Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

domontowanie el. szybek tył w aII+ster. radia w kierownicy

Featured Replies

Napisano

Witam po przerwie .

pytanie do tych co dłubali przy szybach.

Załóżmy ,że dysponuje panelem na 4 i dwoma pojedynczymi na tył +mechanizmy el. Da się to ładnie wpiąć tak żeby banglało jak w oryginale i czy dużo trza rujnować ???

Może ktoś podpowie jak to zrobić ?

Z 270635636-JUMP2.gifmlot.gif góry dzięki

Jeszcze jedno

w każdej AII da sie założyć sterowanie radia w kierownicy?

Dużo z tym roboty? mlot.gif

Napisano

Ja tylko przerobilem reczne na elektryczne w tylnych drzwiach ale moge powiedziec ze mialem okablowanie w drzwiach ale w progach i dalej juz nie. Zrobilem nieco inaczej jak w oryginale ale zawsze moge Ci pomoc jesli bedziesz mial problemy. Napewno edziesz potrzebowal troche kabli, dwa rodzaje wsuwek,ewentualnie inna wtyczka w wlaczniku od kierowcy. Powiem Ci ze jeszcze musisz wyciagnac siedzenia i rozbebeszyc progi od srodka. Mechanizmy i wlaczniki juz masz?

Napisano
  • Autor

> Ja tylko przerobilem reczne na elektryczne w tylnych drzwiach ale

> moge powiedziec ze mialem okablowanie w drzwiach ale w progach i

> dalej juz nie. Zrobilem nieco inaczej jak w oryginale ale zawsze

> moge Ci pomoc jesli bedziesz mial problemy. Napewno edziesz

> potrzebowal troche kabli, dwa rodzaje wsuwek,ewentualnie inna

> wtyczka w wlaczniku od kierowcy. Powiem Ci ze jeszcze musisz

> wyciagnac siedzenia i rozbebeszyc progi od srodka. Mechanizmy i

> wlaczniki juz masz?

No właśnie o wtyczce przy wył. kierowcy zapomniałem a kable i takie tam pierdoły to pikuś ,chodziło mi tylko o fachowe podpięcie i w ogóle o estetykę.

Zeby to działało tak jak powinno, musze jeszcze znaleźć panel na 4. biglaugh.gif

A tak w ogóle to jak sobie ciągnie aII-kę 1.7 dti ??????

Do tej pory to odpychłem się F-ką C 14NZ ,nie powiem żebym był szczęśliwy .

Będzie odczuwalna różnica? Może ktoś się wypowie .

Biorę pod lupę jeszcze DTH 101 KM

Napisano

Bierz 2.0 DTH, daj sobie spokuj z tym 1.7 G jest dosc ciezka wiec i silniczek musi byc mocny.

Dobrze sie jeszcze zastanow bo ciagniecia tych kabli to jest troche.

Napisano

Tylne u siebie juz zamontowałem (kupilem uzywane podnośniki, przełącznik na 4 szybki i całe wiązki drzwi tylnych)

Sama podmiana podnośników jest raczej prosta (rozwiercenie nitów) ale pomocne okazały się dodatkowe 2 ręce szwagra - trzeba trzymać szybkę, zęby nie opadła i jednocześnie podmieniać mechanizm.

> Powiem Ci ze jeszcze musisz

> wyciagnac siedzenia i rozbebeszyc progi od srodka.

Jak sie postarasz to obejdzie sie bez wyrzucania foteli.

U mnie sie tak udało. Po prostu dorabianą wiązkę (jeżeli dobrze pamietam 6 przewodow na każde drzwi tylne) owinąłem taśmą izolacyjną - stała się na tyle sztywna ze przeszła przez korytko (prawie) bez problemów(wiązka przepychana w kierunku tyłu pojazdu) .

Troszke większym zonkiem okazało się przełożenie (przepchnięcie) przewodów sygnałowych drzwi przez gumę-uszczelke przy drzwiach kierowcy. (przewodow sporo, miejsca mało, ciasno i wogóle duzo mięsa przy tym rozrzuciłem smile.gif )

Tak na chłodno to musze dodać jeszcze że ważne są końcówki (piny) które będziesz wkładał we wtyczki. Po wielu bojach z brakiem styku złącz kupiłem na szrocie stare wtyczki od vectry tylko dla tych pinów.

Jak masz okazję kupić całe wiązki to gorąco polecam bo unikniesz niesamowitej partyzantki z przewodami!

Zauważ też że piny w gniazdku przy przełączniku kierowcy są krótsze od tych np. w gniazdach w drzwiach.

Co do przewodów to raczej nie dawaj grubszych niż jest na schemacie - możesz mieć problem z przeciąganiem ich przez gumy-uszczelki a ponadto grubsze niechętnie chcą się mieścić we wtyczkach.

PS

Jakbys miał pytanka to wal śmiało zlosnik.gif .

Powodzenia!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.