Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tylna szyba ,ogrzewanie

Featured Replies

Napisano

właśnie zakupiłem uzywana tylna szybe za 40 zł.plus koszty wysyłki.Mam takie pytanie:czy jak przykleje folię a w zime bede uzywał podgrzewania tylnej szyby , czy folia odklei się?

Napisano

> właśnie zakupiłem uzywana tylna szybe za 40 zł.plus koszty

> wysyłki.Mam takie pytanie:czy jak przykleje folię a w zime bede

> uzywał podgrzewania tylnej szyby , czy folia odklei się?

raczej nie,bo jak by tak było to by szyb ogrzewanych nie oklejali ok.gif

no chyba ze jestem w błędzie hmm.gif

ale tez miałem naklejke na ścieżkach i nic sie z nią nie działo

Napisano

hm, kolega co zawsze przyciemnia szyby mowi, ze nie mozna uzywac ogrzewania pod folia bo sie odlepi, z tym, ze mowil tez, ze taka oklejona szyba bardzo malo paruje. Sam nie sprawdzalem, tylko "cytuje" smile.gif

Napisano

Kolega ma przyciemniane szybki. Parują tak samo jak i nie przyciemnione. Ogrzewanie można używać bez żadnych obaw, nic sie nie odkleja. No chyba, że jakaś tania folia to sie odklei. Kolega ma FOLIA TEC i jest zadowolony.

Napisano

> właśnie zakupiłem uzywana tylna szybe za 40 zł.plus koszty

> wysyłki.Mam takie pytanie:czy jak przykleje folię a w zime bede

> uzywał podgrzewania tylnej szyby , czy folia odklei się?

Nie powinna sie odkleić . Ale z folią jak z tatuażem przykleić pikuś, ale jak bedziesz odklejał kiedyś to zdaża się, że zostaje nieogrzewana szyba i ogrzewana folia..... smirk.gif

Napisano
  • Autor

jesli chodzi o odklejanie to mam patent z szuszarke do włosów.podgrzewasz i złazi sama folia .bo była u mnie na szybach ale czerwona a ja zmieniłem na czarna

Napisano

> jesli chodzi o odklejanie to mam patent z szuszarke do

> włosów.podgrzewasz i złazi sama folia .bo była u mnie na szybach

> ale czerwona a ja zmieniłem na czarna

Chyba niedawno miałeś przyciemniane bo starej foli nie odkleisz tylko żyletka pozostaje oslabiony.gif a wracając to tematu ja oklejam najtańsza zawsze folią i nic sie od podgrzewania szyby niedzieje a paruje tak samo szybko jak zwykłą

Napisano

Zależy od jakości kleju - można próbować podgrzewać ale i tak prawdopodobnie poprzerywasz ścieżki od podgrzewania. Jeżeli chodzi o zimę - można używać podgrzewania bez obaw - folia jest na tyle elastyczna, że nic jej się nie stanie a przy okazji masz chronione ścieżki przewodzące przed uszkodzeniami mechanicznymi (nie podrapiesz ich).

Napisano

> jesli chodzi o odklejanie to mam patent z szuszarke do

> włosów.podgrzewasz i złazi sama folia .bo była u mnie na szybach

> ale czerwona a ja zmieniłem na czarna

Tańsze folie mają zwykły klej taki jak tasma klejaca dlatego czasami na krawędziach odłazą a te lepsze mają takie cosik (najprawdopodobniej akrylopodobne i zasadowe) co wchodzi po dluzszym czasie w reakcję ze szkłem i są problemy z odklejeniem.

Napisano
  • Autor

no to jestem uswiadomiony,a z tą zyletka to przesada,folia zeszła po lekkim podgrzaniu suszarka do włosów

Napisano
  • Autor

A jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje , jak bezpiecznie wyjąć i włozyc szybe , czy macie jakis patent?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.