Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra 96 r - jaki silnik 1.4 beznzyna czy 1.7 TD - pomozcie

Featured Replies

Napisano

witam ! mialem astre z 93r z silnikiem 1.4 beznyna LPG. z powodu dzowna musze szybko cos kupic i na razie bedzie to z trzy lata mlodsza rozniez astra. zastanawiam sie nad silnikeim TD. W porownaniu z 1.4 jest on zwawszy, lepiej pracujacy?? nie ukrywam, ze chodzi o jak najmnijesze koszty eksploatacji i spalanie. Acha no i ktory z tych silnikow TD jest najlepszy bo chyba sa dwie wersje. Czy moze ten Isuzu? No i jakie ewentualnie ma osiagi.

Napisano

> witam ! mialem astre z 93r z silnikiem 1.4 beznyna LPG. z powodu

> dzowna musze szybko cos kupic i na razie bedzie to z trzy lata

> mlodsza rozniez astra. zastanawiam sie nad silnikeim TD. W

> porownaniu z 1.4 jest on zwawszy, lepiej pracujacy?? nie

> ukrywam, ze chodzi o jak najmnijesze koszty eksploatacji i

> spalanie. Acha no i ktory z tych silnikow TD jest najlepszy bo

> chyba sa dwie wersje. Czy moze ten Isuzu? No i jakie ewentualnie

> ma osiagi.

Co do silnika to TD isuzu jest ponoć lepszy od oplowskiego wink.gif

Napisano

> A co do silnika to TD isuzu jest ponoć lepszy od oplowskiego

Jeśli chodzi o moc... bo poza tym jakoś nie zauważam diametralnej przewagi jednego nad 2gim spineyes.gif

A co do benzyny to pomyśl nad 1.6 - 15 kucy więcej na pewno jest odczuwalne, natomiast w wielu przypadkach różnica eksploatacyjna (spalanie) w stosunku do 1.4 8v nie będzie specjalnie zauważalna....

Napisano

> A co do benzyny to pomyśl nad 1.6 - 15 kucy więcej na pewno jest odczuwalne, natomiast w wielu przypadkach różnica eksploatacyjna (spalanie) w stosunku do 1.4 8v nie będzie specjalnie zauważalna....

Przecież silnik 1,4 występował w trzech wariantach mocy (60, 82 i 90 km), a maxx nie napisał o której wersji mowa.

Napisano

> Przecież silnik 1,4 występował w trzech wariantach mocy (60, 82 i 90

> km), a maxx nie napisał o której wersji mowa.

Ale patrzac na to co napisal, to nie wiem czy uda mu sie znalezc 1.4 16V (90KM) w swoim zakresie cenowym... chociaz kto wie,,,

Co do wczesniej powiedzianego, ze nie bedzie odczuwal wilkeij roznicy w eksploatacji to sadze ze moze ja odsczuc w poraownaiu z dieslem... wiem ze silniki 1.4 potafia nawet 8-9litrow wszamac... a nie sadze zeby diesel mu wszamal 9litrow... patrzac jeszcze na to ze mozna ropke gdzies taniej wynalezc... wink.gif

ja bym sie jednak zastanowil nad dieslem... i to powaznie... zwlaszcza nad isuzu... chociaz kumpel ma silnik opla i po 400tys km wymienil glowice i dalej smiga... a spalanie do 6l/100km

Ja mam wlasnie podoby dylemat tylko z astra 2... benzyna 2.0 16V w sekwencji czy diesel... a jak diesel to czy 1.7 isuzu, czy 2.0 16V (DTH/DTL)

Co do silnikow benzynowych 1.6... to srednio mi spalalo 7,5...ale potrafil i 9 wszamac...

najnizej zszedl ojciej do 5,5l/100km, ale przy jezdzie napeawdej kapeluszniczej...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.