Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[A-G] X16SZR jakby szarpie...

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

mam dziwny objaw czasem ujawniający się przy przyspieszaniu na biegach 4 i 5 [na innych tego nie czuć], otóż, przyspieszając powiedzmy na danym biegu od 2500 do 4500obr czasem są odczuwalne jakby lekkie zadławienia, tzn samochód przyspiesza cały czas ale jakby na ułamek sekundy tracąc pełną moc i znów ciągnie, przyspieszając w takim zakresie można wyczuć 2,3 takie dołki, nie jest to silne i wyraźne ale odczuwalne, pojawia się ta usterka raz na tydzień, dwa później znów nie występuje przez miesiąc, fakt nie jest to częste ale martwi mnie to, auto ma dis-a wiec problem palca czy kopułki odpada, świece wymieniłem niedawno [na oryginały 1214000] na starych było to samo, samochód pali mało, dobrze jeździ, jest to chyba jedyny widoczny mankament ale co to? pomożecie? wink.gif

brat

acha przebieg mały bo 133kkm, kable chyba od nowości 99r, check engine nie zaświeca się,

Napisano

Czy efekt występuje gdy depniesz od razu do dechy?

Mi to wygląda na wypadanie zapłonów. Może w wilgotne dni kable popuszczają. Bogatą mieszankę trudniej zapalić. Zwróć na to uwagę przy następnym deszczu.

Napisano
  • Autor

> Czy efekt występuje gdy depniesz od razu do dechy?

właśnie nie, w trakcie płynnego przyspieszania,

> Mi to wygląda na wypadanie zapłonów. Może w wilgotne dni kable

> popuszczają. Bogatą mieszankę trudniej zapalić. Zwróć na to

> uwagę przy następnym deszczu.

dziwne bo w czasie deszczu nie zauważyłem tego objawu, wypadanie zapłonu zauważałem tuż po odpaleniu zimnego silnika przez kilka sekund po uruchomieniu, wymieniłem świece -które nawiasem mówiąc były rzeczywiście zużyte- i wydawało mi się że nie ma już wypadających pojedynczych zapłonów po odpaleniu, muszę wziąć rozpylacz do kwiatków i po zmroku odpalić auto i heja z wodą, kable mi o tyle nie podpadają że brałem je do rąk przy pracującym silniku i nie odczułem boleśnie przebić wink.gif

brat

Napisano

Miałem niekiedy coś podobnego. Po wymienie filtra paliwa przestało smile.gif

Napisano
  • Autor

> Miałem niekiedy coś podobnego. Po wymienie filtra paliwa przestało

hmm to tez raczej nie to, po kupnie wymieniałem wszystko co się dało m.in. kpl. filtrów, w kwietniu br. przy przebiegu 115kkm,nie byłem tylko pewien świec ale wymieniłem je ostatnio,

brat

Napisano

> właśnie nie, w trakcie płynnego przyspieszania,

A to warto pomierzyć TPS.

Napisano
  • Autor

> A to warto pomierzyć TPS.

tps? potencjometr przepustnicy?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.