Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

aisan kłopocik

Featured Replies

Napisano

Jak jest zimno to po odpaleniu gaśnie sciana.gif. Jak mam ssanie włączone do połowy albo na max i puszczę gaz też gaśnie sciana.gif. Zaznaczam że odpala za pierwszym razem i jak trzymam gaz i wyższe obroty to nie gaśnie 270635636-JUMP2.gif.Jak puszczę to obroty spadają i gaśnie sciana.gif. Odpala od ręki. Jak złapie lekką temperaturkę to obroty wynoszą ok 600 i już pracuje bez przerwy 270635636-JUMP2.gif.

Mam lekko uszkodzony czujnik temperatury 15 stopni (jeden z przewodów jest naderwany ale nie urwany)

Przewody od podciśnienia wymienione. Kable wymienione.

Dziękuję i pozdrawiam. 30.GIF

Napisano

Popraw ten przewód przy czujniku.A masz łapak ciepłego powietrza i termostacik w puszce powietrza sprawny?

Napisano
  • Autor

Sprawdzałem go dobre 6 m-cy temu i działał. Ale zobaczę a przewodu nie da się poprawić bo jest uszkodzony tuż przy samym czujniku i nie ma jak.

Napisano

Wydaje mi się że problem nie tkwi w czujniku, ja mam obydwa kable oderwane i aisan chodzi dobrze

Napisano

> Jak jest zimno to po odpaleniu gaśnie . Jak mam ssanie włączone do

> połowy albo na max i puszczę gaz też gaśnie . Zaznaczam że

> odpala za pierwszym razem i jak trzymam gaz i wyższe obroty to

> nie gaśnie .Jak puszczę to obroty spadają i gaśnie . Odpala od

> ręki. Jak złapie lekką temperaturkę to obroty wynoszą ok 600 i

> już pracuje bez przerwy .

> Mam lekko uszkodzony czujnik temperatury 15 stopni (jeden z przewodów

> jest naderwany ale nie urwany)

> Przewody od podciśnienia wymienione. Kable wymienione.

> Dziękuję i pozdrawiam.

czujnik to na pewno nie będzie sprawdź wszystkie przewody czy gdzieś nie dostaje tzw lewego powietrza albo wyreguluj mu obroty tzn troszkę podnieś je np do 700 albo 800 zobaczysz jak sie będzie auto zachowywać

Napisano
  • Autor

A jak podregulować aby nie zepsuć tego co jest. Bo aisan to delikatne urządzenie gaźnikowe. Pozdrawiam. 30.GIF

Napisano

> A jak podregulować aby nie zepsuć tego co jest. Bo aisan to delikatne

> urządzenie gaźnikowe. Pozdrawiam.

ja miałem podobne problemy z aisanem pomogła dopiero wizyta w dobrym warsztacie , bo aisana nie wyregulujesz sobie kręcąc od tak sobie śrubkami to trudniejsze niż przypuszczasz , na śląsku istnieje tylko jedna firma która sie zna na tych cudenkach minn. w (Chorzowie)

Napisano
  • Autor

Jeszcze jedno. Jak włączę ssanie na maxa i trzymam obroty w granicach 2200 to po puszczeniu gazu sam utrzymuje obroty i moge jechać bez wciskana gazu. Tylko sprzęgło i zmiana biegu. Jak złapie jakąś temperaturę to obroty momentalnie spadają do ok. 1300. Silnik jak ma 50 stopni to ma obroty ok 1200-1400. Czy to normalne.

Dziękuję i pozdrawiam 30.GIF

Napisano

> Jeszcze jedno. Jak włączę ssanie na maxa i trzymam obroty w granicach

> 2200 to po puszczeniu gazu sam utrzymuje obroty i moge jechać

> bez wciskana gazu. Tylko sprzęgło i zmiana biegu. Jak złapie

> jakąś temperaturę to obroty momentalnie spadają do ok. 1300.

> Silnik jak ma 50 stopni to ma obroty ok 1200-1400. Czy to

> normalne.

