Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra H - nie mogłem uruchomić

Featured Replies

Napisano

Witam.

Dzisiaj nie mogłem uruchomić Asterki. Dwa miesiące temu uruchomiono mi automatycznie zapalanie świateł. Od tego czasu miałem kilka razy problem z immobilajzerem. Po włożeniu kluczyka nie mogłem uruchomić silnika. Kontrolka "samochodzika z kluczem" migała. Po wyjęciu i ponownym włożeniu kluczyka już było dobrze. A dziś natomiast zapalam, a on tak się zachowuje jakby nie palił na wszystkie baniaki. Chodził nierówno, nie podnosiły się obroty. Wyjąłem kluczyk i po ponownej próbie już zapalił. Czy warto w tej sytuacji jechać i sprawdzać go kompem? czy na razie dać sobie spokój. Czy komp coś wykaże? Auto nie ma już gwarancji i koszty badań trochę mnie przerażają. Dzięki za opinie i podpowiedzi.

Pozdrawiam

Napisano

No i trafiło też na ciebie frown.gif

Wygląda na to, że to chyba będzie pierwsza główna usterka wszystkich Astr H.

Jak już kiedyś pisałem, mnie wymieniono jakiś soft i pomogło. Już jakieś 18 tys. km zrobiłem od tamtej pory.

Napisano

Mi uruchomili pakiet skandynawski ponad pół roku temu i na razie odpukać żadnych cudów z immo nie ma. KOntrolka silnika też mi się nie zapala...

Napisano

> Mi uruchomili pakiet skandynawski ponad pół roku temu

Co to jest ten "pakiet skandynawski"?

Napisano

> No i trafiło też na ciebie

> Wygląda na to, że to chyba będzie pierwsza główna usterka wszystkich

> Astr H.

> Jak już kiedyś pisałem, mnie wymieniono jakiś soft i pomogło. Już

> jakieś 18 tys. km zrobiłem od tamtej pory.

A to miałes jakieś problemy po uruchomieniu pakietu skandynawskiego??

Napisano

Z tego co wiem, to tak nazywaja automatyczne zapalanie się świateł po uruchiomieniu silnika

Napisano

> Z tego co wiem, to tak nazywaja automatyczne zapalanie się świateł

> po uruchiomieniu silnika

Aaaaaaha zlosnik.gif

Nie wiedziałem, że to się tak nazywa. Też sobie chyba będę to musiał aktywować - przez lata jazdy Fiatem przyzwyczaiłem się, że świateł praktycznie nie wyłączałem manetką.

Napisano

Jak dla mnie to jest super rozwiązanie. A jesczze bardziej podoba się mojej żonie smile.gif

Napisano

> A to miałes jakieś problemy po uruchomieniu pakietu skandynawskiego??

Akurat moje problemy z immo nie były związane z "pakietem skandynawskim". Samochód tak sobie przestał reagować na przekręcenie kluczyka, trzeba było kilka razy przekrecać stacyjkę. Ale to było jak jeszcze miałem gwarancję.

A propos pakietu skandynawskiego: są jego 4 opcje w Astrze H:

1.Światła mijania załączają się zaraz po przekręceniu stacyjki.

2. Światła mijania załączają się zaraz po przekręceniu stacyjki, gasną gdy zaciągnie się hamulec ręczny.

3. Po przekręceniu stacyjki zpalają się postojówki, przy rozruchu gasną, po rozruchu zapalają się mijania.

4. Nie pamiętam smile.gif

Napisano
  • Autor

U mnie jest tak samo. Ten automatyczny włącznik to suuuper sprawa. I autko jeździ jak marzenie. Nawet nie przypuszczałem że taki mały silniczek tak dobrze da sobie radę.

Tylko trochę mnie martwi to, że nieraz nie mogę zapalić auta. Na razie niby nic się nie dzieje, ale co będzie jak będę na drugim końcu np. Polski?

Napisano

A czy na drugim kluczyku próbowałeś?

Napisano
  • Autor

Jeszcze nie próbowałem. Ale muszę to zrobić. Nie chcę go wymieniać bo ten składany jest trochę wygodniejszy. Na próbę będę musiał wozić drugi kluczyk.

Pozdrawiam.

Napisano

A jak sprawuje Ci sie ten silniczek? Ile już przejechałeś na nim i czy coś się z nim dziąlo złego?

Napisano
  • Autor

Na razie przejechałem 26000. Jak dla mnie rewelacja, ale nie jestem mistrzem prostej. Powyżej 2000 obrotów ładnie się zbiera, do tego czasu taki trochę mulasty, ale mnie to nie przeszkadza. Jest w miarę cichy i równiutko pracuje. Do 10000 dolałem trochę oleju, po tym czasie już ani grama. Powiedziano mi w serwisie, że ten silnik tak ma i do 10000 może potrzebować dolewki. I rzeczywiście po tym czasie nic nie dolewałem, jak ręką odjął. Poprzednio miałem astrę F1,6 16V /100KM/ i potem astrę G 1,6 8V/84KM/. Moje wrażenia z jazdy tym silnikiem są jednak lepsze niż z poprzednich. Zużycie paliwa to 4,5 trasa i 5,2 na miejscu/z klimą/. Nie mam komputera to te dane są przybliżone. Na razie odpukać, nic sie nie wydarzyło oprócz tego immobilajzera. I mam nadzieję, że tak dalej będzie.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.