Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Znikający płyn chłodniczy

Featured Replies

Napisano

Witam. Od jakiegoś czasu znika płyn, mam już 90% wody przez te ciągłe dolewki, sęk w tym że nie widać żadnego wycieku. Nie przegrzewa się, na UPG to też nie wygląda bo nie kopci i nie stracił mocy. Przymierzam się do wymiany na paraflu ale jak tak dalej będzie to nie wyrobie na płyn.. W robocie podłożyłem karton; 8 godzin i nic, żadnej plamy itp. Już nie wiem co robić!!!

PS. problem się pojawił po wymienie płynu w wakacje ale nie sądze żeby coś było nie tak zrobione gdyż robiłem to wg manuala,

Napisano

Szukaj, szukaj. Innej rady nie ma. Obejrzyj wszystko raz jeszcze dokładnie.

Spróbuj podłożyć karton czy gazetę na pracującym silniku (i żeby pochodził trochę). Jak nic nie nie zobaczysz to znowu wybadaj wzrokowo, manualnie wszystko, też na pracującym silniku. Szukaj nie tylko wycieków ale też takich białawych(zależnie od płynu, może to tez być odcień niebieskiego, zielonego) nalotów - to efekt wyciekającego płynu.

Jeżeli problem zaczął się po wymianie to zacznij może od dolnego węża chłodnicy... ale pewnie tam już dawno sprawdziłeś smile.gif

Napisano

Witaj! A zaobserwowałeś czy płynu ubywa też na postoju?U mnie było podobnie. Okazało sie że zmyka tylko jak dostawał ciśnienia podczas pracy silnika. U mnie przyczyną okazała sie skorodowana obejma na wężu ale moze to być też początek rozszczelnienia pompy.

Napisano
  • Autor

> Szukaj, szukaj. Innej rady nie ma. Obejrzyj wszystko raz jeszcze

> dokładnie.

> Spróbuj podłożyć karton czy gazetę na pracującym silniku (i żeby

> pochodził trochę). Jak nic nie nie zobaczysz to znowu wybadaj

> wzrokowo, manualnie wszystko, też na pracującym silniku. Szukaj

> nie tylko wycieków ale też takich białawych(zależnie od płynu,

> może to tez być odcień niebieskiego, zielonego) nalotów - to

> efekt wyciekającego płynu.

> Jeżeli problem zaczął się po wymianie to zacznij może od dolnego węża

> chłodnicy... ale pewnie tam już dawno sprawdziłeś

Hmmm.. może zrobię tak: założę jakoś ręcznik papierowy na ten dolny przewód i po prostu pojadę do pracy. Zobaczymy czy będzie jakaś plama albo cuś.

Napisano

> Hmmm.. może zrobię tak: założę jakoś ręcznik papierowy na ten dolny

> przewód i po prostu pojadę do pracy. Zobaczymy czy będzie jakaś

> plama albo cuś.

mozesz nic nie zobaczyc takim sposobem...

musisz wywołać ciśnienie w układzie bez nagrzewania silnika (np wpinając trójnik w którys wąż i pompując pompką do kól aż do momentu otwarcia sie zaworka ciśnieniowego na korku- wtedy zobaczysz gdzie są wycieki.

pozdr

Napisano

Witam,

Zobaczy czy nie ucieka płyn przez takie otworki na pompie kokło koła klinowego. One są specjalnie, aby gdy pójdzie reperaturka nie poszła woda na łożysko. Może Ci tam delikatnie cieknąć, ale szybko wyparuje na gorącej pompie. Ja tak miałem i jak już porządnie uciekało, to delikatnie kapało na ciepłym silniku na postoju.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.