Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra II - alarm

Featured Replies

Napisano

Witam, jestem posiadaczem Opla Astra II 1,7 DTI 2003r. Zakupiłem go w marcu br z jednym kompletem - kluczyk + pilot alarmu. Jako, że "bezpieczniej" mieć dwa komplety postanowiłem go dorobić. Na szczęście (mniejsze koszty) mam wszelką dokumentację łącznie z kodami. Rozeznałem rynek i postanowiłem dorobić je w Oplu. Byłem na zwiadzie i facet powiedziął, że nie będzie problemu z dorobienień i klucza i pilota alarmu - alarm OPLA A.S.T.A. QX-5. Zamówiłem kluczyk i pilot alarmu wraz z programowaniem. Po dwóch tygodniach odezwali się, pojechałem (dzisiaj), przez ok 40 minut facet robił co trzeba, zapłaciłem i testując nowy kluczyk i alarm wrociłem do domu. Wszystko jak należy z nowym zestawem. Wieczorem poszedłem pod blok odstawić auto do garażu, probuję go otworzyć starym pilotem (nowy schowałem ;-)), a tu ku mojemu zdziwieniu zero reakcji!!! Dioda miga, ale nie pika i nie otwiera drzwi. Jenym słowem zakodowali mi nowy zestaw i wszystko gra, ale przestał działać stary pilot - a nie o to chodziło!!!! Oba kluczyki działają OK. W poniedziałek do nich wracam i reklamuję.

Pytanie jest następujace - czy oni coś zapomnieli zrobić, czy kodując nowy pilot rozkodowali stary, a może nie da się mieć jednakowo zakodowanych dwóch piltów??? Przecież skoro dorabiam, to oba muszą działać - na tym polega owo "bezpieczeństwo" przy ewentualnym zgubieniu... Co mam o tym mysleć? Wnerwiam się i nie daje mi to spokoju... Co Wy na to???

Dzięki za wieści - Marcin - czestmir3

ASTRA II 1,7 DTI Kombi

Napisano

W moim alarmie (nie napiszę w jakim, bo to nieistotne) po wejściu w opcję programowania pilotów (a raczej poszczególnych przycisków) należy przypisać wszystkie posiadane piloty podczas jednej sesji. Jesli twój alarm jest podobny, to pracownik programujący popełnił bład, powinien wpisać oba piloty na raz, ponieważ podczas wpisania tylko jednego pilota, pozostałe "pola" pozostaja puste i poprzedni pilot nie działa.

Jesli, jak piszesz, masz wszelka dokumentację do alarmu, to bez trudu wprogramujesz sobie oba piloty, bez potrzeby jazdy do ASO, straty czasu i paliwa.

Pozdr.

Napisano

> Jako, że

> "bezpieczniej" mieć dwa komplety postanowiłem go dorobić.

Jakie były koszty całkowite? Pytam, bo ja mam taki sam "zestaw".

Napisano

> Jakie były koszty całkowite? Pytam, bo ja mam taki sam "zestaw".

Jak sie nie mylę to qx nie sjest marką opla tylko robi dla nich to firma EMG poland. Sam jestem Ciekawy ile aso skasował za takiego pilocika bo w emg chyba są po 70 brutto....

Napisano

> Jak sie nie mylę to qx nie sjest marką opla tylko robi dla nich to

> firma EMG poland. Sam jestem Ciekawy ile aso skasował za takiego

> pilocika bo w emg chyba są po 70 brutto....

Witam,

w lipcu musiałem zakupić nowy pilot (mam na myśli wersję kluczyk z pilotem) w ASO: 150 zł. stary miał przerwany obwód i często nie można było nim ani otwierać, ani zamykać.

pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.