Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skuter Kingway Ibis lub Coliber?

Featured Replies

Napisano

Czy skuter Kingway Ibis lub Coliber czyli najtańszy z kingwaya to dobre rozwiązanie na dojazdy 10km w jedną strone do pracy na około pół roku? Czy można od razu odblokować takiego czy lepiej dotrzeć na spokojnie i jak długo? hmm.gif Czytałem różne opinie i te dobre i te złe ale tutaj może ktoś ma i wyrazi swoją opinię ok.gif

Napisano

> Czy skuter Kingway Ibis lub Coliber czyli najtańszy z kingwaya to

> dobre rozwiązanie na dojazdy 10km w jedną strone do pracy na

> około pół roku? Czy można od razu odblokować takiego czy lepiej

> dotrzeć na spokojnie i jak długo? Czytałem różne opinie i te

> dobre i te złe ale tutaj może ktoś ma i wyrazi swoją opinię

odblokowalem po 200 km i chodzi super, a jazde na blokadzie na 3/4 manetki, czyli 35-45 km/h uskutecznilem przez okolo 5 pierwszych km hehe.gif Kingway bym nie kupil, ale na 10 km skuter w sam raz

Napisano
  • Autor

> odblokowalem po 200 km i chodzi super, a jazde na blokadzie na 3/4

> manetki, czyli 35-45 km/h uskutecznilem przez okolo 5 pierwszych

> km Kingway bym nie kupil, ale na 10 km skuter w sam raz

skoro kingwaya byś nie kupił to co odblokowałeś i co masz? hmm.gif generalnie zabawka ta nie bedzie mi potrzebna dłużej niż pół roku icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> Czy skuter Kingway Ibis lub Coliber czyli najtańszy z kingwaya to

> dobre rozwiązanie na dojazdy 10km w jedną strone do pracy na

> około pół roku? Czy można od razu odblokować takiego czy lepiej

> dotrzeć na spokojnie i jak długo? Czytałem różne opinie i te

> dobre i te złe ale tutaj może ktoś ma i wyrazi swoją opinię

to też zły pomysł? Bo mam około 3 tyś zł na wydatek

Napisano

> skoro kingwaya byś nie kupił to co odblokowałeś i co masz?

> generalnie zabawka ta nie bedzie mi potrzebna dłużej niż pół

> roku

Kymco. Skutery naprawde dobre pod wzgledem jakosci, osiagow i dzwieku.

ad1. zrobilem 400 i kosztowalo mnie to 120 zl przeglad + 100 przeglad pierwszy ze zdjeciem blokady

ad2 yamaha aerox i speedfight do 80 zostawiam w tyle

ad3 jak widze kingway i inne keeway ktory przy 45 wydaje odglos gsxr ktory wchodzi na 11000 noz w kieszeni sie otwiera

P.S ostatnio spotkalem na swiatlach goscia, ktory mial takiego kymco jak ja czyli vitality, zrobilem w rok kolo 20000km i skasowal go, teraz kupil bet&win zrobil w 2 miesiace 3000 km i bardzo chwali smile.gif

Napisano

Niekoniecznie za 4500zł raczej ciezko kupic a Agilty idzie pewnie ponizej tej ceny . Pozatym do takich potrzeb jak ma kolega 4 suw moze sie lepiej sprawdzić

Napisano

> Niekoniecznie za 4500zł raczej ciezko kupic a Agilty idzie pewnie

Ja kupilem za tyle

> ponizej tej ceny . Pozatym do takich potrzeb jak ma kolega 4 suw

> moze sie lepiej sprawdzić

confused.gif 4 suw w niczym nie jest lepszy od 2 suwa

Napisano

Sam mam 2 suwa grinser006.gif . Wiem ze 4 suw w 50 to nieporozumienie. Ale mniej pali napewno ,nie wiem czy sie mniej psuje nie mam tu na mysli 4 suwów z marketu

Napisano

Jeszcze niedawno było czynne forum kingwaya, teraz podobno je zamknęli - bo szydło wychodziło z wora. zlosnik.gif

Kingway to najgorszy chiński chłam, jeśli jesteś nastawiony na psujący się silnik, pękające plastiki i półki spinające lagi (sic!) to śmiało kupuj. ok.gif Choć jak dla mnie to strata pieniędzy.

Osobiście z chińczyków podoba mi się Keeway Matrix. ok.gif

Napisano

> Osobiście z chińczyków podoba mi się Keeway Matrix.

A mi Keeway F-act Sport, ma ladne wyswietlacze LCD i ryfle, wies tanczy wies spiewa ale fajny grinser006.gif

Co do opinii o chinczykach to mam podobna do Twojej, jesli juz cos brac to raczej Keeway, chociaz w serwisie Keewaya trzeba sie umawiac na wizyte tydzien wstecz tyle maja popsutych na skladzie grinser006.gif za to serwis Zippa swieci pustkami hmm.gif moze po prostu Zippy tak sie psuja ze nie dadza rady do serwisu dojechac...

Napisano

miałem podobne dylematy jak kupowałem swojego sqta - wybrać nowy (chińszczyzna), czy używany firmowy.

moje zdanie jest takie - chińskie skutery są jak chińskie trampki - każdy wie o co chodzi.

ostatecznie kupiłem używkę -Malaguti F12

a co do różnic między 2 a 4-suwem - dwusów łatwiej można podkręcić, na takich Malagach jak moja, po zdjęciu blokad i lekkim tuningu, można osiągnąć 100 km/h.

mnie to niepotrzebne, bo życie mi jest miłe, a na takim sprzęcie 100 to prawie samobójstwo.

swój kupiłem już bez blokad i vmax ma 75 km/h - dla mnie wystarczy

Napisano

E tam sam mam 70cm (wiem wiem to nielegalne grinser006.gif) i wiadomo ze więcej jak 80 tym nie latam .Ale przyspieszenie wykorzystuje często .Co do tematu kolega ma tu troche inne wymagania chce skuter do pracy na krótki okres. Wiec w tym wypadku optylany wydaje sie nowy taki na gwarancji . Tylko ze jak kupi rzeczywiście cos kiepskiego .To po krótkim okresie mu sie odechce chinola. Do do Keewaya to może to rzeczywiscie nie jestzłe wyjscie znajomy ma do wypadó na ryb i jedynie na co narzeka to na słabe plastiki bo silnik jest Ok . Co do Zippa to moze tez nie głupi pomysł ta firma chyba sie najlepiej rozwija Zrobili wyscigi dla młodych w klasie Zipp .Wydaje mi sie ,ze sie staraja ,ale doczynienia nie miałem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.