Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak mocy - gdzie przyczyna?

Featured Replies

Napisano

Auto nie ma swoich osiagow. Bylem w ASO podpieli pod kompa, i wyszlo ze przeplywka do wymiany. Kupilem na Allegro

Boscha wymienilem i jest troche lepiej, ale nie tak jak powinno. Samochod osiaga 145km/h i koniec(powinien 165km/h).Na pierwszym biegu z bolem wycisne 38km/h, przyspiesza do setki w 19sek(powinnien w 16sek).Kontrolka zadna nie swieci.Wezyk od podcisnienia sprawdzony, katalizator chyba tez sprawny, auto po przegladzie technicznym. Sprzeglo testowalem - wyglada, ze nie slizga chociaz powyzej 3500obr. slobo juz ciagnie, ale moze ten typ tak ma. Silnik pracuje jak nowy.Filtry wymienione.Gdzie szukac mozna jeszcze przyczyny przymulenia? Czy mogl komp w ASO nie wykryc innej usterki bo przeplywomierz byl nie sprawny, i nalezy znowu kompa podpiac i co gorsza znowu placic.Moze wystarczy cos wyczyscic,looknac i sprawdzic to i owo, auto przejechane ma 180tys.sam juz nie wiem czego sie czepic. frown.gif

Napisano

turbo/rozrząd sprawdzić/przepływka/zapchany IC - z tym samym walczyłem w 1.9 dTi w Kangoo - okazała się martwa turbina, do tego jakiś nędzny pasek rozrządu, i na koniec przepływka - teraz jest git waytogo.gif

Napisano

> Auto nie ma swoich osiagow. Bylem w ASO podpieli pod kompa, i wyszlo

> ze przeplywka do wymiany. Kupilem na Allegro

> Boscha wymienilem i jest troche lepiej, ale nie tak jak powinno.

> Samochod osiaga 145km/h i koniec(powinien 165km/h).Na pierwszym

> biegu z bolem wycisne 38km/h, przyspiesza do setki w

> 19sek(powinnien w 16sek).Kontrolka zadna nie swieci.Wezyk od

> podcisnienia sprawdzony, katalizator chyba tez sprawny, auto po

> przegladzie technicznym. Sprzeglo testowalem - wyglada, ze nie

> slizga chociaz powyzej 3500obr. slobo juz ciagnie, ale moze ten

> typ tak ma. Silnik pracuje jak nowy.Filtry wymienione.Gdzie

> szukac mozna jeszcze przyczyny przymulenia? Czy mogl komp w ASO

> nie wykryc innej usterki bo przeplywomierz byl nie sprawny, i

> nalezy znowu kompa podpiac i co gorsza znowu placic.Moze

> wystarczy cos wyczyscic,looknac i sprawdzic to i owo, auto

> przejechane ma 180tys.sam juz nie wiem czego sie czepic.

A skasowane były błędy po wymianie przepływki?? hmm.gif

Napisano

A czasem nie masz jakiegos odcięcia paliwa zamontowanego... jakis elektrozawor moze sie nieotwiera maksymalnie i moze paliwa nie dostawac tyle ile powinien

A tak z ogolnych to obadaj turbo i moze odlaczyc aku na pare minut grinser006.gif

czolem

Oberon

Napisano
  • Autor

Turbo wyglada tak - po przekroczeniu 2000obr. samochod przyspiesza, ale jest to przyspieszenie jakby wynikajace tylko ze zwiekszenia obrotow, plynie rosnie(jak w aucie bez turbiny), dodatkowy przyplyw mocy jest bardzo slabiutko wyczuwalny, ale z tego co czytalem, ze w tych silnikach tak jest . Ogolnie miedzy 2000 a 3000obr. ciagnie najlepiej.Auto pali ok 6,5l w cyklu mieszanym.Bledow po wymianie przeplywki nie skanowalem, a co do odlaczenia aku, to mam orginalne radio i chyba by sie rozkodowalo gdybym to zrobil:(

Napisano

Ewidentnie cos jest nietenteges

Nie wiem dokladnie jak to jest ale wydaje mi sie ze jesli wymieniles to bledy trzeba skasowac ...i chyba robi sie to np odpinajac aku ... ale niech sie wypowiedza ci co maja kompa w samochodzie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Ewidentnie cos jest nietenteges

> Nie wiem dokladnie jak to jest ale wydaje mi sie ze jesli wymieniles

> to bledy trzeba skasowac ...i chyba robi sie to np odpinajac aku

> ... ale niech sie wypowiedza ci co maja kompa w samochodzie

Ja nic w tym kierunku nie robilem, ktos moze podpowie czy musze skasowac bledy?

Jedno co zauwazylem jeszcze, to ze autko zawsze jest troche zrywniejsze jak rozgrzeje silniczek, a nastepnie auto postoi na postoju do max 3godzin. i po tym okresie zawsze jest lepiej troche z moca. Jak nim nie jezdze np dobe to zamula sie najbardziej

Napisano

> Ja nic w tym kierunku nie robilem, ktos moze podpowie czy musze

> skasowac bledy?

> Jedno co zauwazylem jeszcze, to ze autko zawsze jest troche

> zrywniejsze jak rozgrzeje silniczek, a nastepnie auto postoi na

> postoju do max 3godzin. i po tym okresie zawsze jest lepiej

> troche z moca. Jak nim nie jezdze np dobe to zamula sie

> najbardziej

Ja u siebie takich objawów nigdy w żadnym autku nie zauważyłem cfaniaczek.gif więc chyba nie jest to normalne zachowanie autka smile.gif

Napisano
  • Autor

Dzisiaj sprawdzilem na postoju, czy autko aby nie dymi za bardzo, i okazalo sie ze z rury po przygazowaniu wychodza czarne chmury dymu icon_eek.gif O czym to moze swiadczyć?Moze w tym lezy przyczyna przymulenia autka?

Napisano

> Dzisiaj sprawdzilem na postoju, czy autko aby nie dymi za bardzo, i

> okazalo sie ze z rury po przygazowaniu wychodza czarne chmury

> dymu O czym to moze swiadczyć?Moze w tym lezy przyczyna

> przymulenia autka?

W dieslu przy przegazowaniu zawsze pojawia sie dymek ale żeby chmury to u mnie nic takiego nie zaobserwowałem nawet przy otrym traktowaniu pedału gazu smile.gif Więcej "dymy było przy asterce ale tam był zwykły diesel bez turbinki a i też tez nie były to chmury smile.gif Może przepływomierz sie kończy, a komp jeszcze nie wywala błędów

Napisano
  • Autor

Przeplywomierz wlasnie co wymieniony na nowy Bosha, zastanawiam sie czy moze pasek rozrzadu zostal zle zalozony o jeden zabek. Ponoc w tym silniku bez szablonu ciezko ustawic rozrzad. Ktos moze pomoc w tej sprawie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.