> Dziękuję i pozdrawiam

Stawiam na zapchaną dyszę wolnych obrotów lub padnięty ten elektryczny odcinacz paliwa.

Napisano

> Stawiam na zapchaną dyszę wolnych obrotów lub padnięty ten

> elektryczny odcinacz paliwa.

tez to obstawiam jak nie stac cie na nowy to wykrec i upiluj ten wystajacy dzyndzel i wszystko powinno wrocic do normy. Jedyne co zauwazylem po tym "zabiegu" to spalanie troche wzroslo

Napisano
  • Autor

A gzdie to znajdę i czy wiąże się to z rozebraniem gaźnika i jego ustawieniem. Pozdrawiam

Napisano

> A gzdie to znajdę i czy wiąże się to z rozebraniem gaźnika i jego

> ustawieniem. Pozdrawiam

Jest to wkrecone w gaznik (z tylu) ja nic nie regulowalem

Napisano

> tez to obstawiam jak nie stac cie na nowy to wykrec i upiluj ten

> wystajacy dzyndzel i wszystko powinno wrocic do normy. Jedyne co

> zauwazylem po tym "zabiegu" to spalanie troche wzroslo

Spalanie wzrosło bo teraz nie odcina ci doplywu paliwa przy hamowaniu silnikiem.

Napisano

> A gzdie to znajdę i czy wiąże się to z rozebraniem gaźnika i jego

> ustawieniem. Pozdrawiam

Tak jak kolega pisał, wychodzą z niego dwa kabelki które ida do wtyczki zamontowanej na chwycie powietrza do gaźnika. Narazie niczego nie ruszaj tylko posłuchaj czy słychac takie cykanie gdy robisz przegazówkę.

Napisano
  • Autor

Jak dodaję gazu to słychać w początkowej fazie takie cyk a poźniej nie słychać. Da się to usłyszeć jak obroty spadają i dodaję gazu żeby silnik nie zgasł.

Co dalej? Pozdrawiam 30.GIF

Sam czujnik zlokalizowałem a jak przeczyścić gaźnik bez rozkręcania go. Da się w ogóle. Czy może głupio pytam screwy.gif

Napisano

> Jak dodaję gazu to słychać w początkowej fazie takie cyk a poźniej

> nie słychać. Da się to usłyszeć jak obroty spadają i dodaję gazu

> żeby silnik nie zgasł.

> Co dalej? Pozdrawiam

> Sam czujnik zlokalizowałem a jak przeczyścić gaźnik bez rozkręcania

> go. Da się w ogóle. Czy może głupio pytam

Jeszcze raz przeczytałem co temu twojemu dolega i widze ze piszesz ze masz ok 600obr/min na wolnych, a wiec o jakies 500-600 za malo. Powinno byc 1100-1200. Zacznij od ustawienia obrotów,sprawdź ssanie. Kazdy tu powie że aisany to mają czasem takie zagrania że...

Masz tu linka do instrukcji do tego ustrojstwa, poczytaj, pomierz, posprawdzaj i wtedy jak co to bedziemy dalej myslec.

Pozdro

http://www.centomania.pl/manuale/index.php?site=detail&id=14

Była jeszcze jedna fajna "instrukcja" ale jakoś nie mogę jej znaleść.

Napisano
  • Autor

Jak silnik osiąga ok 50 stopni moje obroty wynoszą ok 1300-1400. Przy 70 stopniach spadają do ok 900-1200. I tak falują. Jak włączę ssanie na maxa to obroty mam w granicach 2200 i poźniej same rosną do nawet 2700 bez dodawania gazu.

Pozdrawiam. 30.GIF

Napisano
  • Autor

Czy preparaty do czyszczenia gaźników są bezpieczne i można je stosować bez obaw. Zaznaczam że mam aisana i nie chce go rozbierać a później regulować. Czy możecie coś polecić i czy warto w to się bawić.

Pozdrawiam 30.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.