Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alarm - sam wyje :(

Featured Replies

Napisano

Witam!

Od ostatniej nocy samoczynnie załącza mi się alarm frown.gif Auto pozamykane, nikt się do niego nie dobiera, szyby zamknięte, żadnego owada w środku nie zauważyłem. Żadnych anomalii w pracy auta, zadnych failurów. Czy mieliście już może taki problem? Od czego w ogóle zacząć szukać?

pzdr...

/kustosz

Napisano

od wzmozonej czujnosci i nie daj sie znudzic.... zlodziej na to czeka az za 30 razem olejesz wyjca i nie podejdziesz do okna...

Napisano

witaj. Czy masz zasilanie niezależne? jeśli tak, to syrena może pokazywać, że bateria jej się kończy. U mnie tak samo stało się tydzień temu w czasie jazdy. Jakieś 2 minuty powył i przestał. Od tego czasu zacząłem go baczniej obserwować ale nic jak narazie takiego się nie powtórzyło. pozdrawiamsmile.gif

Napisano
  • Autor

> od wzmozonej czujnosci i nie daj sie znudzic.... zlodziej na to

> czeka az za 30 razem olejesz wyjca i nie podejdziesz do okna...

Za kazdym razem zerkna przez okno, ale wyje tez w dzien i na "innych" parkingach - nie podejrzewam, zeby za mna jezdzili caly dzien.

pzdr...

/kustosz

Napisano
  • Autor

> witaj. Czy masz zasilanie niezależne? jeśli tak, to syrena może

> pokazywać, że bateria jej się kończy. U mnie tak samo stało się

> tydzień temu w czasie jazdy. Jakieś 2 minuty powył i przestał.

> Od tego czasu zacząłem go baczniej obserwować ale nic jak

> narazie takiego się nie powtórzyło. pozdrawiam

Szczerze mówiąc nie wiem, czy mam zasilanie niezależne... Musze sprawdzic w papierach, dzieki za wskazówke.

pzdr...

/kustosz

Napisano

> Od ostatniej nocy samoczynnie załącza mi się alarm Auto pozamykane,

> nikt się do niego nie dobiera, szyby zamknięte, żadnego owada w

> środku nie zauważyłem. Żadnych anomalii w pracy auta, zadnych

> failurów. Czy mieliście już może taki problem?

Jaki to alarm? Fabryczny, czy dokładany? hmm.gif Jeśli fabryczny, to ja tak kiedyś miałem - problem powodował czujnik przechyłu.

Napisano
  • Autor

> Jaki to alarm? Fabryczny, czy dokładany? Jeśli fabryczny, to ja tak

> kiedyś miałem - problem powodował czujnik przechyłu.

>

Czujnik przechylu? Czy wychodzi to na egzaminerze?

pzdr...

/kustosz

Napisano

Jak masz mozliwość pozbądź sie lepiej tego badziewia. Do niczego to nie jest potrzebne. Lepiej zainwestuj w ukryty wyłącznik. Alarm to zło.

Napisano
  • Autor

A mam jeszcze pytanie, czy czujniki w drzwiach do alarmu sa dokładnie te same co czujniki otwarcia drzwi, dzieki którym zapala się lampka kontrolna i oświetlenie wewnętrzne? Moze tu cos nie tak...

pzdr...

/kustosz

Napisano

> Czujnik przechylu? Czy wychodzi to na egzaminerze?

Wychodził ok.gif - ale tylko bezpośrednio po tym, jak alarm "szalał" (gdy na desce świeciła na pomarańczowo kłódka i na wyświetlaczu było "Break-in attempt"). Jeśli potem udało się go uzbroić i jeszcze raz odblokować, to błędu już nie było. hmm.gif

Spróbuj na próbę wyłączyć ten czujnik przyciskiem nad lusterkiem - trzeba to zrobić przed zamknięciem auta (dioda na przycisku powinna zamigać trzy razy). Jeśli problem zniknie, to masz namierzone źródło.

Napisano
  • Autor

> Wychodził - ale tylko bezpośrednio po tym, jak alarm "szalał" (gdy

> na desce świeciła na pomarańczowo kłódka i na wyświetlaczu było

> "Break-in attempt"). Jeśli potem udało się go uzbroić i jeszcze

> raz odblokować, to błędu już nie było.

> Spróbuj na próbę wyłączyć ten czujnik przyciskiem nad lusterkiem -

> trzeba to zrobić przed zamknięciem auta (dioda na przycisku

> powinna zamigać trzy razy). Jeśli problem zniknie, to masz

> namierzone źródło.

Nie mam tego przycisku! To chyba nie mam tego czujnika... Acha, alarm mam dokladany w ASO, jak auto zakupilem to nie bylo alarmu.

pzdr...

/kustosz

Napisano

> mam dokladany w ASO, jak auto zakupilem to nie bylo alarmu.

> pzdr...

> /kustosz

Ja miałem taki sam problem z tym alarmem, Powodem włączania się alarmu w tym wypadku był spadek napięcia zasilania syreny, jeżeli to zostanie wykryte to syrena zaczyna wyć i przełącza się na swoją baterię i musi odtrąbić 10 cykli, tak przynajmniej moja jest ustawiona. Syrena jest zamontowana pod plastykową atrapą na podszybiu(na zewnątrz), ale nie trzeba tego rozbierać. Trzeba znaleźć cztery czarne kabelki, które z tamtąt wychodzą, a które biegną do wtyczek pod skrzynką bezpieczników na akumulatorze. Ja wyrzuciłem dwa szybkozłącza, którymi były podłączone do przewodów przy wtyczkach, to one powodowały te spadki, zalutowałem połączenia porządnie i już nie mam tych koszmarnych alarmów w najmniej oczekiwanych momentach.

Napisano

u mnie powodem był czujnik zamknięcia maski silnika - a konkretnie wyrobione podkładki (są przyklejone do maski), które na ten czujnik naciskają przy zamkniętej masce

Napisano
  • Autor

Dzieki za konkretne informacje! Sprawdze te kostki i ew. czujnik klapy silnika, jak tylko znajde chwile czasu. Od dwoch dni (odpukac) wszystko jest okej, ale zerknac na to trzeba koniecznie!

pzdr...

/kustosz

Napisano

> Nie mam tego przycisku! To chyba nie mam tego czujnika... Acha, alarm

> mam dokladany w ASO, jak auto zakupilem to nie bylo alarmu.

Czujnik pochyłu może i masz - tylko pewnie inny i gdzie indziej ok.gif Ja miałem podobne do Twoich problemy z alarmem fabrycznym (który w końcu w ogóle przestał się uzbrajać ze względu na usterkę czujnika), w przypadku alarmu dokładanego taka sytuacja może wynikać zupełnie z czego innego. hmm.gif

Z alarmem powinieneś mieć jakąś instrukcję: z reguły alarmy jakoś sygnalizują przy wyłączaniu, że był alarm i - zazwyczaj - co było jego przyczyną (liczba mignięć diodą, liczba pisków, itp.). Może znajdziesz jakieś informacje na temat urządzenia, które masz zamontowane. Możliwości nie ma znowu tak dużo: czujniki pojemnościowe w kabinie, wyłączniki krańcowe przy drzwiach, bagażniku, ew. masce, itp., czujniki wstrząsu/przechyłu to też dość częste wyposażenie alarmów, ewentualny spadek napięcia, w ostateczności - sam alarm (chociaż to mało prawdopodobne przy takich objawach). Gdyby przynajmniej wiedzieć, co powoduje włączanie alarmu i czy zawsze jest to ta sama przyczyna, to zdiagnozowanie byłoby prostsze. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.