Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

V70 II 2.5 TDI - czujnik pedalu gazu, poduchy i klima HELP

Featured Replies

Napisano

Witam

Autko to V70 2000 r. nowsza buda ...

Problem 1) zapalajaca sie kontrolka czujnika polozenia pedalu gazu - tak udalo sie fachmanom wykryc... udalo tez sie im ustalic, ze przy pedale wcisnietym do podlogi komp dostaje informacje ze pedal jest wcisniety w 62 %... jednak jak mi powiedzili, gdyby tak bylo, to silnik nie wkrecalby sie na obroty, a o kreceniu do odciecia moglbym w ogole pomazyc ... takich objawow jednak nie mam .... wiec gdzie jest pies pogrzebany ??? narazie ten problem nie jest uciazliwy, wkurza tylko "check engine" zapalajace sie co jakis czas

Problem 2) Pali mi sie na komputerku napis ze mam sie skontaktowac z serwisem - blad poduszek powietrznych ... jednak kontrolka poduszek sie nie pali... Problem pojawil sie po tym jak musialem wyjac konsolke srodkowa i troche bez niej pojezdzic (dluuuga historia - jaja jak berety - brak kierunkow, swiatel etc ) Niestety, mimo, ze znalazlem juz fachmana, ktory ma komputer do aut z CANem (bo poduszki podobno w tym aucie juz sa pod CANem) to ni jak nie moze sie dostac kompem i zdiagnozowac usterke .... Ma ktos z Was pomysl jak to mozna zalatwic ??? Serwis volvo mam w odl. 110 km i troche brak czasu ... Da rade to jakos po kowalsku zrobic ???

Problem 3) Klima mimo ze swiezo nabita przestaje chlodzic tak jak powinna ... Dziala przez jakies 10 minut i sie wylacza - tak sie dzieje gdy jezdze po miescie... Na trasie pracuje jak ta lala ... Fachman dzis podlaczyl kompa i wywalilo ze cos jest nie tak z czujnikiem cisnienia klimatyzacji... Po wlaczeniu silnika cisnienie jest okolo 600 czegos (chyba kPa), rosnie do 1700 ... jest tak jakies 10 sekund i spada do 800 ... tak powinno byc ??? Fachman obstawia ze jest woda w ukladzie i robi sie korek lodowy ... Ale wtedy chyba tez by na trasie nie dzialala... Drugi fachman obstawia czujnik cisnienia w sprezarce ... Ale wtedy tez by chyba na trasie nie dzialala ... Trzeci fachman mowi, zeby przeczyscil chlodniczke klimy - bo moze brudna i po prostu wentylator nie wyrabia (wspolny dla chlodnicy wody i klimy) ... Komu wierzyc ???

Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi ...

Pozdro

P.s sorry ze tu, ale na szwedzkich smiesznie maly ruch...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.