Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana letnich na zimówki

Featured Replies

Napisano

Panowie mam pytanie, zakupiłem już oponki zimowe na standardowych fiatowskich stalówkach (oponki to Dębica Frigo 145/70R13) i teraz przechodze do senda sprawy. Mam teraz orginalne alufelgi abarth a na nich oponki 175/50R14. Z tego co widziałem na przodzie napewno są dystanse a na tyle nie mam pewności.

Czy przy zakładaniu tych zimówek mam sciągnąc ten dystans czy zakładać z dystansem?? Acha dodam że jeszcze ze nie mam śrub tylko szpilki, mam zanabyć śruby?? Jak sciągnąć te szpilki bo nakrętki mają jedną tylko dziurę z drugiej strony są pełne także nie mam jak ich skontrować aby wykręcić szpilki. Poradźcie. Wiem, że trochę dużo pytań na raz, ale coż smile.gif

Napisano

z przodu zostaw dystans. tu bez problemu. z tyłu załóż dystanse z poloneza- ale trzeba powiększyć otwory, tak, żeby dystanse przylegały do bębna(myślę że wiesz o co chodzi smile.gif).

ja mam dodatkowo do stalówek przelotowe nakrętki, bo coś tam nie pasowało, ale nie pamiętam już co.

myślę że inaczej stalówki na tył nie założysz. no chyba że zmienisz szpilki na nakrętki.

Napisano

jak zdejmiesz tylne koło, lub przednie i dystans, to zrozumiesz jak wykręcić szpilkę

Napisano
  • Autor

Dzięki za info, co do nakretek przelotowych to już poszukuje, tylko zmartwiłeś mnie tym dystansem na tylne koła, bez tego nie podejdą zwykłe felgi?? Bedzie coś ocierało lub bedzie jakiś luz??

Pisze bo jeszcze empirycznie nie sprawdzałem, choć nie jestem noga z majsterkowania, ale wolałem wcześniej zapytać smile.gif

Napisano

konstrukcja szpilki nie pozwala żeby stalówka doszła do bębna. musisz zdjąć tylne koło. popatrz na szpilkę. i jeszcze spójrz na wewnętrzną stronę aluma. i będzie wszystko jasne. cool.gif

Napisano

> Panowie mam pytanie, zakupiłem już oponki zimowe na standardowych

> fiatowskich stalówkach (oponki to Dębica Frigo 145/70R13) i

> teraz przechodze do senda sprawy. Mam teraz orginalne alufelgi

> abarth a na nich oponki 175/50R14. Z tego co widziałem na

> przodzie napewno są dystanse a na tyle nie mam pewności.

> Czy przy zakładaniu tych zimówek mam sciągnąc ten dystans czy

> zakładać z dystansem?? Acha dodam że jeszcze ze nie mam śrub

> tylko szpilki, mam zanabyć śruby?? Jak sciągnąć te szpilki bo

> nakrętki mają jedną tylko dziurę z drugiej strony są pełne także

> nie mam jak ich skontrować aby wykręcić szpilki. Poradźcie.

> Wiem, że trochę dużo pytań na raz, ale coż

ja bym ściągnał dystanse, zakupił śruby do stalówek i zakładałok.gif

Napisano

a tak. to dużo prostsza metoda hehe.gif

gorzej jak ktoś chce mieć szpilki...

Napisano

> a tak. to dużo prostsza metoda

> gorzej jak ktoś chce mieć szpilki...

to polowa z nas tu zaklada szpiliki, zeby sie w zimie nie trzeba bylo bawic w szukanie innych srub lub kombinowanie z dystansami, a ty bedziesz szpiliki wykrecal niewiem.gif

Wez skoluj dystanse na tyl i otwarte nakretki (jezeli naprawde te co masz nie podejda, a pewnie nie) i juz. Pozatym z wykrecaniem szpilek moze nie byc tak latwo, choc pewnie te od abartha sa latwiejsze niz zwykle.

Napisano
  • Autor

Ok, jutro bede kombinował z samochodem, wiec dam znać. narka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.