Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Które sprzęgło do 1,8 i jaka różnica VALEO???

Featured Replies

Napisano

Witajcie, ze względu iż sprzęgło w mojej Marysi zaczyna się pomalutku ze mną żegnać więc zaczynam szukać jakiegoś w dobrej cenie. Eper pokazuje że były 2 typy sprzęgieł i nie wiem czym się różnią i jak rozpoznać typ skrzyni, w katalogu Valeo też są 2 typy, na Allegro znalazłem oto TAKIE sprzęgło i nie wiem czy będzie ok. Gdzie jest napisane jaki mam typ skrzyni i jak dobrać sprzęgło, podam Wam jeszcze VIN ZFA18500000164301. Poradźcie, doradźcie, pomóżcie. Dzięki.

Napisano

Valeo 399zł z przesyłka i fVat.Sa 2 rozne a jednak oprocz ceny chyba niczym sie nie roznia bo wymiary ilosc zebow i profil piasty sa takie same.Pozdro

Napisano

Moj mechanior 3 razy jezdzil po sprzeglo zanim dobral odpowiednie grinser006.gif

Roznice sa jakies palacz.gif w srednicy/grubosci , czy jakos tak grinser006.gif

Powodzenia 20.GIF , niestety nie pomoge , bo nie mam pudelka ...

Moga byc problemy , wiec odradzam kupowanie na Allegro ...

Odstaw do warstatu , niech wyjma ...

20.GIF

P.s , na kazdym z przywiezionych pudel ze sprzeglem bylo jak "wol" napisane :Fiat Bravo 1.8 Gt 97r ....

Napisano

Do Maryski 1.8 sa 2 rodzaje i oba takie same,roznia sie cena,a reszta jak powyzej.Dane z katalogu.Podaj jeszcze rok prod to sie upewnie,ale powinno byc ok. wink.gif

Napisano

> Do Maryski 1.8 sa 2 rodzaje i oba takie same,roznia sie cena,a reszta

> jak powyzej.Dane z katalogu.Podaj jeszcze rok prod to sie

> upewnie,ale powinno byc ok.

Jasne ... podaj dane , a co Ty myslisz ,ze ja jełop jestem ?

Z katalogu 3 cie sprzeglo spasowalo .... blah.gif

Napisano

slucham jakie to???Wg mnie to do 1,8 115 KM:VALEO801347 i 801972

Ps:Moze czas zmienic mechaniora? spineyes.gif

I nie uwazam Cie za jelopa,staram sie brac zycie w miare na spokojnie i nie ublizac ludziom,chyba ze naprawde ktos sobie nagrabi...To nie jest powod by sie przekomarzac tylko trza pomoc chlopakowi waytogo.gif

Napisano

> slucham jakie to???Wg mnie to do 1,8 115 KM:VALEO801347 i 801972

> Ps:Moze czas zmienic mechaniora?

> I nie uwazam Cie za jelopa,staram sie brac zycie w miare na spokojnie

> i nie ublizac ludziom,chyba ze naprawde ktos sobie nagrabi...To

> nie jest powod by sie przekomarzac tylko trza pomoc chlopakowi

Taaa , chlopak kupi na alledrogo i bedzie wymienial ...

Po numerach ...

Trzeba "organoleptycznie" ... po moich przejsciach ze sprzeglem w silniku 1koma8 opinia taka ...

banana-wave.gif

Napisano
  • Autor

> Do Maryski 1.8 sa 2 rodzaje i oba takie same,roznia sie cena,a reszta

> jak powyzej.Dane z katalogu.Podaj jeszcze rok prod to sie

> upewnie,ale powinno byc ok.

Rok produkcji to 1997rok, daj znać które powinno być OK!!

Napisano
  • Autor

> Valeo 801347

Jesteś pewien na 100% i jak jesteś w stanie upewnić mnie że nie wtopię 350zł w błoto?? Wogóle to jaka jest różnica między tymi dwoma typami???

Napisano

Gwarancji to ja Ci nie moge dac zadnej bo ja tego nie produkuje,gwarancje daje producent.W błoto nie wyrzucasz bo jesli nie jest zakladane i nie uzywane to w ciagu 7 dni mozna wymienic na inne,u mnie to powyzej kosztuje 399, bo za 350 to nawet w hurcie nie mam.Podajac te modele sugerowalem sie katalogiem.Mozesz tez sprawdzic na www.sklep.intercars.com.pl i porownac sobie dane.ja nie nabijam w butelke i nie pale potem glupa ze nie wiedzialem, czasami zdarza sie nawet tak ,ze czesc dedykowana do tego auta nie pasuje, tak mialem z przewodami NGK do astryI, niby prosta sprawa, 3 kpl nie pasowaly( a powinny) i dopiero wzial innej firmy i OK, a na kazdym pudelku widnial napis ze pasuja, i wtedy sa 2 wyjscia,albo opel zastosowal inne albo NGK dal ciala, jednak ktos potem kreci nosem na mnie, bo ja jestem sprzedawca.Takie zycie.

Napisano

jak sie orinetowalem do siebie to jest luk w cenie 290zl (622142300), a w innym sklepie LUK kpl 622 1423 00 cena 278 pln czyli to samo, pytalem sie o luka bo w "normalnych" sklepach valeo do 1.8 jakies 450zl jak sie pytalem, a luka wogole nie mieli, te ceny to ze sklepow z allegro

Napisano
  • Autor

Tak wygląda sprawa w EPERZE po wpisaniu numeru VIN

sprzgoeg9.jpg

Nie bardzo znam jeszcze ten program i 2 typy sprzęgieł są na szarym tle, czyli chyba nie wchodzą w grę w przypadku mojego auta, może się i mylę, nie wiem co to jest też AP w tej kolumnie co jest VALEO, ten numer AP pasuje do wirtualnego katalogu Valeo, pomóżcie mi to rozgryźć.

Napisano

jak szukałem sprzęgła podałem kolesiowi nr. nadwozia , silnika i wystarczyło kupiłem tak Luka mechanik założył bez problemów, wspominał że są dwa rodzaje- to jest większe jeżeli nie było żadnych sztuk z silnikami to nr. wystarczy by dobrać odpowiednie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.