Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naprawa siłownika zamka

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie czy komuś udało się dobrac do siłownika elektrycznego zamka tylnych drzwi. W moim powstała jakaś przerwa jak lekko docisnę styki gnieździe to zamek jakis czas działa, ale to nie metoda co mieciąc rozbierać drzwi.

Napisano

> Mam pytanie czy komuś udało się dobrac do siłownika elektrycznego

> zamka tylnych drzwi. W moim powstała jakaś przerwa jak lekko

> docisnę styki gnieździe to zamek jakis czas działa, ale to nie

> metoda co mieciąc rozbierać drzwi.

Rozłozyłem kiedys siłownik z drzwi przednich od F-ki. Zasada działania jest ta sama. Jjeśli nie łaczy Ci w gnieździe/złączce możesz ostatecznie podlutować kabelki do styków na stałe, nasunąć koszulkę termokurczliwą i powinno grać.

Jeśli to wina samego mechanizmu to raczej nie nadaje sie do naprawy, mimo, że nie ma tam nic niezwykłego. Silniczek z 2 trybikami, do tego śruba z tworzywa z gwintem o dużym skoku a na niej nakrętka ciągnąca cięgno zamka. W przednim są dodatkowo krańcówki służące do sterowania całością z kluczyka.

Jeśli nie naprawisz to kup sobie siłownik uniwersalny, bardzo łatwo

założyć do tylnych drzwi.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Niestety w astrze g siłowink jest zespolony z zamkiem i niewiem jak się do niego dobrać. niewiem.gif

Napisano

Zdejmij boczek z drzwi, potem loookaj na zamek, na pewno musisz odpiąć cięgna i odkręcicć Torxem śruby widoczne od zewnątrz.

A drzwi daja się normalnie, lekko otwierać i zamykac za pomoca przycisku przy szybie?

Jeśli tak, to możesz zamontować uniwerslany siłownik. On działa w ten sposób, że ciągnie długie poziome cięgno idące od przycisku do zamka. Proste: w prawo zamknij w lewo otwórz albo odwrotnie, nie pamiętam dokładnie.

Napisano

> Mam pytanie czy komuś udało się dobrac do siłownika elektrycznego

No mnie się udało z tym że u mnie był padnięty mikrowyłącznik w zamku.Był swego czasu link z opisem rozebrania.Chociaż u ciebie wygląda na brak styku na kostce , więc nie wiem czy jest sens rozbierać.

Napisano

> Niestety w astrze g siłowink jest zespolony z zamkiem i niewiem jak

> się do niego dobrać.

No według mnie możesz spróbować tak jak to robią w vectrach B bo zamki są podobne jeśli nie takie same. Opis rozbiórki

Napisano
  • Autor

Dziękuję za link do manuala oto mi chodziło a teraz biarę sie do roboty. mlotek.gif

No i po robocie, faktycznie mikroprzełącznik na jednej pozycji nie łączył ale po wymianie zamek działa jak należy. Teraz po dobraj robocie czas na boozing.gif, dzięki koledze kamilk_26 za linka bardzo mi pomógł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.