Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

O warsztatach/serwisach/sklepach słów kilka

Featured Replies

Napisano

Witam

Jestem po paru zakupach i paru wizytach w serwisie oraz po naprawach we własnym zakresie. Wczorajszy telefon do jednego z serwisów był słomką, która złamała grzbiet wielbłąda. Ameryki pewnie nie odkryje, ale musze się tym wszystkim podzielić.

Gdy kupiłem Uno ambitnie chciałem zrobić przegląd. Koleś w serwisie boscha krzyknął 220 zł zapytałem się czy z jego olejem i filtrami odpowiedział że to tylko robocizna...... ponieważ do wymiany była jeszcze miska olejowa zapyttałem się ile za jej wymianę krzyknął 150zł. Pojechałem do kolesia który za 100zł zrobił wszystko. róznica prawie 300zł. Następnie hamulce inny zawodnik za tarcze chciał 150 zł, 90 zł za klocki+ robocizna, a w sklepie w Norauto te same tarcze 79,99 zł, klocki 60zł....kupiłem i wymieniłem sam.

Do wymiany była jeszcze madżeta, InrerCars pomylił się z typem części chociaż podałem wszystko co chcieli.

Nastęnie zapragnąłem nowych amortyzatorów na przednią oś. Szukałem w necie dzwoniłem po sklepach. 160zł za jeden olejowy Sachs w Norauto, 130 KYB za jeden olejowy w Intercars, i uwaga uwaga 520zł za komplet olejowych KYB w Midasie ...... o pomyłce nie może być mowy bo wyraźnie za każdy razem dzwoniąc zaznaczałem olejówki, najtańsze przód(prosze o przmilczenie tej kwestji skromny.gif ). Koleś w Midasie wyskoczył mi najpierw z ceną 640 amorki z wymianą a potem 520 za same amorki.. boje_sie.gifczerwona.gif kurde... poprostu odłożyłem słuchawkę. I już miałem zamówić coś w necie i czekać do nastęnego weekend(raczej dostawa nie doszła by na dziś) Zadzwoniłem jeszcze do sklepu współpracującego z JC Auto koleś był naprawde fachowy powiedział że oczywiście ma tanie Magnumy, ale poleca za 100zł od sztuki KYB (mają teraz promocje) zamówiłem i zaraz się do tego zabieram.

Wchodząc do warsztatu, serwisu, sklepu mam wrażenie, że próbuje się mnie naciągnąc, chociaż wczoraj jak rozmawiałem z kolesiem od którego ostatecznie kupiłem amorki i słyszałem "niech Pan weźmie KYB są troszkę droższe ale są o wiele lepsze od Magnum" wiedziałem, że mnie nie oszukuje bo na forum czytałem dużo opini że KYB są OK

Napisano

To zależy na kogo trafisz. Każdy chce zarobić. Widzi kogoś kto się nie zna np ja i chce wyciągnąć jak najwięcej kasy zapewniając, że to właśnie jego towar jest the best. Co do serwisu Bosh to nic nie mów.... angryfire.gif Przy falujących obrotach i gasnącym silniku koleś za samą diagnozę wziął 120 zł orzekł, że to komputer sterujący wtryskiem i tak wyrzuciłem 250 zł! Nie polecam tych serwisów nikomu. Reszta chyba nie wymaga komentów. Najlepszy jest sprawdzony warsztat. Niekoniecznie najdroższy ale solidny i rzeczowy lub koledzy z UKP i własny pomysł na części.

Napisano

raz byłem zawięść mojego dziadka do mechanika zaby odebrać auto z naprawy,uno oczywiście, jak usłyszałem ile zawołał za wymiane klocków które w sklepie kosztują 40zł podciągnięcie linki z ręcznego i sprawdzenie i i dociągnięcie luzu na łozuskach kół,koleś wzioł sobie 250zł za to i jeszcze auto u niego stało dwa dni

Napisano

Ja jeszcze za czasów CC pojechałem do mechanika (sąsiad z piętra) wymienić sprzęgło bo się ślizgało. Koleś założył jakieś sprzęgło, które huczało przy obciążeniu. Dodatkowo ze skrzyni wyciekał olej. Tak długo zwlekał z wymianą, że jak się za nie zabrał to stwierdził, że na tarczę nie ma gwarancji bo jest zalana olejem. klnie.gif Tak stracił klienta.

Wkurzyłem się się i pojechałem do innego mechanika (warsztat przy stacji diagnostycznej). Tam za wymianę skasowali mnie na 500 zł. sciana.gif

Ale to nie jest największe przegięcie tego serwisu. Ostatnio ciotka pojechała tam na przegląd z maluchem. Stwierdzili, że wahacze są do wymiany (2 lata temu były wymieniane w tym warsztacie). Ciotka kupiła nowe wahacze. A za samą wymianę skasowali 300 peelenów. czerwona.gif

Napisano

Kiedys przeciekał mi wtrysk. Poszedłem do gościa, mówię co i jak, a jemu tylko oczy się zaświeciły i mówi, że wtrysk to 700 PLN (chyba go po 270747800-sex.gifło)

Skończyło sie na tym, że kupiłem używkę za 70 PLN, sam wymieniwszy.

Podejrzewam, że gość uczyniłby to samo lub wymienił uszczelkę za 2 do 5 PLN-ów.

Napisano

A najgorsze w tym wszystkim to, że tak postępują nawet autoryzowane serwisy... Ojciec regularnie jeździ na przeglądy do Skody ze swoją fabią,ale zawsze ma swój olej i filtry, bo na miejscy chcą o 2/3 więcej niż one są warte, do tego nie wiadomo,czy są wymieniane bo nie dają zużytych (dobrze że nadmiar oleju zwracają zlosnik.gif ). Do tego ostatnio się ojciec dowiedział, że od nowości (100kkm) jeździ na jednych świeczkach, mimo, że rzekomo wymienili je nam po 60kkm... A zamiast zlikwidować uciążliwe skrzypienie przedniego zawieszenia, tylko napchali smaru...

Napisano

>dociągnięcie luzu na łozuskach kół

A takie rzeczy się robi???! Ja 8 lat jeżdżę i nie wiem, że mam łożyska w aucie... Co ile lat się wymienia łożyska?

Napisano

> A takie rzeczy się robi???! Ja 8 lat jeżdżę i nie wiem, że mam

> łożyska w aucie... Co ile lat się wymienia łożyska?

Jak jest głośne lub wykazuje zbyt duży luz. 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.