Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chyba poszedł rozrusznik ;/

Featured Replies

Napisano

Jezdzilem dzisiaj troche Alfa 146 mojego ojca (niedlugo ma byc moje zeby.GIF) i dojechalem do domu. Chcialem lekko podjechac i probowalem zapalic silnik i nic- rozrusznik nie kreci. Juz wczesniej zaczynal niedomagac odpalal jakby akumulator ledwo zipial ale odpalal. Dzisiaj padl chyba juz calkowicie. Zmienilem aku z mojego samochodu i to samo a moj na tym z Alfy odpalil wiec aku odpada. Wiecie moze ile taki rozrusznik moze kosztowac i czy to napewno rozrusznik a nie jakis bezpiecznik czy inne ustrojstwo. Po przekreceniu kluczyka totalnie nic sie nie dzieje jakby akumulator padl.

Napisano

na desce ciemno czy tylko lampki nie przygasaja??

nie uderzyles dzis gdzies?

Napisano
  • Autor

> na desce ciemno czy tylko lampki nie przygasaja??

> nie uderzyles dzis gdzies?

deska sie swieci, radio dziala

nigdzie nie uderzylem- przejechalem dziaj z 50km odpalalem go w sumie z 8 razy i dopiero jak chcialem podjechac to juz nie chcial odpalic angryfire.gif

Napisano

> deska sie swieci, radio dziala

> nigdzie nie uderzylem- przejechalem dziaj z 50km odpalalem go w sumie

> z 8 razy i dopiero jak chcialem podjechac to juz nie chcial

> odpalic

może szczotki padły, a spróbuj walnąć w obudowę rozrusznika np uchwytem młoteczka smile.gif i zobacz czy będzie kręcił

Napisano
  • Autor

> może szczotki padły, a spróbuj walnąć w obudowę rozrusznika np

> uchwytem młoteczka i zobacz czy będzie kręcił

a gdzie jest tam rozrusznik zeby.GIF bo patrzylem i nigdzie go nie zauwazylem confused.gif

Napisano

> a gdzie jest tam rozrusznik bo patrzylem i nigdzie go nie zauwazylem

a jaki silnik?

Napisano

> 1.4 TS

sorki, że długo nie odpisywałem ale miałem trouble z interem

rozrusznik jest patrząc od przodu auta za silnikiem(a więc w trudno dostępnym miejscu), na styku bloku silnika z skrzynią

279481291-starter1.jpg

mam nadzieje że znajdziesz - odpisz jak ci poszło

post-102794-14352486390814_thumb.jpg

Napisano

> Chcialem lekko podjechac i probowalem

> zapalic silnik i nic- rozrusznik nie kreci.

> Po przekreceniu kluczyka totalnie nic sie nie dzieje

Witaj w klubie. Dzisiaj dokładnie to samo spotkało mnie. Na środku drogi mi zgasł i już nie odpalił. Lampki wszystkie świecą jak powinny, radio gra, a po przekręceniu kluczyka głucha cisza. Rozrusznik nie kręci, nic się nie dzieje.

Odholowałam samochód do serwisu, jutro rano dowiem się co się stało. Sama nic nie próbowałam z tym robić, bo się nie znam.

Napisano
  • Autor

> Witaj w klubie. Dzisiaj dokładnie to samo spotkało mnie. Na środku

> drogi mi zgasł i już nie odpalił. Lampki wszystkie świecą jak

> powinny, radio gra, a po przekręceniu kluczyka głucha cisza.

> Rozrusznik nie kręci, nic się nie dzieje.

> Odholowałam samochód do serwisu, jutro rano dowiem się co się stało.

> Sama nic nie próbowałam z tym robić, bo się nie znam.

ja odstawilem dzisiaj Alfe do znajomego mechanika. Prawdopodobnie da sie to naprawic i ma kosztowac 90zł+ czesci - jakis upuscik. Na ilu sie to skonczy to jeszce nie wiadomo

Napisano

> ja odstawilem dzisiaj Alfe do znajomego mechanika. Prawdopodobnie da

> sie to naprawic i ma kosztowac 90zł+ czesci - jakis upuscik. Na

> ilu sie to skonczy to jeszce nie wiadomo

A wiesz co się zepsuło?

Ja stawiam u mnie na jakieś kable, które się gdzieś rozpięły, chociaż mechanik wspominał coś o alternatorze i świecach. Wnioskuję po tym, że mimo, że miałam przekręcony kluczyk i paliły się wszystkie kontrolki to nie było wspomagania i prawie nie dało się hamować (hamulec był bardzo twardy, niewiele dało się go wcisnąć).

Dzisiaj z samego rano podjechałam do ASO i okazało się, że rozrusznik zaczął wydawać z siebie odgłosy, ale jednak jeszcze nie odpala, kręci z przerwami. Mam nadzieję, że to nic poważnego tylko jakaś drobnostka. W piątek zostawiałam samochód w ASO na przeglądzie i od razu po wyjechaniu z warsztatu zaczęły się problemy. Podczas jazdy dostawał jakiejś czkawki, brakowało mu mocy, gasł, ale odpalał po kilku razach. Tym razem jednak się nie udało.

Czekam z niecierpliwością na telefon z warsztatu, że mogę go odebrać. Dostałam zastępczą Pandę i nie jestem zbyt szczęśliwa wink.gif

Napisano

> sie to naprawic i ma kosztowac 90zł+ czesci - jakis upuscik. Na

> ilu sie to skonczy to jeszce nie wiadomo

Moja już działa. Okazało się, że nie było masy na styku czegoś tam. Usterka naprawiona, koszt 134,20 zł w Carserwisie. Radość z przesiadki z Pandy do Alfy - bezcenna smirk.gif

Napisano
  • Autor

> Moja już działa. Okazało się, że nie było masy na styku czegoś tam.

> Usterka naprawiona, koszt 134,20 zł w Carserwisie. Radość z

> przesiadki z Pandy do Alfy - bezcenna

ja tez juz odebralem (jeszcze nie swoja Alfe ale to sie powinno w krotce zmienic smile.gif Naprawa lacznie 200zł. Wpalil sie jakis płat czy cos takiego w rozruszniku. Nie wiem jak to sie fachowo nazywa zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.