Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xenon - pomóżcie .....

Featured Replies

Napisano

Witam, szukajka użyta ale z uwagi na fakt że tematy były poruszane kilka mc. temu może jest coś nowszego/lepszego na rynku. Kupuje lampy, po przeczytaniu kącika - DJ-Auto (Valeo za drogie) i do tego jakiś zestaw ...problem w tym ze nie wiem jaki frown.gif Czym mam się sugerować przy wyborze? Temp. światła będzie chyba miała 6000k. Żarówka ma być D2S dobrze myślę?

Co myślicie o tym zestawie Allegro ?? Allegro 2 Co Wy polecacie? Przepraszam ze to kolejny post ale naprawdę zgłupiałem już frown.gif

Pozdrawiam i czekam na wskazówki 20.GIF

Napisano

kup takie na ktore sprzedajacy daje ci gwarancje

i takie ktore sa najtansze

spotkalem sie z 3 ma roznymi zestawami z allegro za rożny hajs gdzie tak naprawde oprocz naklejek i pudełka byly takie same jezeli chodzi o producenta

ja mam takie za 375 zł 6000k i jest ok zero problemow a poprawa znaaaczna (chociaz lampy specjalnie nizej ustawione niz powinny byc)

Napisano

Ja mam zestaw za 365 zł - wyglada dokladnie tak samo jak "Bosch" ale nie jest bosch'em.

Polecam - jestem bardzo zadowolony. Daja roczna gwarancje + faktura

Slyszalem gdzies ze tylko 3 zakladay na swiecie produkuja zestawy HID. 2 w Chinach i 1 w Korei

Napisano
  • Autor

> Ja mam zestaw za 365 zł ....

Możesz podać namiary na sprzedawce ??

Napisano

ten zestawy niby bosch czy siemenst to jedna wielka lipa i oszustwo smile.gif wszystko to mniej więcej to samo... też jestem na etapie podejmowania decyzji mam soczewki a w nich H1 chyba kupie takie zestaw za 360pln w razie czego kasy bardzo szkoda nie będzie

Napisano

> ten zestawy niby bosch czy siemenst to jedna wielka lipa i oszustwo

> wszystko to mniej więcej to samo... też jestem na etapie

> podejmowania decyzji mam soczewki a w nich H1 chyba kupie takie

> zestaw za 360pln w razie czego kasy bardzo szkoda nie będzie

Jak kupować, to dwa - i zapasowy palnik i balast w apteczce wozić.

Swoją drogą takie xenony to całkiem ekonomiczne rozwiązanie - palnik wytrzymuje 10x co statystyczna żarówka.

Napisano

> Witam, szukajka użyta ale z uwagi na fakt że tematy były poruszane

> kilka mc. temu może jest coś nowszego/lepszego na rynku. Kupuje

> lampy, po przeczytaniu kącika - DJ-Auto (Valeo za drogie) i do

> tego jakiś zestaw ...problem w tym ze nie wiem jaki Czym mam

> się sugerować przy wyborze? Temp. światła będzie chyba miała

> 6000k. Żarówka ma być D2S dobrze myślę?

> Co myślicie o tym zestawie Allegro ?? Allegro 2 Co Wy polecacie?

> Przepraszam ze to kolejny post ale naprawdę zgłupiałem już

> Pozdrawiam i czekam na wskazówki

Wiec tak... Robie to samo co Ty... Jezeli kupiles juz lampy Dj auto to prawdopodomnie tak jak ja masz zarownke H1... jesli jednak nie i masz tak jak mowisz D2S to polecam zarnik o temp. 4300 K jezli chodzi Ci o uzyskanie jak najlepszego bialego najbardziej optymalnego oswietlenia... Jesli zas chodzi Ci o ciemny efekt ktory daje mniej swiatla na drodze to im wyzsza temperatura tym kolor ciemniejszy ja biore 6000 k bo tylko taka jest najnizsza H1-ynka ktora juz niestety wpada w niebieskie swiatlo... Z samego poczatku jak xenony wchodzily byly przy temp 5000 k I byly krystalicznie biale (kosztowaly kolo tysiaca zlotych jak nie lepiej...) wiec 4300 k musi dawac wrecz idealne swiatlo... Masz tu linka do aukcji z ktorej bede je kupowal Klik w kazdym badz razie teraz ten zestaw kosztuje 299.99 moj szfagier je kupil za 450 zl okolo 4 do 5 miesiecy temu od tego samego sprzedajacego na ktorego ja obecnie poluje... i efekt jest niesamowity smile.gif a dotego objety gwarancja smile.gif20.GIF

Napisano

> Jak kupować, to dwa - i zapasowy palnik i balast w apteczce wozić.

