Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kiepsko z gazem, oj kiepsko

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam brave 1,4 i same z nią problemy. Auto gaśnie na zimnym silniku, najpierw myslałem, że to krokowy, nawet kupiłem na wymiane. Ale zrobiłem test i odłączyłem aku, odłączyłem krokowy. Podłączyłem i pojeździłem na benzynie. No i objawów gasnięcia nie ma. Wina więc padła na instalkę gazową i rozjechane parametry. Instalka jest mało znana (taką niestety kupiłem) - gomar ( gomar - lider 1,2 ) jest do niej program lider. Mam kabel, mam program, podłączyłem, włączyłem autouczenie (kazał przytrzymać obroty na 3 tys.) nauczył się i nic więcej nie pokazuje.

Z tym, że jak przełączę na gaz to jeździć mogę bez problemu, al eprzy najstepnym uruchimieniu juz będzie gasł. Macie może pomysły co ustawić, mogę podesłac screeny z tego programu, co mozna regulować bo juz mi ręce opadają niewiem.gif

Napisano

ale gaśnie ci na benzynie czy na LPG?

Napisano
  • Autor

> ale gaśnie ci na benzynie czy na LPG?

To jest tak: Robie reset adaptacji przez odpięcie akumulatora i krokowego (tak dla pewności) jeżdże tylko na benzynie i jest oki. Rano zapala (pedal gazu ucieka, ustawia sobie obroty na 1,5 tys. ktore potem spadaja jak sie nagrzeje). I moge tak jezdzic dopoki nie przelacze na gaz.

Jak przelacze na gaz to widac, ze komputer glupieje, bo juz rano przy odpalaniu pedal nie ucieka po przekreceniu kluczyka, musze przytrzymac gaz aby zapalic, inaczej nie idzie. I przy kazdym zatrzymaniu, jak puszcze gaz to gasnie. Tak jest dopoki silnik sie nie nagrzeje, jak sie nagrzeje to bedzie trzymal obroty na jalowym.

Oprocz tego na gazie jezdzi ladnie, przyspiesza, nie szarpie, nie dlawi sie.

Bylem z tym u gazwonika, powiedzial ze aby dzialalo trzeba wymienic komputer (ale chyba taka diagnoza byla tylko dlatego, ze on takiego nie widzial), inni gazownicy z okolicy krecili podobnie. Bylem tez u typow od silnika, wymienili mi sonde lambda (teraz sam nie wiem czy to bylo napewno potrzebne, ale stara sonde mam, tyle dobrze).

Napisano

Jak masz skonfigurowaną emulację sondy lambda? Bo to mi się widzi będzie coś koło tego do zrobienia.

Napisano

ja w moim palio 1,6 16 v tez miałem problemy, wymieniłem sondę i dużo czujników niepotrzebnie. Winna była emulacja sondy lambda, fiaty preferują tylko ustawienie emulacji na masę, żadnych sygnałów prostokątnych o rożnym wypełnieniu. Poszukaj takiego ustawienia u siebie w sterowniku od LPG.

Napisano
  • Autor

> Winna była emulacja sondy lambda, fiaty

> preferują tylko ustawienie emulacji na masę, żadnych sygnałów

> prostokątnych o rożnym wypełnieniu. Poszukaj takiego ustawienia

> u siebie w sterowniku od LPG.

Mam takie ustawienie, ale aktualnie nie wiem jak jest zaprogramowany sterownik - dzis moze w koncu znajde chwile i to sprawdze.

Gdyby kogos interesowal temat, to dostepne opcje programu są tu sterownik lider

Dzięki za rade 20.GIF, bede walczyl biglaugh.gif

I powalczyłem, zmieniłem emulację sondy na mase, poza tym filmik z działania instalki jest o tu wlasnie Zobaczymy co bedzie, jesli ktos ma jakies sugestie co jeszcze ustawic dla mojego silnika, to bede dzwieczny.

Nawet juz zastanawiam sie naz zmiana komputerka gazowego, tylko czy warto? Na zmiane samochodu narazie mnie nie stac, ten w sumie lubie, ale szlag mnie z tym gazem bierze.

Napisano
  • Autor

Dzs jezdzilem troche, zapalic bez przygazowania sie nie da, ale jak juz zapali to troche lepiej trzyma obroty. Sa niskie, ale nie gasnie (500-800). Zastanawiam sie czy nie zwiekszyc ilosci krokow dla wzbogacenia jalowego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.