Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przełącznik zespolony :(

Featured Replies

Napisano

witam

Wczoraj po ok. 8h ciągłej jazdy dał o sobie znać przełącznik zespolony.

Chciałem mignąć długimi...a tu mi światła zgasły na ten moment, przy lewym kierunku też mi raz światła zgasły, długich świateł nie da się włączyć (działają tylko jak się je "trzyma"), pozycyjnych z przodu nie ma wcale...

Aha! Co ciekawe krótkie jak narazie cały czas świecą gasną tylko wtedy kiedy chce mignąć długimi

Orientuje się ktoś czy można te dolegliwości zniwelować czy ratuje mnie tylko używka z allegro, bo oryginal za drogi?

Za wszelkie porady, problemy podczas rozbierania dziękuję

Napisano

Na śmietniku jest manual a chyba nawet dwa, dotyczące naprawy przełącznika. Zerknij sobie, może uda ci się reanimować.

Napisano
  • Autor

orientuje się ktoś gdzie tanio regenerują przełączniki w okolicach Katowic...ogólnie na śląsku?

Napisano

> orientuje się ktoś gdzie tanio regenerują przełączniki w okolicach

> Katowic...ogólnie na śląsku?

W garażu... Chociaż w salonie też można... ;-)

Nie spotkałem się nigdy z taką usługą - weź rozbierz to samemu, godzinka roboty, potem trochę czasu aż epoksyd zaschnie i zrobione...

Napisano

Przeczysc klemy - u mnie powodowaly te same objawy

Napisano
  • Autor

> Przeczysc klemy - u mnie powodowaly te same objawy

Ale jeżeli chce włączyć długie to przełącznik nie zaskakuje i od razu wraca do krótkich...więc myślę jednak, że to przełącznik...

Napisano
  • Autor

Ma ktoś pomysł na moje dolegliwości?

Pozycyjne się z przodu spaliły, światła mijania działają normalnie, długie podczas próby mignięcia nie palą się i gaszą mijania, a jeżeli chce się dać długie na stałe to świecą się razem ze światłami mijania ale trzeba je trzymać bo od razu odskakują.

Czy to na pewno jest przełącznik zespolony?

Czy podejdzie bez problemu przełącznik z marei? Bo znalazłem nówkę za 215zł

Napisano

Napisz do goscia i zappytaj czy jest do wersji z jaskiem. Wg mnie nie bardzo - nie ma zoltego kabelka

Napisano
  • Autor

> Napisz do goscia i zappytaj czy jest do wersji z jaskiem. Wg mnie nie

> bardzo - nie ma zoltego kabelka

No właśnie dostałem odpowiedź, że "niestety przełączniki od marei mimo że wygladają podobnie nie sa takie same w konstrukcj i nie będą pasowały"

W poniedziałek zabieram się za regeneracje mojego przełącznika i przy okazji montaż przekaźnika. Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie sprawnie zeby.GIF

Napisano
  • Autor

dziekowa za instrukcje jak zregenerowac przelacznik zespolony oraz jak zamontowac przekazniki do swiatel dla kolegi "Piotreg"

Swiatelka dzialaja jak nalezy...ale pojawil sie problem sciana.gif po zlozeniu wszystkiego do kupy okazalo sie, ze TYLNA WYCIERACZKA CHODZI NA OKRAGLO pomimo, ze jest wylaczona...wiec chyba jedyna mozliwosc to maly blad przy montazu przelacznika i jutro z rana czeka mnie powtorka z rozrywki czyz nie??? angryfire.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.