Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nieprzewidywalne - ku przestrodze

Featured Replies

Napisano

Witam

Nie wiedziałem czy na towarzyskim tego nie napisac ale ponieważ czasami borykamy się z problemami technicznymi szukając ich przyczyn to ja jako przestrogę opisze coś nieprzewidywalnego smile.gif.

Od dłuższego czasu miałem problem zapalic autko przy zimnym silniku ... nie żeby dramat ale 2-3 ray trzeba bylo zkręcic ... wniosek pompa ... zakupiłem przy najbiższej nadarzającej sie okazji używkę w dobrym stanie i po zmianie na zimnym palił bardzo dobrze niestety po dłuższej jeździe i chwili przerwy odmawiał wspołpracy alien.gif na jakieś 3 kwadranse po takiej przerwie palił bez problemów

Więc podpięcie pod kompa ... błąd sondy lambda autoadaptacjia .. i zonk bez poprawy ...

Powrót do warsztatu (no ile razy mozna po chleb wychodzic na 45 minut)

I uwaga wyjaśnienie usterki ... siedzicie ... ?

Otóż powodem był wkrecony w powrotny przwód paliwowy wkret dla zwiększenia ciśnienia pompy ... nie jestem w stanie zawyrokowac czy jakiś mechanik zrobił to po uzgodnieniu z włascicielem czy nie ...ale wnioski nasuwają sie same wkład pompy paliwa 160 PLN i uzywana listwa z regulatorem cisnienia 350 PLN do wymiany - do tego koszty robocizny - jeszcze nieznane bo czekam na przesykę listwy

Mam nadzieję ze juz zadziała ... samochód oczywiście bo głowa mechanika który wprowadził taką modyfikacje wymaga wymiany

Pozdrawiam i życze sukcesów w poszukiwaniu failurów bo czasami ich powody sa zupełnie nieoczywiste

Napisano
  • Autor

> Dlaczego wymieniasz listwę?

Bo mechanik powiedział ze to zła listwa była i po zmiani pompy na nową nadal ciężko odpala i nie trzyma ciśnienia ... po zaciśnięciu powrotu działa trochę lepiej

Napisano

> Bo mechanik powiedział ze to zła listwa była i po zmiani pompy na

> nową nadal ciężko odpala i nie trzyma ciśnienia ... po

> zaciśnięciu powrotu działa trochę lepiej

Może wystarczyło wymienić regulator ciśnienia (jest na końcu listwy) i na allegro można dostać za parę dych. Jego wymiana to chwila.

Napisano
  • Autor

> Może wystarczyło wymienić regulator ciśnienia (jest na końcu listwy)

> i na allegro można dostać za parę dych. Jego wymiana to chwila.

W zasadzie pewnie tak ... co najwyżej ogłosze że mam do sprzedania 4 dobre wtryskiwacze ... smile.gif na zbyciu smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.