> Swoją drogą takie xenony to całkiem ekonomiczne rozwiązanie - palnik

> wytrzymuje 10x co statystyczna żarówka.

Palnik/zarnik zaleczy jak kto zwal 270751858-jezyk.gif nie tylko wytrzymuje wiecej ale zużywa mniej pradu co za tym idzie takze mniejsze spalanie smile.gif

Napisano
  • Autor

Ja nie wiem jakie żarówki właśnie smile.gif Kupuje Dj-Auto soczewke i gdzieś wyczytałem że w soczewkach się montuje d2s a niby H1 :/ One się czymś różnią?Za linka wielkie dzięki smile.gif w tym tyg zamawiam ....wielkie 20.GIF

a może coś takiego ...5000k wink.gifAllegro3

Napisano

> Ja nie wiem jakie żarówki właśnie Kupuje Dj-Auto soczewke i gdzieś

> wyczytałem że w soczewkach się montuje d2s a niby H1 :/ One się

> czymś różnią?Za linka wielkie dzięki w tym tyg zamawiam

> ....wielkie

> a może coś takiego ...5000k Allegro3

D2S i D2R (tego pewny nie jestem) - to dwa rodzaje żarówki - także H1. Jedne stosuje się w lampach soczewkowych, drugie w zwykłych odbłyśnikowych. Mają inaczej ułożone punkty świecenia, żeby uwzględnić fakt, że soczewka "odwraca" obraz.

Napisano

jezeli kupujesz takie lampy allegro

to radze zarowki H1

jezeli nie masz ograniczonych srodkow na ten cel to jak najbardziej kup sobie z tej aukcji allegro 2

O temp. 5000 k bedziesz bardzo zadowolony smile.gif jezeli jednak portfel Cie przyciska z ktorejs strony wybierz te wczesniej Ci podalem linka smile.gif tez bardzo zadawalajacy efekt 6000 k smile.gif dzieki za 20.GIF

Napisano
  • Autor

> D2S i D2R (tego pewny nie jestem) - to dwa rodzaje żarówki - także

> H1. Jedne stosuje się w lampach soczewkowych, drugie w zwykłych

> odbłyśnikowych. Mają inaczej ułożone punkty świecenia, żeby

> uwzględnić fakt, że soczewka "odwraca" obraz.

Czyli teraz już zupełnie nie wiem, do soczewki potrzebuje palników ze zwykłymi H1 czy D2S ?

Napisano

Tak jak mowie... jezeli to sa lampy te z aukcji to jest to zarowka H1 smile.gif Zreszta powinno ppisac w miejscu gdzie je chcesz kupic jaka to jest zarowka... jesli takich informacji nie ma to skontaktoj sie ze sprzedajacym i sie dowiedz ... wg mnie bedzie tam H1 smile.gif20.GIF

Napisano
  • Autor

> Tak jak mowie... jezeli to sa lampy te z aukcji to jest to zarowka H1

> Zreszta powinno ppisac w miejscu gdzie je chcesz kupic jaka to

> jest zarowka... jesli takich informacji nie ma to skontaktoj sie

> ze sprzedajacym i sie dowiedz ... wg mnie bedzie tam H1

W takim razie zadzwonię i zamawiam. Dzięki za pomoc i kolejne 20.GIF Pozdrawiam

Napisano

czekam na jakies fotki zlosnik.gif ja jak wloze ksenon to tez pstrykne tak po 15.XI 270751858-jezyk.gif20.GIF

Napisano

bierz 4000... jeśli ktoś twierdzi, że lepiej wziąć 5000/6000 jest niepoważny

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.