Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elektryczne szyby tył A G

Featured Replies

Napisano

Po kilkudniowym majsterkowaniu zalozylem elektryczne szyby w tylnych drzwiach w swojej asi G. Silniczki kupilem na allegro i ponoc sa od tigry(100zl) ale i pasuja chyba do innych opli. Wlaczniki kupione na gieldzie za 20zl. Do tego jeszcze troche kabelkow i wsuwki damskie waskie i bardzo waskie oraz srubki z nakretkami fi 5. A oto zdjecia z dlubaniny.

DSC05848.JPG

DSC05849.JPG

06102007203.jpg

08102007206.jpg

Troszke ciecia flexem i spawania spawareczka i efekt zadowalający. Kabelki puscilem podlaga do tunelu miedzy siedzeniami. KAbelki w drzwiach byly tylko brekowalo tych w progach stad te wsuwki potrzebne. Szybki dzialaja tak jak te z przodu czyli bez przekrecania stacyjki oraz automatycznie ciagna czy to w duł czy to w gore po przytrzymaniu chwile dluzej.

Napisano

pomniejsz to zdjęcia angryfire.gif

ponad 2000pix szerokości nono.gif

nie każdy ma monotor 21 cali no.gif

Napisano
  • Autor

sorrki zmniejszylem do 1200 na 900 chyba ze jeszcze za duze. Za to zrobilem je lekkie po 150kb.

Napisano

Ja u siebie też zelektryfikowałem tylne szybki ale bez przeróbek.

Całość wyniosła ok 350 zł. (udało mi sie okazyjnie kupić komplet podnośników i wiązek drzwi za 250 zl).

Jedyny problem miałem ze złączami - pomiędzy drzwiami kierowcy a nadwoziem oraz między drzwiami tylnymi a nadwoziem - dokupywane wsuwki notorycznie się wysuwały - ostatecznie kupiłem na szrotexie samą kostkę - złącze od vectry b (takie samo jak w aG) i problem zniknął smile.gif

Mały zonk jednak pozostał: podczas zabawy z przewodami musiałem zrobić zwarcie w przyciskach sterujących (te w drzwiach kierowcy) i czesc jednego mikrostyku wyparowała frown.gif ->wynikiem tego nie moge podnosić jednej tylnej szyby w górę przyciskiem u kierowcy.

Co do przeróbki mechanizmu z manualnego na elektryczny to mogę jedynie pogratulować! Widać że sporo roboty zostało w to włożone!

Jedno tylko pytanko: czy działa domykanie szybek przy zamykaniu centralnego zamka/autoalarmu ???

PS Moze ktos ma taki (na 4 szybki) uszkodzony wlącznik lub wie gdzie mozna zdobyc sam mikroprzełącznik - zdjęcie w załączniku)

POZDRAWIAM

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.