Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kopcenie

Featured Replies

Napisano

witajcie - w mojej mani wymieniłem już przepływkę (przed wymianą to była tragedia), czyściłem egr-a, powymieniałem filtry powietrza, teraz jeszcze będę wymieniał świece bo mi się kontrolka zapala od xczasu do czasu no ale to nie jest raczej powód kopcenia a ona nadal potrafi zostawić za sobą i to bardzo często ścianę dymu, sprawdzałem też turbinę w aso (podłączyliśmy komputer i pojechaliśmy na przejażdżkę i wszystko było niby książkowo) ale mam jeszcze wątpliwości co do egr-a - bo po zmierzeniu manometrem lub czymś o podobnej nazwie okazało się że nie trzyma ciśnienia a przewody dochodzące i wychodzące są szczelne - czy to może byc przyczyna moich problemów. pomóżcie bo już mi ręce opadają i kasy brakuje w portfelu confused.gif

Napisano

Pewnie mnie tu zaraz zlinczują ale kup sobie STP do czyszczenia wtrysków w Dieslu, wlej to to do pelnego baku i wyjeździj. U mnie kopcenie ustało prawie zupełnie (reszta ustała po wymianie przepływomierza). Moim poprzednik chyba jeździł na wypalonej fryturze frown.gif

Napisano

A jak sprawdzić czy przepływomierz jest sprawny

Napisano

> mam jeszcze wątpliwości co do egr-a - bo po zmierzeniu

> manometrem lub czymś o podobnej nazwie okazało się że nie trzyma

> ciśnienia a przewody dochodzące i wychodzące są szczelne

czyli co stwierdzili , że powietrze z kolektora ucieka przez niego czy dopuszcza spaliny non-stop ?

Napisano

> A jak sprawdzić czy przepływomierz jest sprawny

poszukaj w starszych postach , mnóstwo razy pisano n/t temat

Napisano
  • Autor

> czyli co stwierdzili , że powietrze z kolektora ucieka przez niego

> czy dopuszcza spaliny non-stop ?

no właśnie tego teraz nie chcę przekręcić ale jak podłączył egr-a do tego ustrojstwa i pod pompował ciśnienie i ten trzpień w środku się wysuwał to na tym wskaźniku widać było że to ciśnienie nie utrzymuje się tylko opada (on coś mi mówił że to jakby te spaliny nie wracały do ponownego przepalenia tylko szły na wydech - ale ostrzegam jeszcze raz - mogłem lekko przekręcić jego słowa)

Napisano

Spróbuj go najpierw rozebrać i przeczyścić ,

jeśli to nic nie da to go zaślep i wtedy przetestuj ,

opis jest na kąciku

Napisano
  • Autor

czyścić już czyściłem i nic nie pomaga więc pozostaje zaślepić - w weekend powalczę może przyniesie to jakiś efekt

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.