oczywiscie na recznym przy pierwszym biegu i wstecznym) -jakosc troche kiepska bo filmujący byl ze mną na imprezie. Na drugim filmiku widac jak sie zachowuje i dzieje sie tak tylko na drugim biegu.Wyczytalem gdzies ze mogą byc to tlumiki drgań skretnych -spręzynki na tarczy sprzęglowej

Napisano

Witam 20.GIF

Z filmiku 2 ciezko mi cos zalapac w 1 juz lepiej ale ... odglos z glosnikow ktory dobiegl jest mi znany tak jak wczoraj mowilismy ten odglos jak "by zaraz mial stanąc" wystepujacy na 2 i 3 biegu glownie zaraz po przelaczeniu biegu (albo w moim przypadku rowniez na dochamowaniach silnikiem )

Jutro postaram sie zapodac obiecany filmik z mojej przejazdzki gangurowej (dzis mialem urwanie glowy z pompa wspomagania sciana.gif i nie dalem rady zrobic)

Dzis tez wrocilem do starej poduszki pod silnik(tej od akumulatora) bo po zmianie kangurzenie nie zmienilo sie jednak a silnik dostal nieprzyjemnych wibracji sick.gif (usztywnilo go z 1 strony )

A jak testy o ktorych mowilem? probowales podczas kangurzenia operowac sprzeglem lekko ...

Moja diagnoza jest taka ze prawdopodobnie masz to co ja sick.gif

czolem

Oberon

Napisano

Witam,

No to jest nas już trzech.

Troszeczkę pomaga zgrabne operowanie sprzęgłem, szarpanie jest łagodniejsze lub zerowe. W moim przypadku wątpię, aby to było sprzęgło bo wymieniałem je jakieś 3k km temu.

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

U mnie też podskakuje czasem (tylko przy ruszaniu) i moja diagnoza jest trochą inna wink.gif :

KLIK

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

u mnie opony są roczne wiec taka diagnoza odpada

Napisano

> U mnie też podskakuje czasem (tylko przy ruszaniu) i moja diagnoza

> jest trochą inna :

> KLIK

> Pozdroofka

Hmm, coś w tym może być..... Ja mam kapcie 195/50/R15 i jeszcze nie udało mi się nimi zapiszczeć, ani na zakrętach ani przy Hamowaniu. Chociaż moje największe podejrzenie pada na moją skrzynię biegów, na 100% mam luzy na łożyskach. Podmienie na zimówki przy najbliższej okazji i sprawdzimy.

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

> u mnie opony są roczne wiec taka diagnoza odpada

Auto mam unieruchomione bo pire***le sie z pompa wspomagania(moze w wolnej chwili machne manual bo pare zdjatek porobilem rozebranej pompy wspomagania - nie jest tak trudno naprawic ) wiec nie zrobilem filmiku

co do diagnozy lelka to moze i owszem opony&felgi moga powodowac jakies podskoki, szarpniecia itp ale ten objaw jest dos specyficzny i dochodzi z komory silnika (odglosy takie jak na filmach)

czolem

Oberon

Napisano

> Hmm, coś w tym może być..... Ja mam kapcie 195/50/R15 i jeszcze nie

> udało mi się nimi zapiszczeć, ani na zakrętach ani przy

> Hamowaniu. Chociaż moje największe podejrzenie pada na moją

> skrzynię biegów, na 100% mam luzy na łożyskach. Podmienie na

> zimówki przy najbliższej okazji i sprawdzimy.

> Pozdrawiam

> Paweł

Na zimowkach(mieksza guma) w moim przypadku objaw szarpania malal ale nadal byl widoczny szczegolnie podczas jazdy pod gore na 2 -3 giegu idea.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.