Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czemu świeci lampka AIRbagu i ABSu w Leonie TDI 90S

Featured Replies

Napisano

Jest Leon TDI 90 konny z 2002 na sprzedaż food.gif, problem w tym, że świeci sie lampka airbag i ABS a koleś samochodami chandluje więc nie omieszkałby pod kąpa podpiąc.

Czym to moze byc spowodowane, moze ktos miał podobne zjawisko, jak to zbadac, czy konieczne jest podłączanie do kąpa, a moze ktoś w komputerze samochodu cos napsuł?

Dzięki za wszelkie sugestie 20.GIF

Napisano

> Jest Leon TDI 90 konny z 2002 na sprzedaż , problem w tym, że świeci

> sie lampka airbag i ABS a koleś samochodami chandluje więc nie

> omieszkałby pod kąpa podpiąc.

> Czym to moze byc spowodowane, moze ktos miał podobne zjawisko, jak to

> zbadac, czy konieczne jest podłączanie do kąpa, a moze ktoś w

> komputerze samochodu cos napsuł?

> Dzięki za wszelkie sugestie

jak auto dlugo stoi do potrafia zasyfic sie czujniki i wtedy moze swiecic sie kontrolka ABS (moze tez byc uszkodzony czujnik albo pompa abs roznie to bywa)

kontrolka od poduszki w leonach czasem sie zapala gdy pojawiaja sie pzebicia na tasmie w kierownicy, trzeba ja wowoczas wymienic na nowa

zdiagnozowanie problemow zapewne ulatwi podpiecie pod komputer-egzaminer lub zlecenie fachowej diagnostyki w warsztacie...

jesli chcesz kupic auto to chyba jestes w stanie wydac kilka stow na zrobienie diagnostyki zeby nie wpakowac sie w jakiegos szrota...

Napisano

Witam Ja tez kilka miesięcy temu kupowałem toledo II i proponuje ci podjechac z tym autkiem do aso seata i poprosic o sprawdzenie ja tak zrobiłem i po godzine sprawdzania powiedzieli mi to czego własciciel nie powiedział gdzie był lakierowany co z silnikiem itp co prawda nie jest to najtansza impreaz bo zapłaciłem za to 450zł

Napisano
  • Autor

> Witam Ja tez kilka miesięcy temu kupowałem toledo II i proponuje ci

> podjechac z tym autkiem do aso seata i poprosic o sprawdzenie ja

> tak zrobiłem i po godzine sprawdzania powiedzieli mi to czego

> własciciel nie powiedział gdzie był lakierowany co z silnikiem

> itp co prawda nie jest to najtansza impreaz bo zapłaciłem za to

> 450zł

W angli pewnie bedzie to kosztować jeszcze więcej, ale warto skoro informacja moze miec wpływ na kilka następnych lat i oszczędzić wrrr.giffurious.gifirked.gifangryfire.gifklnie.gif.

Samochód był przemalowywany z powodu podrapania przez dzieciaki-podobno, ale to częste tutaj.

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie przebiegu samochodów. Podopno można zmienić wartość jaką komputer pokazuje, czy mozna sprawdzić czy ta wartość nie była zmieniana? Podobno przy przeskanowaniu VAG-COMem coś tam wychodzi jeśli było psute.

Pozdrawiam.

Napisano

z tego co słyszałem nie zawsze sie da sprawdzic w zakładach zajmujacych sie przekręcaniem liczników jest tak ja płacisz mniej to pozniej da sie to wykryc jak płacisz wjęcej to sie nieda ja miałem ten plus jak kupowałem ze auto było serwisowane w aso i mieli to w komputerze kiedy jaki przegląd przy jakim przebiegu miedzy innymi dlatego sie zdecydowałem i kupiłem

Napisano

Historie serwisowa w ASO tez mozna "przekręcić" tylko trzeba od początku to planowac...

Krawiec

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.