Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BRC sequent 24 check engine

Featured Replies

Napisano

w czasie jazdy na gazie zaświecił się znowu check engine i świeci do tej pory. Prawdopodnobie jest to PO 172 system to rich

( podejrzewam bo przejechałem normalnie tylko 70 km po skasowaniu tego błedu u gazownika). samochód panda 1,1 spaa ok 10 litrów lpg tj o 2 litry za duzó.inne objawy to przymulenie gdy jadę na 4 biegu i maksymalnie wcisnę gaz. w samoch jest sekwencja 24 brc. proszę o poradę co gazownik ma zrobić bo nie może sobie poradzić. może macie namiary na sprawdzonego gazownika od sekwencji brc w kujawsko pomorkim okolice torunia

Napisano

> w czasie jazdy na gazie zaświecił się znowu check engine i świeci do

> tej pory. Prawdopodnobie jest to PO 172 system to rich

> ( podejrzewam bo przejechałem normalnie tylko 70 km po skasowaniu

> tego błedu u gazownika). samochód panda 1,1 spaa ok 10 litrów

> lpg tj o 2 litry za duzó.inne objawy to przymulenie gdy jadę na

> 4 biegu i maksymalnie wcisnę gaz. w samoch jest sekwencja 24

> brc. proszę o poradę co gazownik ma zrobić bo nie może sobie

> poradzić. może macie namiary na sprawdzonego gazownika od

> sekwencji brc w kujawsko pomorkim okolice torunia

witam !! gazownik ma zrobić regulację w czasie jazdy , a nie na postoju , i najlepiej z wpiętym scanerem kompa benzynowego , z podglądem adaptacji krótko i długo terminowej i integratorów . pozdrawiam!!

Napisano

> witam !! gazownik ma zrobić regulację w czasie jazdy

niestety nie w sequencie 24 smile.gif tam programowanie robi sie na postoju gdzie komp gazowy zbiera parametry podczas biegu jałowego, biegu jałowego pod obciążeniem, 3tysięcy obrotów i to wszystko smile.gif raz takie programowanie u siebie zrobiłem i nie mam najmniejszych problemów smile.gif

Wracając do problemu to może to być praktycznie wszystko od uszkodzenia reduktora do jakiejś niepoprawnej konfiguracji/instalacji sequenta24. Gazu stanowczo za dużo pali , mapy wtrysku benzyny sie rozjeżdżają bo za bogata mieszanka i temu pojawia sie błąd silnika. Jechać do gazownika niech poprawia naprawia to co zepsuł klotnia.gif

Napisano

> niestety nie w sequencie 24 tam programowanie robi sie na postoju

> gdzie komp gazowy zbiera parametry podczas biegu jałowego, biegu

> jałowego pod obciążeniem, 3tysięcy obrotów i to wszystko raz

> takie programowanie u siebie zrobiłem i nie mam najmniejszych

> problemów

> Wracając do problemu to może to być praktycznie wszystko od

> uszkodzenia reduktora do jakiejś niepoprawnej

> konfiguracji/instalacji sequenta24. Gazu stanowczo za dużo pali

> , mapy wtrysku benzyny sie rozjeżdżają bo za bogata mieszanka i

> temu pojawia sie błąd silnika. Jechać do gazownika niech

> poprawia naprawia to co zepsuł

Kol. rbgarb1 ma rację. Należy dokonać korekty podczas jazdy.

Napisano

> Kol. rbgarb1 ma rację. Należy dokonać korekty podczas jazdy.

o mój błąd nie pomyślałem, faktycznie można wprowadzać korekty podczas jazdy poprzez suwak od regulacji wysokich obrotów smile.gif ale nie miałem jeszcze okazji tego robić gdyż raz dobrze zaprogramowałem i o instalacji zapomniałem. zlosnik.gif i tak powinno być w tym przypadku. A że nie jest to podejrzewam że mogło być tak jak u mnie gdzie gaziarz nie programował na moim samochodzie sequenta24 a wgrał od innego punciaka mapy wtrysku. tuk.gif No i wtedy miałem zabawę z samochodem ( telepanie sie silnika , szarpanie itp. ) do momentu aż sam nie zaprogramowałem z minimalnym błędem korekcji wtrysku i od tej chwili problemów brak brawo.gif

Napisano
  • Autor

co trzeba kupić/ mieć aby samodzielnie bawić sie w ustawianie map wtrysku. jakieś regulacje itp

Napisano

> co trzeba kupić/ mieć aby samodzielnie bawić sie w ustawianie map

> wtrysku. jakieś regulacje itp

Map-sensor - koszt około 400 zl smile.gif trochę wiedzy na temat działania sequenta - wszystko jest w internecie w pdfach ładnie opisane no i program który jest dostępny na elektrodzie smile.gif

no i zapomniałem dodać że kabel do sequenta koszt około 80 zl na allegro smile.gif w sumie bez pięciu stów nie podchodź faint.gif

Napisano
  • Autor

czy możesz podać link do softu. poszukałem ale nie jestem pewien czy o to chodzi ( część 1 i 2 ) ( poza tym mam za mało punktów aby pobrać )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.