Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Połamałem rezonator przez ... pier... burak cukrowy

Featured Replies

Napisano

Wybralem sie w poniedzialek z połóweczką na króciutki urlop i dzisiaj wracajac mialem małe zdarzenie. Wzieło nas na zwiedzanie i pojechalismy zadupiami. W pewnej wiosce jechal przede mną jakies 30 metrow ciezarowty i wiozl buraki cukrowe. Jeden mu spadł i nie zdąrzyłem ominąc i pewnie zachaczylem wewnętrzną stroną lewego koła i przywaliło coś w podwozie.

Ujechalem jeszcze ok 2 km i zjechalem na piaszczysty parking. mala poszla do baru po cos do picia. a ja zerklem pod auto i zobaczylem szczątki ok polowy rezonatora dyndającego o ziemie.

W schowku mialem tasme klejacą. Zdenerwowalem sie wytargalem to i wyrwalem z przewodu gumowego. Wzialem reklamówke, zlozylem aby była grubsza. Przylozylem do rury i owinałem. Potem owinąłem o rurę biegnącą do intercoolera. Grubo tasmexa i chodzi.

Przyjechalem i zaczalem sledzic eper i elearn.

juz mi sie cieplo zrobilo. Wkurw. sie i zalamałem

rezonator jest połączony z rura dolotową powietrza do turbo. Mam nadzieje ze za wiele piachu nie pociagnęła. Juz jestem zalamany. Chociaz po tym zdarzeniu do domu mialem jeszcze ponad 100km to jakos bez problemu sie dokulalem i nie czulem roznicy. Turbo chodzi jak chodzilo.

Jutro pojdę porzadnie te rure zaslepic i mam nadzieje ze w najblizszym czasie turbina mi nie wyzionie i mam nadzieje ze rowniez piachu i syfu w silnik nie nalecialo.

r1.GIF

r2.GIF

Czy bez rezonatora mozna jezdzić.

Pozostaje mi sie tylko szukac kompletnej obudowy filtra bo raczej marne szanse ze rezonator gdzies dostane. W eperze jest w komplecie z obudową filtra.

Napisano
  • Autor

Dziś rano zabrąłem się za porzadne zaślepienie.

obejrzałem wpierw spód auta czy jeszcze czegoś nie połamałem, wszystko inne całe.

O dziwo reklamówka wczoraj zaklejona była cała.

Wyciąłem okrągłą zaślepkę z plastikowej przykrywki pudełka po CD.

Posłużyłem się czarną izolacyjną (elastyczną) tasmą klejącą i samowulkanizujacą się firmy 3M.

wpierw okleiłem metodą na krzyż a potem dokladnie owinąłem aby nie dostała się woda. Na jakiś czas wystarczy. Ze dwa razy przejechałem tasmą mocując rurkę do węza dmuchajacego w intercooler i dodatkowo dwa vstriczepsy smile.gif. Widac czeka mnie zakup osłony pod silnik.

Gdyby wczoraj byla pewnie bym ja polamal ale bebechy byłyby całe.

jedno co dzisiaj w spokoju i ciszy uslyszalem to to ze chyba ciutke głośniej gwizdze turbo. Moze mi sie wydaje. Pewny nie jestem. Być moze jest to spowodowane brakiem rezonatora. Wszak dla jaj Fiat tego tam nie zamontował smile.gif Z resztą sama nazwa - rezonator o czyms swiadczy.

Napisano

Gratuluję.

Czy wyrażasz zgodę, żebym przesłał powyższą treść do TVN Turbo? Może zechcą nakręcić z Tobą jakiś program?

Napisano
  • Autor

Nie rozumiem wypowiedzi. To jakiś żart?

Napisano

> Gratuluję.

> Czy wyrażasz zgodę, żebym przesłał powyższą treść do TVN Turbo? Może

> zechcą nakręcić z Tobą jakiś program?

zeby.GIFok.gif

Napisano

> wracajac mialem małe zdarzenie. Wzieło nas na zwiedzanie i

> pojechalismy zadupiami. W pewnej wiosce jechal przede mną jakies

> 30 metrow ciezarowty i wiozl buraki cukrowe. Jeden mu spadł i

> nie zdąrzyłem ominąc i pewnie zachaczylem wewnętrzną stroną

> lewego koła i przywaliło coś w podwozie.

W zasadzie masz podstawę do dochodzenia odszkodowania z OC ciężarówki,

bo tu zachodzi nieprawidłowe zabezpieczenie przewożonego ładunku.

No ale teraz to juz tylko można o tym conajwyżej pogadać.

p.s.

to chyba nie był burak cukrowy, bo na nie zaczyna się sezon dopiero w październiku niewiem.gif

Napisano

> jedno co dzisiaj w spokoju i ciszy uslyszalem to to ze chyba ciutke

> głośniej gwizdze turbo. Moze mi sie wydaje. Pewny nie jestem.

> Być moze jest to spowodowane brakiem rezonatora. Wszak dla jaj

> Fiat tego tam nie zamontował Z resztą sama nazwa - rezonator o

> czyms swiadczy.

Głośniejsza praca turbo może być spowodowana nieszczelnością w układzie dolotowym, sprawdz to bo na dłuższą mete może Cię to kosztować turbinę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.