Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Engine Fault

Featured Replies

Napisano

No i Stilacz zaliczył "byka". Wczoraj pojawił się w/w błąd. Auto postało cały dzień na dworze (normalnie to garażuje) no i wieczorkiem komunikat "engine fault", żółta kontrolka i popiskiwanie. Wyłączyłem auto, odpaliłem ponownie i to samo. Jako że do domu miałem blisko to powoli pojechałem. W garażu jeszcze jedna próba i dalej błąd wywala. Mówię ok jutro cię podepnę w serwisie zobaczymy czego ty chcesz. Dziś rano odpalam auto( znowu to samo), ale przejechałem ze 200 m i kontrolka zgasła. Przyjechałem do roboty, gaszę auto, ponownie odpalam a tam check ok shocked.gif Jechać do serwisu, czy śmigać dalej i czekać na kolejnego fault-a?

Napisano

Jezdzic ok.gif

Napisano

> No i Stilacz zaliczył "byka". Wczoraj pojawił się w/w błąd. Auto

> postało cały dzień na dworze (normalnie to garażuje) no i

> wieczorkiem komunikat "engine fault", żółta kontrolka i

> popiskiwanie. Wyłączyłem auto, odpaliłem ponownie i to samo.

> Jako że do domu miałem blisko to powoli pojechałem. W garażu

> jeszcze jedna próba i dalej błąd wywala. Mówię ok jutro cię

> podepnę w serwisie zobaczymy czego ty chcesz. Dziś rano odpalam

> auto( znowu to samo), ale przejechałem ze 200 m i kontrolka

> zgasła. Przyjechałem do roboty, gaszę auto, ponownie odpalam a

> tam check ok Jechać do serwisu, czy śmigać dalej i czekać na

> kolejnego fault-a?

Miewam to samo srednio co 3-4tyg , ostatnio skoczylem do aso by obadac blad i nawet w logach go nie bylo , czyli zniknal w ogole , poprzednio mi wymienili przekaznik jakis ze niby to powodowalo ten blad , a on tak sie pojawia i znika grinser006.gif

Napisano
  • Autor

No i z ciekawości podjechałem do ASO. Okazało się, że błąd był spowodowany dostarczeniem zbyt dużej dawki powietrza. Majster mówił, że to może być wina wilgoci która dostała się do przepływomierza. Fakt dzień wcześniej auto myłem ciśnieniówką hehe.gif

Napisano

jezdzij dalej ja tez kiedys na poczatku takie cos mialem!w zeszlym roku to zapalilo sie na autostradzie nie chcialo zgasnac po przejechaniku kilkunastu kilometrow odblokowalo sie i jest ok

Napisano

no wlasnie co do tego engine fault.czy moze on sie zapalac(wraz ze zgasnieciem silnika)przy dosc agresywnej jezdzie(powyzej 2800 obrotów)i momentalnym puszczeniu pedalu przyspieszenia gdy filtr paliwa jest zasyfiony?

Napisano

Miałem Engine Fault i:

1-wszy dzień, ciągle to samo sie wlacza

2-gi dzień zapaliłem - nic sie nie wlaczylo, rozgrzalem silnik i po 2tys obrotów sie włączyło, myślę - pojade do serwisu za pare dni...

3-ci dzien, nie włączyło sie, to myślę, nie będę przekraczał 2tys. obr. i tak pojezdziłem cały dzień a na koniec przygazowałem iiii.. nic.. nie ma błędu...

4-ty dzien.. błąd zniknął i nic sie nie pojawia

po 2 miesiącach na przeglądzie w ASO - okazało sie nei nie działa jeden wtryskiwacz 270751858-jezyk.gif , a tego w sumie nie zauwazyłem - bo diesel klekocze a ze mocniej to nie zwrócilem uwagi zeby.GIF

oczywiscie wymieniłem wtrysk.... dodam tylko ze auto mialo 80tys.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.