Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

akumulator

Featured Replies

Napisano

na początku lipca odstawiłem brave do garażu i przeszła pod władanie brata.chłop nie ma prawka i tylko raz po raz mamuśka wołała moją żonkę albo kogoś z rodzinki co by ją powoził.z bravcią niby było ok, ale pewnego dnia przestała odpalać. po przekręceniu kluczyka zero kontrolek nic, nawet drzwi na pilota nie chciały sie otworzyć. podpieliśmy na chwile pod prostownik, ale że nam się spieszyło obadać czy odpali drugi aku poszedł w ruch i odpalił.chwilkę nim pojeździliśmy i poszedł w odstawkę z podpiętym prostownikiem na całą noc. na drugi dzień odpalił bez problemu ale 2-3 dni później znów odmówił współpracy.tym razem braciak wytargał akumulator z auta , dolał destylki i podpiął w domciu.na drugi dzień podpiął go w aucie i .... nic. kontrolki ledwie się zażyły.Znów poszedł manewr z aku z drugiego autka, ale tym razem na początku alarm (silikon) przy odpalaniu lekko popiskał (tak cichutko że trzeba się było porządnie wsłuchać, wskaźnik od prędkościomierza zaczął skakać niczym obrotomierz na pozycje 120 km/h, a rozrusznik wogóle nie kręcił. Pogrzebałem coś tam przy alarmie i tym razem rozrusznik dawał jakieś jęki (ale nie dłużej jak 1 sekunda) ale z odpalania nici.Dodam że to wszystko przy podpiętym aku z 2 autka.

Tu po tym krótkim wstępie 270751858-jezyk.gif nachodzą rzecz jasna pytania:

1. Czy aku padł

2. Czy coś mogło się posrać z alarmem (jakieś odcięcie zapłonu)

3. Może coś z rozrusznikiem.

Skłaniam się oczywiście ku 1, ale czy w tym przypadku przy 2 aku nie powinien normalnie odpalić??

Napisano

> 1. Czy aku padł

raczej tak, jedz tam gdzie sprzedają aku i powiedzą co z nim jest, no i nie zapomnij zabrać kasy na nowy

Napisano

miałem podobny przypadek a mianowicie:

Jeżeli auto było odpalane codziennie palił bez problemu, jeżeli tylko postał więcej jak 4-5 dni, nawet z oddzielnego akumulatora przeważnie nie dało się go odpalić. Ale jeżeli już się go odpaliło to wtedy można było go palić 20x i za każdym razem odpalił.

Aż spytałem się kuzyna-mechanika od razu powiedział - MASA

Przeczyściłem klemy, wykręciłem kabel od masy, od razu było widać zielony nalot na kablu (tam gdzie przykręcony jest do karoserii), czyszczenie, nagrzanie i zalanie cyną sprawiło, że PROBLEMU BRAK

Wg mnie 2 możliwości

Spróbuj pokręcić go jeszcze raz przez kable:

- jeżeli auto z którego bierzesz prąd dostaje strasznej zadyszki wtedy rozrusznik się klei i czeka cię wymiana tulejek itp.

- jeżeli auto z którego bierzesz prąd pomimo, że próbujesz kręcić nie dostaje zadyszki tzn. że nie kradniesz mu prądu i jest to na 99% brak MASY

Napisano

Akumulator ołowiowy nie powinien być nigdy rozładowany, bo się zasiarcza. Twój akumulator ewidentnie już padł, właśnie na skutek głębokiego rozładowania...

Jak akumulator jest głęboko rozładowany, to podłączenie drugie na niewiele się zda - bo całe napięcie ucieka właśnie do tego rozładowanego.

Napisano

Dodam że to wszystko przy podpiętym aku z 2 autka.

> Tu po tym krótkim wstępie nachodzą rzecz jasna pytania:

> 1. Czy aku padł

> 2. Czy coś mogło się posrać z alarmem (jakieś odcięcie zapłonu)

> 3. Może coś z rozrusznikiem.

> Skłaniam się oczywiście ku 1, ale czy w tym przypadku przy 2 aku nie

> powinien normalnie odpalić??

A probowałeś przełożyć akumulator czy tylko podpinałeś do tego w samochodzie drugi? Jeśli na włożonym innym akumulatorze nie będzie wszystko działało jak trzeba to na 100% nie wina akumulatora i przyczyny trzeba szukać w instalacji

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.